Návrh domu, názory

Ahojte, prosím Vás o rady a názory na návrh domu. Mali sme podmienky, šatník, špajza, WC s oknom oddelené od kúpeľne. Práčka a sušička budú v tech. miestnosti a asi dám ešte prechod do garáže z tech. miestnosti. Pozemok je rovinatý cca 30m x 30m. Kúrenie, pravdepodobne nedám krb a bude iba TČ. Ďakujem veľmi pekne za všetky rady a pripomienky.
Odpovedať
@kuris mne sa vas projekt paci. taka klasika ktora nic nepokazi ;-) :-)
Odpovedať
Podla mna pekne, ja by som mozno trosku bojovala za vacsiu kuchynu lebo mi pride taka mensia ale ak to tvoje zene nevadi tak okay :) A este, potrebujete pri vstupe satnik? Nestacila by nejaka mensia vstavana skrina a mohli by ste mat napriklad vacsiu komoru v kuchyni?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kuris projekt je vcelku slušný čo vadí osobne mne je: 1. iba jedno WC na celý dom. 2. krkolomný šatník pri spálni. 3. malá vstupná chodba neviem ako bude využitá tá mini miestnosť (vstup z predsiene) - tú by som zrušil a namiesto toho by som zväčšil kuchyňu - zapustená vysoká časť. Treba určite prepracovať spálnu, šatník a technickú. Príde mi zbytočné mať 2x dvere do šatníka. Je maličký a takto ho ešte zmenšíte.
Odpovedať
Ako chcete te satnik zariadit? Tam poriadne nic nevojde. Iba 1 WC? Vychod na terasu zataraseny stolom,stolikom,kreslami stolickami.
Odpovedať
@atlaska WC bude iba jedno určite, nemyslím si že je nutné mať v dome 2x WC. Samozrejme v obývačke ten stolík, kreslá, stoličky majú iba ilustračné umiestnenie. Áno, do šatníka pôjdu určite iba 1x dvere.
Odpovedať
do šatníka vám podľa mňa úplne budú stačiť aj jedny dvere :) kuchyňu by som taktiež zväčšila, je tam hrozne málo miesta na hýbanie. tak isto mi príde ten menší šatník zbytočný, vešanie búnd sa dá aj lepšie vyriešiť, úspornejšie
Odpovedať
Ja by som dal určite nejaké dvere do garáže z technickej miestnosti - vždy lepšie prejsť s nákupom v suchu ako nosiť všetko naokolo po daždi a zakaždým kvôli nejakej blbosti otvárať garážovú bránu :). Taktiež nejaké umývadlo do garáže. 2 WC človek ocení až vtedy, keď naozaj súrne treba :)
Odpovedať
@kuris ten prechod z garáže do technickej som ti chcel navrhnúť (keď som pozeral skôr ten pôdorys ako čítal text) Dva šatníky a jedna kúpeľňa? Daj deckám komfort vlastnej kúpelne, oceníš to i ty s manželkou... (mám v dome, neviem si to vynachváliť...)
Odpovedať
Hrozné, najväčšiu izbu má auto, najväčšie oknodvere, najlepší prístup, zatieni aj detské izby.Keby som bol Vaše dieťa tak ujem z domu v 15.rokoch a viac sa do kutic nevrátim...
Odpovedať
Dvefe do satnika maju zmysel zo.spalne,takze aj tak ten kut je tam zbytocny. Rhychlo.olutujete ze namiesto neho nemate to wc. Neviem kam inam chces dat jedalen a sedacku. @praktikman skor komfort rodicovskej kupelne by som to nazvala. Nerozumiem ak si staviam dom tak pre svoje pohodlie. Ale ludia stale oponuju,v panelaku to mame tak a staci nam to. Zabudaju ze v 50rocnom panelaku. Satnik vo vstupe je iba murovana skrina,nic ine ako skrinu tam nedas a navyse , potrebunes na nu 70cm a 50cm ostava na manipulaciu, tam sa ledva zmestis. Alebo das 170skrinu a nejaky uzky botnik nic viac. Skoda murovania aj dveri.
Odpovedať
Nie 170cm ale iba 115cm skrinu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska nahodou 50rocne panelaky su este OK voci tomu, co za bytovky sa stavaju dnes. To je pre ludi, co rano odidu do prace a vecer sa pridu vyspat :-x Pred 50 rokmi to stavali s tym, ze tam ludia budu aj byvat. @kuris ale inak pravda, tie dve male kutice pri vchode su take male, az su zbytocne. A ak nie druhu kupelnu, tak by som minimalne presunula sprchac do technickej miestnosti a este tam pridala umyvadlo.
Odpovedať
@daralbajda no volá sa to síce garáž a je tam nakreslené auto, ale je možné že auto tam nikdy nebude parkovať. Bude to slúžiť na úplne iný účel, ale je nutné aby to bolo tak veľké. Garáž mám aj teraz, ale autá parkujem na dvore. @maslenka47 áno ten šatník a špajza je fakt mini, s tým skúsime niečo poriešiť, Minimálne ma napadlo ten mini šatník pri vchode nemurovať, ale použiť tam skriňu.
Odpovedať
@kuris Podľa mňa je to cele zle. Okrem toho čo už bolo povedané tak neviem kde namontuješ digestor, keď máš sporák pod oknom, tie izby? 2,8 m je žalostne málo a tie okna dokola v obývačkokuchyni sú až moc. Už vídím ako sedíš na gauči a na temeno ti po celý deň páli slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuris zla orientacia, to staci nato aby sa to cele prerobilo, izby na vychod? cele naopak
Odpovedať
@maslenka47 ano svokra ma obyvacku 4*6m,detska izba 3*4,5 a este ma aj kumbal-spajzku 2*4m. Ale vstup maly ako tu v projekte. :-( S kkciarom bez sancednu.
Odpovedať
@kuris osobne by som rozšírila dom o 1 m na strane vchodu a potom posunula kúpeľňu smerom hore na úkor techn. miestnosti, tech. zmenšiť - skrátiť.. následne prispôsobiť vstup - zväčšiť, dlhú chodbu a izby rozšíriť, min. plocha obytnej miestnosti 12 m2..
Odpovedať
Profilova fotka
@kuris Ahoj, už včera som sa pozerala na pôdorys a prišiel mi fajn, len stále sa mi na ňom nezdalo niekoľko vecí, ale každý máme dom iné nároky. A som si povedala, že sa nebudem rozpisovať tak som to prekreslila schématicky.
Odpovedať
@kuris kolko deti mate/planujete?
Odpovedať
@salkovic máme jedného zbojníka a plánujeme ostať pri tomto čísle:-)
Odpovedať
@kuris tak to by som na vasom mieste spravil jednu velku izbu, ked si bude chciet roztahat hracky bude chodit do obyvacky pri takej malej izbicke
Odpovedať
priklonil by som sa k upravenému projektu od bibi137 ten je o dosť lepší než to čo máte a navyše by som jednu detskú ak chcete iba jedno dieťa zväčšil a druhú nechal ako hosťovskú izbu - tá stačí menšia.
Odpovedať
Profilova fotka
ak plánujete len 1 dieťa, tak my máme projekt, ktorý vám možno vyhovie. máme spálňu, detskú a 1 hosťovskú (mimo hostí slúži ako šatník). ja som s naším projektom spokojná. tiež máme orientáciu ako vy, len v tej hosťovskej je menej svetla, pretože je na S a ešte nám tieni susedný dom. veď nakukni http://www.modrastrecha.sk/blog/longa...
Odpovedať
@kuris @kuris to je jedno co tam bude, dom slúži ba komfort bývania, ak taký nebudeš mať, taj tu he škoda ho stavať....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?