Nástrel projektu bungalov s dvojgarážou

Budem vďačný za akúkoľvek radu, vylepšenie, názor..
Odpovedať
Profilova fotka
@gorky22 sam chcem mat bungalow, ale taky jednoduchy obdlznik so sedlovou strechou a bez garaze. ty to mas trocha viac clenite, strecha ta bude stat aspon tolko co zaklady a mury dokopy (ked nie viac.) osobne si myslim, ze bungalow je lepsia vec, ale len do urcitych rozmerov. bungalov 18x15m hmm. to radsej poschodovy 14x10m s jednoduchsou strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Ja len jednu pripomienku a v tom projekte to aj priamo vidieť. Ak predpokladám, že tie dve izby sú detské. Ako ich chcete zariadiť? Máte tam problém a aj preto nie je zariadenie v týchto izbách zakreslené. Inde, kde je to zrejmé, zakreslené je. Na tejto časti budete musieť ešte popracovať.
Odpovedať
@martin153 viem, že strecha nebude úplne najlacnejšia, ale musím sa držať regulatív v danej lokalite výstavby, kde hrebeň strechy musí byť rovnobežný s uličnou čiarou a poschodový taktiež nemôžem na danom mieste postaviť.
Odpovedať
@gorky22 výhľad z manželskej postele rovno na latrínu je na nezaplatenie :-D Trocha inak by som otočil obývačku, aby neboli v telke odlesky z okien a aby zo sedačky bol výhľad do záhrady. Tiež by som vymenil spálňu s detskými izbami, aby deti nerušil hluk z obývačky a terasy pri žúrke
Odpovedať
@durim Áno máte pravdu, tie dve izby budú detské. Práve toto je veľká dilema aj pre nás.....
Odpovedať
@jakino Tento výhľad bol podmienkou :D Ďakujem za postrehy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gorky22 Ak s tým nie ste spokojný tak to určite nerobte. Budete mať problém , ktorý vás budete stále mrzieť. Ináč ten nápad od jakino nie je vôbec zlý. Ja by som však prehodil celé tie dve strany. Šatník aj s detskými vedľa technickej a namiesto nich kúpeľne a spálňu. Bude to treba trochu upraviť, čo sa spálne týka, ale tak by to mohlo fungovať. A klesnú vám problémy ako rozdeliť detské, aby sa dali zariadiť. A ešte jedna vec. A to je argument s oknom v kúpeľni. Je to hlúposť. Ak spravíte správne odvetrávanie, tak ho tam určite netreba.
Odpovedať
@durim Túto výmenu detských izieb + šatníka za kúpelne som navrhoval architektovi. Avšak bol by tam problém s umiestneným izieb na severe + pravdepodobného betónového múru suseda vzdialeného max 2m
Odpovedať
@gorky22 prehliadol som strelku, takže spálňa na severe a detské izby na juhu sú v poriadku. Ale to rozmiestnenie obývačky chrbtom k juhu mi nesedí. Ak je to možné, dal by som viac presklenia na juh a sedačku na severnú stranu obývačky. Krb bude len imidžovka, takže by som ho premiestnil na južnú stranu, čím sa zároveň uľaví potravinám v komore, že tam nebudú mať tak teplo...
Odpovedať
@jakino Dobrý postreh blízkosť krbu a komory.... ale kde by bola umiestnená televízia v prípade umiestnenia sedačky na severe a zväčšenia presklenenia na južnej strane ?
Odpovedať
@gorky22 telku môžeš dať takto na juh
Odpovedať
bol som nedavno u jedneho znameho, namiesto telky mal za gaucom projektor a v strope zabudovane zrolovane platno .... ked chcel pozerat telku, platno stiahol a kukal .... nehovorim, ze je to lacne, ale pekne urcite :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gorky22 aký máš rozpočet na dom?
Odpovedať
Profilova fotka
@gorky22 ked nemozes, tak nemozes. este sa zamysli dat garaz, technicku, pracovnu atd do suterenu. ale nieco mi hovori, ze suteren nechces :)
Odpovedať
@cvoky8 predbežný rozpočet na stavbu tohto domu udanú od architekta zatiaľ nemám. ;-)
Odpovedať
@martin153 bola by to alternatíva, ale správne suterén riešiť nechcem :-)
Odpovedať
@gorky22 vieš ono sa to skôr robí aj tak ze ty povieš projektantovi že aký máš budget a že do akej ceny sa má dostať.. Tak ako dáš si urobiť projekt a potom zistíš že taká stavba bude stáť čo ja viem 250tis.€ a ty si pritom chcel dom do 150tis€ čo urobíš potom? Načo ti bude ten projekt? Asi tak na dve veci...
Odpovedať
Profilova fotka
@gorky22 Tvoja najväčšia chyba bola že si sa z architektom nerozprával o financiách lebo výška rozpočtu je jedna z najdôležitejších informácií pri návrhu, teraz by som sa pred úpravami projektu porozprával o cene aby si na konci nebol prekvapený a nemusel zmeniť celý projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@gorky22 A mas predstavu do akej ceny sa chces zmestit - velkostne mas projekt plus minus ako my a nebude to stat malo peniazkov... :-| Podstatne veci tu bolo povedane, ta orientacia izieb nie je uplne idealna z pohladu terasy, ale zas mat detske na sever nie je ideal. Ja som to ale rozdelila tak, ze jednu izbu budu mat deti ako spalnu (ta je na severovychod) a druhu maju ako hernu/studovnu a tu maju na juh. U nas nefunguje kazde dieta vlastna izba...vsetko mame spolocne :-D Bud vymenit ten satnik s kupelnou, alebo dat inac dvere. Mame znamych, kt.sa ide do ich sukromnej kupelky a spalne cez satnik a zas v tom az taky problem nevidim...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@gorky22 Mohol by som vedieť ako ste sa nakoniec rozhodli ?? staviate už ? páči sa mi váš projekt.. dakujem
Odpovedať
@lenka_21 aký projekt máte vy, ak by som ho mohol vidieť. Tento sa mi páči. Mne smeruje sever pohľad zpredu od práveho rohu uhlopriečkou na ľavu, tak si myslím že by to bolo celkom ok..
Odpovedať
Mať v dome tri šatníky,tri hajzle a ku tomu obrovskú vstavanú skriňu na chodbe.mmm😂Slovač bere hypotéky,domy sú dostupné,nevedia čo od dobroty.Ale ono sa to zmení😁A potom bude stačiť aj jedna kúpelňa.Trošku sa menej dívaj na americké filmy a urob si projekt ktorý ti skutočne bude sedieť a nie to čo vidíš všade naokolo a čo je zrovna v móde. Ģaráž pre dve autká😁Prečo nie.Vykurovať pre ne priestor velký ako pol domu?Tvoja žena bude roniť krokodílie slzy keď bude mať umývať 3 záchody.A ty budeš plakať ešte skôr keď to budeš mať zariadiť.Pretože ak by si bol lovaty tak neriešiš projekt na blbom fóre.. Pohoda..Ale to je len moje videnie sveta
Odpovedať
@mikazibanejad Bolo to smerované komu?, ak smiem vedieť..
Odpovedať
@damian7 zakladatelovi témy
Odpovedať
Profilova fotka
@damian7 pozri do mojich kratkych sprav a tam ho najdes. Na 85% aktuálny. Zvacsovali sme chodbu, inak sme dali vchod do pracovne, WCka a kupelky. Miestnosti zostali len tie vchody sa menili. My mame garaz mimo, spolu sme nechceli.
Odpovedať
Profilova fotka
@damian7 mrkni ete sem. Je to moja diskusia. Aj tam najdes projekt... http://www.modrastrecha.sk/forum/proj...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?