Náš projekt

Ahojte. Chcela by som sa spýtať na vaše názory na tento projekt. Vychádzali sme z projektu Maxim, ktorý sme o meter rozšírili a mierne pomenili. Ďakujem za každý názor. :-)
Odpovedať
1
2
ako to budete mat orientovane? za mna minus tohto projektu je len 1kupelna (ale zalezi kolki budu obyvat dom), kuchyna spojena s obyvackou (mam to tak isto a ide to vsetkym na nervy, lebo sa navzajom rusime) idem to riesit presklenim s bud supacimi alebo klasickymi dvermi,tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja75 veľmi dobré dispozičné riešenie :) má to logiku a všetko, čo potrebujete k životu..
Odpovedať
Profilova fotka
toto je tiež zaujímavý projekt http://thermo-plus.cz/typove-projekty...
Odpovedať
@jano2007 Terasa bude umiestnená na severo východ. V kuchyni bola pôvodne priečka, tam kde som si dala pult, tak snáď nám to prekážať nebude:) Nechcela som byť zavretá v kuchyni:) Kúpelka myslím bude stačiť jedna, sme štyria.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte strechu treba premyslieť či väzníkový krov alebo prispôsobiť múry klasickému krovu.
Odpovedať
@suffo Prikláňame sa ku klasickému krovu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja75 Na tento projekt je to realizovateľné aj s dreveným trámovým stropom.
Odpovedať
@kaja75 no je to na vas, svoj nazor som vam povedal, ten projekt co tu dal iigor sa mi paci viac, deli ciastocne priestor kuchyne od obyvacky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja75 mne sa to dispozicne paci , ale ja by som dal terasu praveze na juhozapad :).
Odpovedať
@kaja75 terasa na severovýchod,to bude dom v Egypte,či?
Odpovedať
@marta2610 prečo?? na terase bude príjemný chládok, dúfam...
Odpovedať
@kaja75 no a na jar a jesen zase paradna kosa, zase
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kaja75 však práve,my máme juhozápad a neviem si ju vynachváliť 8-) tieň spravíš,ale slnko nevyrobíš,my sme kedysi v byte mali 3 izby na severe tragédia,syn tiež teraz hľadá pozemok,ale záhrada musí byť na juhu. 8-)
Odpovedať
Nebola iná možnosť z hľadiska riešenia pozemku.Predná časť domu ja na JZ a pozemok má 20X50m.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja75 ja mam prednu cast pozemku na juh. V obyvacke je teplejsie a zase tam kde spime chceme mat praveze chladok. Ty to budes mat naopak.
Odpovedať
Orientacia zla,hlavne tieto leta u nas kedy je ozaj teplo max 2 tyzdne. Ked dom a mam ten luxus mat dve kupelne preco nie? mne by vadilo striedat sa s pubertakmi v kupelni,mame kazdy svoje sukromie. TV bude vadit svetlo z okna oproti,nebude sa dat pozerat,jedine ak tam budete mat rolet co robi uplnu tmu. Techn. sa neda vymenit so spajzkou?
Odpovedať
@atlaska Letá sú tu na Podunajskej nížine kde staviame od mája do septembra, niekedy už apríl je leto. Technická vs špajza sme sa rozhodli takto, lebo tam bude pračka a kotol a budeme tam sušiť prádlo.Škoda, že špajza bude bez okna, ale inak to nevyšlo.. Kúpelka, no eliminujeme finančné náklady a tak bude jedna. :-)
Odpovedať
@jano2007 My sme doteraz v paneláku a som šťastná, že to budeme mať spojené, lebo pri varení sa cítim byť odrezaná:)
Odpovedať
@atlaska A to TV máš pravdu to budeme riešiť na mieste, môžeme to prehodiť aj na opačnú stranu.
Odpovedať
@kaja75 fu, terasa na severovychod? bude tam tma. ale to uz povedali viaceri. ak nam neverite, postavte si par krabic a sledujte, ako sa toci slnko a ci mu ta stena cloni.
Odpovedať
@kaja75 k tomu TV, no na mieste to je fajn ale hlavne pred elektroinstalaciou to rieste, a nik vas nechce odrezavat, ja sa tiez ucim na vlastnych chybach, poradit si dam malokedy. No a hlavne by som venoval pozornost tomu co tu hovoria ostatni, ze to mate zle orientovane, tieto detaily su oproti tomu co chcete spachat za vlastne peniaze, doslova prkotiny
Odpovedať
Mame chalupu na Pod.nizine, ano je tam o dost teplejsie ako v BA,doslova tam stoji v lete vzduch a vidime fatamorgany,ale rano by som si ranajky na severnej strane nedala a v izbch a kuchyni je tma cely den.
Odpovedať
@atlaska Prevažuje tam východ a tam práve ráno svieti slnko :-)
Odpovedať
Pre lepšiu predstavu pridávam foto pozemku.Číslo 2 sme my. Je to ako na mape, hore je sever.
Odpovedať
@kaja75 jasne, tak vam ide o to aby terasa nebola smerom k ceste? dobre som to pochopil?
Odpovedať
Príjazdová je súbežná s dolnou hranicou pozemku a od tej cesty musíme začať stavať po 7 metroch.
Odpovedať
dolna hranica tych 20m od bodu 10 po 11? tak by som dal dom k opacnej hranici pozemku, ak vam to ovsem dovolia, projekt zrkadlovo s terasou na JZ.
Odpovedať
@jano2007 Áno, a tam je súbežne cesta. :-)
Odpovedať
@jano2007 Nemôžeme to dať zrkadlovo, lebo stavať sa musí začať po 7 metroch a v predu by sme mali pred terasou len 7 metrov a zároveň pohľad na cestu. Takto za nami je šíre pole.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaja75 pravdepodobne sa tu uz vsetko napisalo... Tu orientaciu by som premyslela, ale zase je dobre vychadzat na terasu z kuchyne a obyvky. Byvam tiez na juhu a tie leta sa striedaju... Projekt domu ako taky sa mi paci (hned som si myslela, ze je to ARD). My sme si zvolili Harmoniu ;-) V mojom pripade idem stavat druhy dom a ja kuchynu prepojenu s obyvkou uz nechcem...najviac mi vadi, ze sa mi vsetka vona taha do obyvacky a ked seriozne varim tak sa vsetci aj tak prestahuju do dalsej izby, kt.je vzdialena od kuchyne...lebo ked napr.zapnem mixer, digestor a pod. tak nic nepocut. Varim vcelku dost, lebo mam male deti. Ked mame navstevu aj tak nevarim, takze v tom pripade to nevidim ako problem...uz som to tu aj viackrat pisala, vacsinou zeny aj tak sedia v kuchyni a muzi hoduju v obyvke. Ja by som si tam urcite dala stenu a nechala vacsi priestor...takto to nebude ani komplet otvorene a ani zavrete. Ak robim hlasovanie tak priemer je 20% ludi by obyvacku s kuchynou nadalej spojili 80% to vadi a uz by to tak nedali... Spajza - odporucam preverit ci v nej nebude teplo. Budes ju vykurovat skoro zo vsetkych stran. Asi by som ju vymenila z technickou, aby bola na obvode domu (ale projektant by ti asi poradil lepsie). Mam vsak sesterku, kt.ju ma podobne ako ty a ma v nej velmi teplo... 2 kupelne - ak je priestor tak by som ju dala...ak nie tak som OK aj s jednou...u nas je hlavne potreba na 2 WC co ty mas...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?