Najvhodnejsie dispozicne riesenie domu na uzky pozemok

Ahojte strechaci, po 5 rokoch byvania v malom domceku radovej zastavby, ktory sme ''stavali a zariadovali'' spolu s niektorymi z vas tu na MS pred tymi spominanymi 5 rokmi, uvazujeme s manzelom nad vacsim domom. Pozemok mame 1713m2 uzkeho obldznikoveho tvaru 15-17m na sirku ( vpredu 17, postupne sa zuzuje na 15 m ) a cca tych 100m na dlzku. Orientacia juhozapad. Vyhlad na bezprostredny les a horizont. Pracujeme na projekte s architektom, kedze nechceme nic tradicne. Mame prvy a druhy hruby nacrt dispozicie vyplyvajucej z nasich zakladnych poziadaviek - metraz cca 180m2, dvojgaraz alebo garaz plus jedno kryte parkovacie statie, denna cast oddelena od nocnej, 3 spalne, 1 pracovna spojena s hostovskou, cast terasy by mala byt kryta. Najidealnejsi na oddelenie zon by bol poschodovy dom, dve kocky nejako nasadene na seba, ale vo vidieckom prostredi so sedlovymi strechami dlhych husenicovych domov sa to nevidi ani nam, ani architektovi. Preto skusame, ako by to slo s jednopodlaznym podorysom. Chcem vas poziadat o vase nazory na takuto dispoziciu, pripadne mozne varianty podla tej nasej zakladnej osi, nakolko nam sa tam nepaci hned niekolko veci a uz teraz mam pocit, ze by sme asi mali zmenit architekta :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme na úzkom pozemku stavať bungalov 881.Síce bez garáže Ale dá sa k tomu aj garáž prirobiť
Odpovedať
Cast kupelne alebo interierovych dveri je nepodstatna, to sa da riesit, ide o dom ako taky. Schody hore su do podkrovia, kde by mala pracovňa s hostovskou a druha cast by mohla byt pojd.
Odpovedať
@huma co tak toto http://katalog.zdravydom.sk/zd-001/ Ja mam priblizne takuto dispoziciu http://katalog.zdravydom.sk/zd-014/ Dopredu este to garazove statie, pripadne garaz
Odpovedať
@jurkoboss efektny podorys na uzky pozemok, vazne, prepracovany, len my sa celkom snazime oddelit tu nocnu a dennu cast, lebo to mame teraz prepojene a sukromie nemas, zvuky z kuchyne a obyvacky sa nesu do spalni, ale tam asi aj zalezi od toho, aky je strop a steny ...momentalne mame vazniky, vatu, sdk a tensie murovane steny, tak sa zvuk siri lahsie
Odpovedať
Na oddelenie zon v jednopodlaznom dome by bol mozno vhodny H-čkovy tvar domu s jednou nohou predlzenou, ale to by nam vpredu nevydala dvojgaraz
Odpovedať
Taketo delenie je nezmyselne. Obzvlast ten stol v priechode. Pises ze orientacia je JZ, tak preco mas na juh len hole mury. Nie je jasne aky je vztah k okoliu, blizkost inych stavieb alebo potencialnych stavieb. Ak ide o vstavanie do hustej existujucej zastavby, tak rozumiem poznamke o vidieckom prostredi. Ak nie a ide o soliter, tak je ta poznamka nejaka blbost. Vidim, ze financie nie su problem. Nech sa architekt nad tym este raz zamysli, nie je to ziadna veda. druha moznost je vymenit architekta.
Odpovedať
Ahoj. Myslím,že pozemok o šírke 15-17m nie je úzky a určite sa tam dajú naprojektovat lepšie veci ako tie dve,čo vám vypotil architekt. My máme pozemok 13,5m,tam je to väčší kumšt a architekt z toho vôbec nemá obavy,že by sa to nedalo. Takže na vasom sa dá urobiť projekt ešte lepší,mne osobne sa nepáči ani jedna z tych dvoch možností. Určite by som dom takto nezuzovala,nočná a denná časť sa dajú pekne oddeliť aj bez takéhoto zuzenia. Kuchyňa musí byť tam,kde je? Už sú pripojky? Ja by som ju prehodila s obyvackou,bude lepší pristup na terasu a hluk z kuchyne bude dalej od tej nocnej casti. To zuzenie by som dala prec a radšej tam dala nejaké posuvne dvere. A ešte tie schody pri vstupe by som nejako uzavrela dverami,myslim,že by ti tam tahalo do celej tej spoločenskej časti.
Odpovedať
@xaxaxaxa soliter to nie je, nakolko po lavej strane su 3 domy a po lavej dva, oproti bungalow a vedla neho rovnako ako vedla nas dlhe husenicove domy so sedlovou strechou, take tie typicke dedinske liptovske. Orientacia pozemku je juhozapad. Terasa aj detske izby orientovane viac na zapad .
Odpovedať
@siska1313 podla mna cele zle, my sme mu ukazali obrazok vid co pridam a on do Lka siel 😞 Nemam pocit, ze sme na jednej vlnovej dlzke napriek tomu, ze sme ho vyberali na zaklade referencii.
Odpovedať
Profilova fotka
@huma Môžete skúsiť zmeniť architekta, ale podľa mňa sa tvoj pozemok s typom domu aký si sem dala a určite aj rozpočtom nedá skĺbyť tak ako si si predstavovala.
Odpovedať
@martosko urcite sa nehrabeme na pol milionovy lake house od tamizo architects, ani nechceme celkom kopirovat dizajn, predsa len dusevne vlastnictvo... nas navrh a zelanie bolo nieco podobne v mensom vydani ( 180m2 ). Rozpoctovo nie sme uplne mimo zase, lebo vieme, ze nas 1 m2 vyjde na cca 1200eur.
Odpovedať
@martosko jeej,a ty vies, aky mame rozpocet 😉 Netrvame na takomto dome ani podoryse, len sme vyjadrili, ako by sme si to predstavovali my. Ani nijako nechcem dat najavo, ze architekt je zly. Proste sa moze stat, ze si klient aj vyberie architekta, ale si jednoducho nesadnu. Na tom nie je nic tragicke, ci? Praveze sme zamyslali este odkupit susedny pozemok, aby sme sa vyhli kompromisom typu uzky pozemok - nevyhovujuca dispozicia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Haluska je, ze sme pozemok boli vybrat spolu s architektom, my sme s muzom snivali o dvoch kockach na sebe, ale prave na podnet architekta, ze nie je vhodne do zastavby uz existujucich domov so sedlovou strechou tam taky dom navrhovat, sme sa potom zamerali inspiracne na kombinaciu moderneho so sedlovou strechou. O tom, ci treba menit architekta, je este predcasne hovorit. Keby sme sli striktne za svojim, tak si navrhneme dom sami a dame naprojektovat. Ale praveze sme chceli poziadat o pomoc odbornika, kedze ide o uzsi pozemok.
Odpovedať
@martosko ked som si presla tvoj profil, tak mi doslo 😂😂🙈 Vecer si to mozeme vyrozpravat 😉 Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@huma Vyrozprávať sa síce môžeme ale neviem o čom by si chcela hovoriť ani čo si to také našla v mojom profile že ťa to rozosmialo. Keď je to také jednoduché asi by bolo najlepšie ako si spomínala, keby ste si ten dom "navrhli" sami.
Odpovedať
No praveze take jednoduche to nie je. Pisem IP
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?