Možno náš domček

Ahojte potreboval by som vase názory postrehy k tomuto projektu. Obvodove múry ytong lambda 300 a zateplenie 250mm polystyrén sivy. Rozmer domu 10x12m kúrenie podlahové elektrické.Cena so základovu doskou na komplet ak neratam vlastný obklad a podlahy 72000€( v tejto cene je aj kuchynska linka a dve vstavane skrine, cena pokládky podlah).DAKUJEM VÁM.
Odpovedať
@blackomt Zaujímalo by ma aké silné elektromagnetické pole vytvára tá elektrická podlahovka, a aké zdravotné problémy spôsobuje.
Odpovedať
Ahoj Tiež ma zaujal tento návrh, no viac sa mi páčil v orginále na tejto stránke kde nie je krb v strede miestnosti: http://www.projektydomov.com/projekty... No ked som nad tým dumal ďalej s prihliadnutím na orientáciu pozemku na ktorom by som chcel eventualne stavať a postrehy z fora + porada s rôznymi ľuďmi ktorí stavali a chystajú sa stavať som zmenil koncepciu a chystám sa nakresliť si vlastný pôdorys. Na tomto projekte sa mi osobne nepáči že do obývačky musíš ísť cez celý dom. Ja by som v dome chcel technickú miestnosť kde bude kotol, práčka, umývadlo, el. bojler, miesto na sušiak prádla ( v zime). Samozrejme z tej tech miestnosti musia byť von aj dvere. Čo sa týka materiálu na obvodové múry tak asi "pojdem" do ytongu ale 450mm a keramického stropu so zateplením. Dôvod na zateplenie nevidím ked už 375 netreba zeťepľovať a ušetrí sa čas aj €vríky na zateplenie. Za domom chceš terasu (aj ja) ale asi ju zakompenujem do pôdorysu s tým že sa predĺžia rozmery a nemusíš dávať striešku pribetonuvávať a pod. Kúrenie každý podľa seba - počul som chvály na stropné infra kúrenie ale to každý ako chce...
Odpovedať
@radopp ahoj nie som profi a rad si pozriem všetky príspevky od vas . Este som uvazoval o vodnej podlahovke ale zatial je to vsetko v riešení a co vsetko mi dokaze danna spoločnosť ponúknuť. Nevravím ze je to konečný projekt ale takyto mi ponukli.
Odpovedať
@blackomt Aké príspevky?
Odpovedať
@radopp tie co tu napíšete :-D
Odpovedať
@blackomt Čo mám písať? Nakreslil by som to úplne inak. Každému vyhovuje niečo iné. Neviem či vás to bude zaujímať. Napríklad v hale by som krb nedal do stredu ale niekam do kúta aby nezavadzal. Vyhodil by som špajzovku. Aby bola hala poriadne veľká. Izby by som dal tiež väčšie, aspoň 16 - 20 m2. Chýba tam poriadna technická miestnosť so vstupom z kuchyne. Boli b y vnej aj potraviny, drevo, a rôzne haraburdy. Dal by som tam aj garáž, terasu... No proste úplne inak.
Odpovedať
Profilova fotka
Zatial co ma napadlo, ja by som dal do chodby svetlovod. Izby si riesi kazdy podla svojho gusta a moznosti , takze neni co kritizovat.
Odpovedať
@blackomt ja by som takyto dom nechcel. Naco taka uzasna romanticka vana, ked vedla hned je triezvy pohlad na neromanticku pracku? Ja sa sice osobne nekupem, ale moja zena by tiez takuto "romantiku" neocenila. Podla mna ten hajzlik (zase aj tu bez okna) nema absolutne vyznam - radsej uz urobit detom a navstevam vlastnu kupelnu. Cize kupelne dve. Jedna trebars s tou vanou, a druha so sprchovym kutom. Divne je ze kym sa clovek dostane do kuchyne od vchodu, prejde pomaly cely dom, co sa s nakupmi navlaci, flaskami atd.. Krb v strede je podla mna zle, rozbija to priestor, zavadzia navyse. Tie vyklenky na vstavane skrine podla mna ziadna vyhra, iba co si sa obral o vacsie podorysy izieb v prospech toho vyklenku chodby. To je aka blbost s prepacenim ved takto minimalne 1m2 padol nazmar chobovym priestorom navyse. Na nic, ale na nic to tam nie je. Dvere do izieb sa daju riesit aj inak. A ked uz chces vstavane skrine, mozu byt po celej dlzke miestnosti a nie v tych nemoznych vyklenkoch. Nevidim tam technicku miestnost, a ta podlhovasta spajza je maximalne neprakticka a tiez zere priestor. Ci dat svetlovod alebo nie to je v tejto chvili tak nepodstatne, tam treba spravit radikalnejsie upravy a nie svetlovody riesit. Na moj vkus okrem toho male okna v obyvacke su, ja by som dal nieco velkorysejsie.
Odpovedať
@blackomt ľutujem ta čítať také komentáre :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 kokos furt si myslím že si holá ženská :-D :-D neber to ako urážku či čo ale profilovka s tričkom by sa nenašla???? ;-)
Odpovedať
@taylor71 no krása aspoň každý vie o čom sa ti sníva po polnoci :-p už to nezmažeš
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 no hneď to je lepšie.dobrú noc. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snowy66 LOL, ze romanticka vana a romanticka pracka. Ja beriem rohovu vanu z cisto praktickeho hladiska - 2 decka sa v nej okupu. Romantika ide bokom, ta pride, ked decka konecne vypadnu :-D :-D :-D Prechod celym domom je sice na piip, ale ja napriklad tiez nemam inu sancu. 12m siroky pozemok, musim nechat na jednej strane 3 metre pre hasicov, dom siroky 8,5m. Rad by som dokupil od suseda 4metrovy pas (na garaz) az ku kuchyni, ale na to nemam peniaze a ani neviem, ci by mi ho sused predal. Niekedy to proste inak nejde. Aspon si trosku zacvicime :-) @blackomt Mne tam najviac vadi nepritomnost technickej miestnosti. Mozno by sa dala umiestnit na povalu, ale urcite by som sa na to opytal projektanta. Podla STN 734103 Budovy na bývanie by mali mat 2 osoby aspon 31m3 vzduchu v miestnosti. To splna len izba vlavo od vchodu, cize do nej treba umiestnit rodicovsku spalnu. Som prekvapeny, ze to architekt takto riesil. Mozno mate naplanovanu rekuperaciu a ta tuto normu moze obist. To zas neviem ja. V pripade technickej na povale by som rozdelil kupelnu na 2 a pridal by som k jednej z nich aj cast spajzky (kde je aktualne vchod). Linku by som nechal do L, vchod do spajzky (zasuvne dvere) medzi linkou a chladnickou. Krb sice robi ake take intimco kuchyni, ale po case to bude vadit domacej pani, ktora bude v kuchni nieco pripravovat pre hosti a bude sa chciet s nimi bavit a zachovavat ocny kontakt. Inak je to velmi kompaktny dom s mnozstvom kompromisov. Vsetko, co tu piseme, su len odporucania a v konecnom dosledku je len na Vas, co si postavite. Vy budete v dome byvat, Vy musite byt spokojni ;-)
Odpovedať
@leilak1 ok ja som dal projekt ktorý mi ponúkli a ja som ho nevybral ani ešte nepovedal ze taký chcem. Preto som to sem hodil a napisal mozno nas dom :-D .Rad si precitam všetky komentáre aj ja sa rad bavím :-D
Odpovedať
@blackomt projekt sa mi docela páči :-)
Odpovedať
@blackomt Zdravim,my zvazujeme ten originalny projekt Eko plus http://www.projektydomov.com/projekty... (teda so spajzov zo vstupom z kuchyne a s krbom pri spajze a spalnou vlavo od vchodu), Tento projekt splna vsetky nase poziadavky v ramci nasho rozpoctu. Ocenujeme najma dobry pristup na terasu z kuchyne aj z obyvacky, spajzu, ktora ciastocne nahradi aj technicku miestnost (pojde tam kotol a potom take to male prislusenstvo ako metla, mop, vysavac a pod.), vela ulozneho priestoru v podobe vstavanych skrin, velka obyvacka s kuchynou, primerana velkost izieb a to vsetko sa zmestilo do domu vhodneho pre obdlznikovy pozemok. Chybajuca technicka miestnost sa da kompenzovat spajzov pre interierove veci a zahradnym domcekom alebo garazou pre exterierove veci a povalou pre sezonne veci ;) Jedine to pradlo v zime budeme musiet asi susit v spalni. To, ze je obyvacka s kuchynou na zadnej strane domu povazujeme prave za vyhodu, lebo je v kontakte s terasou a zahradou a prejst par metrov po vlastnom dome s nakupom nam teda naozaj nepride ako nieco zvlastne alebo nebodaj zle. Co sa tyka vacsich izieb alebo dvoch kupeliek,tak jasne,ze existuju vacsie domy ale nie kazdy chce alebo si moze dovolit vacsi dom. (najma v okoli BA, kde su mega drahe pozemky). Pre nas je v tejto kategorii domcek Eko plus TOP! :)
Odpovedať
Profilova fotka
zaujímavý odborný článok k elektr. kúreniu http://clanky.zdravydom.sk/c1568/ .. ja by som v dome postavil pec (nie krb) pri dverách do obývačky tak aby zadná stena sálala do chodby a časť do spálne a tým v prechodných obdobiach vykúrila dom
Odpovedať
daj obyčajny ytong kedže ideš zateplovať lambda je tam zbytočný
Odpovedať
Profilova fotka
Ja poviem len toľko nestavaj štvorizbový dom na pôdoryse 10x12 to si rovno môžeš kúpiť byt
Odpovedať
@martosko nesúhlasím s tebou. My sme kúpili dom podobných rozmerov a šli sme z bytu takmer 90m. Rozdiel je v tom, že za 1.-stojí nás mesačne polovicu co byt / vlastný nie podnájom/ za2 -vyleziem von a mám dvor, záhradu, v lete bazén, opekačku, vlastné vajíčka od slepic / z bytu som vyliezla na betónový chodník plný psích výkalov.
Odpovedať
@mateson som pozerala, dom máme široký 9,5 metra , pozemok široký 12 a dlhý neviem vela /má 14 árov/.
Odpovedať
Na mestských pozemkoch okolo činžiaku treba byť v strehu aby vás neprešlo auto čo chce zaparkovať na trávniku, neuhryzla rozhnevaná čivava, alebo nespadlo niečo na hlavu z okolitých okien.
Odpovedať
@radopp Zase fakt hodnotny prispevok presne k teme. Ja ti hovorim, chlape nehul to. Nerobi ti to dobre :-)
Odpovedať
@blackomt Ja som ten projekt trochu natiahol, doplnil technicku miestnost, zvacsil izby a vytvoril zavetrie na terase a uz nam stoji hruba stavba. Pozri do mojho fotoblogu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?