Laguna 47

Zdravim vsetkych stavitelov, mam v plane stavat http://www.promiprojekt.sk/projekty/l... chcem sa opytat ci tento dom uz niekto postavil a ci mi moze napisat na aku sumu sa dostal. Do diskusie by som sa chcel spytat na nazor skusenych ludi ci je mozne tento dom postavit za 100 000 eur. Strop by som chcel dreveny a zo spodu dat sadrokarton. Material by som pouzil Pezinku tehlu TermoBrik TD 290 PD P15. Na zateplenie 20 cm polystyren. Iba podlahove kurenie v celom dome, samozrejme nie do garaze. Skridlu nejaku v akcii bud mediterran alebo tondach pripadne KM Beta. Veci ako podlahy, dlazbu, obklad, sadrokarton, zadebnenie, latovanie, folia a ine by som si robil sam. Dakujem za vas nazor. Lubo
Odpovedať
velmi pekny domcek, podobne vnutorne situovany staviame aj mi a poviem ti do 100 000 € sa da bezproblemov, Mas na vyber dve moznosti bud pojdes do toho svojpomocne to jest vsetko si postavis sam a popripade nejakych zivnostnikov ktori ti pomozu a uplne kludne sa dostanes aj na sumu 80 000 € alebo pojdes cez firmu ktoru zosekas tmy ze daco si spravis sa ma na uroven 100 000 €, ale material ti daju ony cize ty to iba spravis garaz by som riesil urcite inak lebo takto je to nakladnesie nakolko mas zvlas dva mechanizmi na branu ci uz elektricke alebo rucne otvaranie a ak mas moznost tak daj si to projektantovi upravit lebo je dost zlozito robeny preto je na stranke suma 177 000 € ma vela priescok a vycnelkov a to asi predrazuje stropnu konstrukciu a obyvacku trochu zvcsi lebo je mensia ako garaz na garaz ked das prec dvere a das jedny tak stacia aj 35 m2 takto mas dva po 19 m2 izby su pohode dost velke A inak dam ti dobru radu ak pojdes cez firmy tak sekaj sekaj iach zo sumi lebo ich marza je cca aj dakedy 20 000 € a ony vedia pekne polavit aby ich marza bola aj 10 000 nech niesu nenazrany ako sa povie :D
Odpovedať
@rude Ahoj, dakujem tiez sa mi paci vnutorne usporiadanie a presne ako vravis planujem nasledovne zmeny na garazi: zrusit predel a dat iba jednu velku branu, zrusit 1 dvere co vedu na pozemok a nechat len tie pri vchodovych dverach. No dalej chcem chcem dom z vchodovej casti natiahnut o 1 meter aby som ziskal spajsku kde aj vojdem (na povodnom plane je 95 cm hlboka) a zvacsim kupelku tak aby som tam dal aj vanu aj sprchovy kut. Z tej zadnej kde mal byt len sprchovy kut a WC spravim kotolnu kde bude kotol, pracka, rozvody UK a WC plus umyvadlo. Zrusim priecku z obyvacky co ide do tych 2 zadnych izieb kde je nakreslena pracka a v obyvacke to obrovske presklenne okno a dam len balkonove dvere a normalne okno. S tymi cenami si ma velmi potesil! Na kluc to stavat urcite nebudem, ale tou prvou variantou: co zvladnem tak sam a ostatne zivnostnici. Aky mas projekt ty ked vravis, ze je podobne rieseny? Diky
Odpovedať
Este prikladam obrazok ako to bude vyzerat ked sa to o ten 1 meter posunie.
Odpovedať
Jé. to je domček, ktorým sme sa inšpirovali pri individuálnom projekte.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, aj nám sa pozdáva tento domček aj keď sme rozmýšľali aj nad bungalov 1174 ale teraz sa nám nejako zapáčil aj tento. Neviete niekto poradiť architekta ktorý by nám to prerobil troška podľa našich predstáv?? @axostyl kedy plánujete so začiatkom stavby???
Odpovedať
Ahoj gabika115 ja planujem zacat nabuduci rok na jar, projekt uz mam doma a tento rok spravim pripravy ako oplotenie so susedmi, studnu, vytycenie atd. Ak su zmeny v prieckach a oknach a ine drobne zmeny tak ich staci cervenou fixkou prekreslit a dat na stavebny urad k povodnemu projektu. Ak sa rozhodnete pre dreveny samonosny strop tak vraj netreba ani v dome mat nosne steny, staci iba obvod co ulahcuje tvorbu zmien aj v pripade posunu nosnych stien.
Odpovedať
Profilova fotka
@axostyl Ahoj ;-) projekt si objednával priamo z promiprojektu?? alebo ti to robil architekt??? My chceme začať so studňou a vytýčením budúci rok a na jeseň budúci rok by sme chceli začať so stavbou, ale nejako sa neviem rozhodnúť ktorý projekt by bol pre nás optimálnejší. Koľko ťa vyjde tento domček??? ako ti to vypočítali???
Odpovedať
@gabika115 Ahoj. Ano priamo od promiprojektu. Architekt by to neurobil za tu cenu a samozrejme su tu aj autorske prava, ktore by porusil keby to niekto prekreslil. Na ich stranke je tusim okolo 170 tisic eur. Ale ja sa chcem zmestit do 100-110 tisic. Vraj je to realne, ale budem si to robit svojpomocne a cez zivnostnikov, nie cez jednu firmu na kluc.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak by sme to chceli aj my robiť.... no ako som už písala ešte stále sa rozhodujeme nad týmto projektom a nad projektom z euroline bungalov 1174... Tak hádam sa už dajako rozhodneme a pomaličky začneme aj my... Tak teda prajeme veľa síl pri výstavbe a dúúúfame, že uvidíme každý tvoj pokrok s domčekom... ;-)
Odpovedať
@gabika115 Aj ja drzim palce. Jasne ked sa do toho pustim tak to budem dokumentovat a prikladat fotky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Mna by zaujimalo ci to uz niekto postavit okolo tych 100 000€ lebo zatial sa len vsetci chystaju ???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rude ahoj za kolko sa ti podarilo postavit ten dom, z akych materialov si to staval ? a aky je velky ?
Odpovedať
@axostyl ahoj pls už si začal so stavbou? my ho tiež máme a pomaly začíname...nezdaju sa ti malé kúpeľne? dik
Odpovedať
Ahoj, ja som prave minuly pondelok zacal so stavbou. V utorok sa zalieva deka :-) Ja zo zadnej kupelne spravim technicku miestnost. Kde je nakreslena sprcha tam dam kotol, vedla pracku a WC dam pod okno a umyvadlo necham ako je na plane. Hlavnu kupelnu zvacsim o priestor kde je projektovany kotol a tam dam sprchovy kut..tym padom v nej bude aj vana aj sprchovy kut. Povodne som sa pohraval aj s myslienkou kupelnu zvacsit aj o priestor kde je WC, ale z vizualnych a inych dovodov som od toho upustil.
Odpovedať
Profilova fotka
@axostyl ahoj, aj my staviame tento domček, máme vytiahnuté múry.. a koncom apríla, zač. mája by sme ho chceli mať pod strechov, krov máme objednaný drevený a rozmýšlame nad škridlou.. Aj ja som zvedavá na akú sumu sa dostaneme..
Odpovedať
Ahoj nayli2004. Drzim palce. Kde staviate?
Odpovedať
@axostyl tak my tiez svojpomocne a ratame cca max 100 000 e snad sa to viac nepresvihne...no my za pochodu menime muz sa rozhodol zdvihnut strechu, aby mohla byt povala a nakoniec chce podkrovnu izbu, takze cely domcek uz bude trochen iny ;) no uvidime ako to bude...my sme zrusili kotolnu aj tu pracovnu a kotol pojde hore na povalu a momentalne spekulujeme nad kupelkou a wc pri spalni ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Máte už prosím nějaké fotky ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Pozdravujem uz mate postavene domceky ? Planujeme aj my stavat Lagunu 47 par rad by sa zislo. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Dobrý deň, viem že táto diskusia je troška staršia, ale snáď mi niekto poradí :) Chystáme sa stavať tiež tento domček, ale máme menší pozemok takže dom musí mať rozmery 13x15 (šírka x dĺžka). Urobili sme tiež menšie zmeny, ale jediný problém ktorý máme je šatník. Ku spálni by sme chceli dať aspoň menší šatník, čítala som že na jednoregálový stačí 1,3m. Podľa mňa by sa tam v pohode vopchal, ale máme dosť neochotnú projektantku. V našom projekte už máme pár zmien, ktoré nie sú zaznamenané v týchto fotkách, ale ide mi hlavne o ten šatník. Kúpelňu a miestnosť kde je kotol chceme spojiť. Vedeli by ste mi nejako poradiť ako tam ten šatník dať? A ešte jedna otázočka :) Projektantka nám spravila už tento návrh, ale nejako nie sme spokojní a rozmýšľala som, že by sme šli za niekym iným..čo v takomto prípade? Platiť za projekt by sa malo až keď je definitívny a zatiaľ nieje, ale chápem to,že ona nad ním stratila veľa času takže by to bolo od nás dosť neľudské. Ale keď nie som spokojná a mám pocit, že nám nevie poradiť, urobí a zakreslí len to čo jej povieme. Ďakujem :)
Odpovedať
@hedka2 Zacal by som tou neochotou projektantky, co je toho pricinou. Neviem v akom stadiu ten dom mate skresleny. Ak je trebárs na 80-90% hotovy a vy zrazu poviete, ze pridaj mi tu okno tam dvere, hentam stenu atd. ma to dosah na dalsich x s tym súvisiacich vykresov, pripadne staticke vypocty, energeticke vypocty..hoci sa jedna len o na prvy pohlad jednoduche posunutie steny...ak mate zatial skresleny len podorys tak to nie je narocne, tam sa da upravovat lahsie,rychlejsie,jednoduchsie. Dalej, ci tych zmien nebolo tolko, ze napr. uz ju to stoji tolko casu ,ze by to trebalo navysit cenovo projekt. Taktiez ako ste s nou zmluvne ci inak dohodnuti, ak za inym by ste sli, tak jej dat aspon nieco kvoli rozpracovanosti projektu, predsalen robila na tom, ten dalsi to po nej dokonci. Tot pohlad projektanta:) K satniku. Ak by ste ho dali do laveho horneho rohu spalne, siroky1,3m rovnobezne s kupelnovou stenou. Priecka deliaca satnik a spalnu 115 tehla. Postel ratajme dlhu 2m. Medzi satnikom a postelou by vam ostalo 88cm. Dlhy by bol takmer po vchod do spalne, vchadzalo by sa dnu nasledovne- ako vojdete do spalne hned doprava vchod do satnika,dvere harmonikove, alebo 60-70cm siroke. otvarave dnu. Alebo dvere na deliacej priecke, z pohladu "od postele".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?