Laguna 22, Bungalov 567 euroline,Bungalov 142 prodom - celkové naklady na výstavbu

Ahojte Viem že moja otázka môže mať veľa odpovedí v závislosti od použitých materiálov kvality atd ale zaujímal by ma konečné ceny dokončených domov tohto typu či už svojpomocne alebo na klúč. Chystám sa stavať niektorí z týchto projektov ale ešte som si nevybral. Určite chcem stavať z tehly a sedlovej škridlovej strechy. Poprosím Vás o orientačné sumy konečnej obývateľnej výstavby bez zariadenia. Vrátane IS a papierov... Ďakujem
Odpovedať
@shadow39 Odpovedal si si sam v prvej vete. Maju podobne plochy, takze budu stat podobne. Najlacnejsie to bude svojpomocou pri pouziti najlacnejsich materialov (najobycajnejsia tehla 25 ci 30 zateplena obycajnym polystyrenom, na streche najlacnejsia betonova skridla zateplena najlacnejsou sklenenou vatou, obklad a dlazby za 8 eur z merkury marketu, laminat detto za 4, sanita tiez odtial,...), najdrahsie to budes mat od velkej a znamej firmy na kluc v luxuse (dlazby minimalne za 50).. Cenovy rozdiel moze byt vklude aj 100000 euro.. Ked sa ti pacia projekty rovnako, tak si vyber ten, co najlepsie sadne na pozemok..
Odpovedať
Profilova fotka
Odpoveď na túto otázku je predpoveď.
Odpovedať
Skôr by som očakával odpovede " máme takýto dom vyhotovený v lepšom štandarde a stál nás s výstavbou svojpomocne xxxx€ Takže očakávam reálne odpovede s konečnými sumami..Nie som tupý aby som si nevedel zrátať že napr. z bambusu to bude mať za 10,000€ a z Mramoru za 100,000€ ... Pochybujem že rozdiel medzi 30 tehlou a 38 bude 10€ na tehle bavíme sa o centoch..... to iste škridla atd.... Stačí mi vedieť pomerový rozdiel medzi výstavbami na kľúč firmami teda ale stavbou svojpomocne pri požadovanom materiály..to je cele!
Odpovedať
Ani jeden z tychto domov som nepostavil ale pri 25cm porobetóne elektrickom konvektorovom kúrení bez krbu a svojpomocou 60 000 bez zariadenia. Jednoduchšie je však do googlu zadať neaké internetové stavebnivny a počítať cenu materiálu ( podla m2 to vie každý s kalkulačkou) pripočítať si k tomu veci ktoré mi budú robiť " odborníci " napr viem že ukladanie dlažby stoji robota 10e m2 ťahanie priečok Y eur atd a človeku sa zobrazí prilbližná suma pripočíta 10 až 15% ceny za veci ktoré sa mimoriadne vyskytnú ( pretože treba rebrík , miešačku , dlažba zdražela a i ) Najdoležitejšie je nedať na rady odborníkov typu - tehla sa nezatepluje - plyn je nevyhnutnosť - tepelné čerpadlo nutnosť. Pokial chcem stavať čo najlacnejšie volím najlacnejšie alternatívy - pokial na to mám doprajem si. Do 60 000 sa dá zmestiť pokial projekt nebudete upravovať - a všetky profesie zvládnete sami resp. po známostiach - zvolíte tesco konvektory za 19,90 a stavať sa bude 2 roky. Za 100 000 to máte v serióznej firme na kluč - do 4 mesiacov s podlahovým kúrením či krbom. Znama nezvládla 100m2 zastavanej plochy suterén priźemie poschodie za 150 000 eur polosvojpomocne - pretože stavala vo svahu (oporný múr za 6 000 základy suterén 25 000) pretože chcela plyn 3200 e plynová prípojka samozrejme krb vodník + akumulačka 5000 eur podlahové k. 2500 + radiatory atd. Ja mam navrhnuté elektrické konvektory a 30m2 rohože a z bojlerom to bude stáť do 800 eur ( oproti jej 10 000) moje základy 6000 jej 25 000..... Takže cenu si vie človek určit len a len sám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?