Kompletný projekt v cene 10 % zo stavby

zdravím, mám ponuku- kompletný projekt-štúdia, projekt na st.povolenie, realiz.projekt, ropočtový projekt,stavebko, kolaudácia stavebný dozor v cene 10% zo stavby zdá sa mi to dosť veľa.
Odpovedať
Cena bude ok, ak to bude zahrnat uplne vsetky fazy projektu. od zabezpecenia vsetkych podkladov, kompletnej projektovej dokumentacie (uzemko, stav. povolenie, realizacia), zabezpecenie zmlkuvnych vztahov pre realizaciu, vsetka inzinierska cinnost pocas realizacie, a aj po dokonceni realizacie, teda kolaudacne konanie a pod. Samozrejme, dnes je ochota projektantov riadne podkopavat ceny, je trhova ekonomika a je jasne, ze vsetko zalezi od ponuky a dopytu a vzajomnej dohody.
Odpovedať
Cena je ok, nie je to nic nove a funguje to tak uz roky - samozrejme ak je v cene realny a zodpovedny stavebny dozor, ktory v podstate garantuje funkcnost a spolahlivost stavby.
Odpovedať
@rikov Ja som mal s architektom stanovene fixne sumy predom a vyslo to menej nez 10% zo stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
beriem, odkiaľ ste?
Odpovedať
@rikov je to síce trochu vela ked si predstavím že môj rozpočet na stavbu na klúč je 120tis.euro tak dať projektantovi ešte 12tis.euro.. ale ak je v tom úúúplne ale úplne všetko od začiatku do konca s poriadnym stavebným dozorom a denníkom.. tak fajn..mám to úplne bez starostí.. ale aj tak je to veľa.. si zoberte aj keby sa staval ten dom rok.. tak má z Vás slušný ročný príjem.. a napríklad ak bude mať také 2-3-4domy do roka tak je to pán "macher"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?