Kolko by ma stal na kluc tento dom?

Profilova fotka
http://www.plus2.sk/sk/blog/moderny-b...
Odpovedať
@tominoza žiadne info o materiáloch... Na to sa nedá odpovedať
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk preco? automobil je ovela zlozitejsi ako dom a cenu poznas.
Odpovedať
@tominoza no veď, dá sa kúpiť za 6tis, ale aj nad 30
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk Mozem Ti vyspecifikovat polozky - ide najma o standardne materialy/polozky. Tehla Heluz alebo Wienerberger 44 (neplanujem zateplovat) Zasuvky a vypinace Legrand Valena strieborne Dlazba a obklad v kupelni - Rako Senso matt Dlazba matna v kuchyni, obyvacke, predsieni, chodbe, techn. miestosti cca do 30€ m2 Okna - asi hlinikove (neviem este) Podlahy v ostatnych obytnych miestnostiach drevena plavacka Vchodove dvere a garazova brana siva Hormann http://www.menton.sk/wp-content/uploa...
Odpovedať
@tominoza prepac nechcem rypat,ale pokial chces podla tychto udajov nacenit dom na kluc tak si ma ale fakt dobre pobavil :-D ani snad netreba komentovat,ale neda mi to - bez urazky o stavbe domu vies asi tolko ako ja o kozmickej lodi... :-D x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@septo Najzlozitejsim zariadenim, ktore si mozes kupit je automobil. Musi splnat prisne normy, vratane tych bezpecnostnych, je zlozeny z miliona suciastok, na jeho cenu ma vplyv x faktorov......napriek tomu jeho cenu poznas. Ja nevidim dovod, aby stavebna firma nemohla uviest cenu domu v standarde za m2. Skor si myslim, ze sa ceny stavieb neuvadzaju z dovodu aby tam bol priestor na spekulacie. V Rakusku pri Viedni (v blizkosti Shopping City Sud) je vytvorene umele mestecko z domov,.....klient ma moznost vidiet, ako je dom rieseny a ako vyzera v reale. Ziskas o dome nie len predstavu ale dokonca zistis, kolko ten konretny dom stoji. Vybrat si mozes podla vyhotovenia: STANDARD, KOMFORT a EXKLUZIV. No u nas na Slovensku to stale mnohi nechapu. Ja zase nechapem, ako moze niekto kupit macku vo vreci.
Odpovedať
Profilova fotka
@septo a este jedna zaujimavost. Kolega rozposlal rozpocet asi 10 firmam, kde mal polozkovite rozpisany rozpocet. Jedna stavebna firma mu dala cenu 83.900 € a dalsia 138.900 €. VED TO NEMA VOBEC LOGIKU!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@septo Moja skusenost s polozkou tehla Heluz 44 brusena. Jedna firma mi dala cenu za kus cez 4€ bez dopravy a na internete je za 2,34 €!!!
Odpovedať
@tominoza tento dom bude mat inu cenu na rovinatom pozemku a inu vo svahu.Chces to na kluc,alebo svojpomocne?Nepises nic o technologiach,teda ake topenie by chcel.Ina cena bude elektrokotol a ina za tepelne cerpadlo.Chces rekuperaciu?Okna dvojskla alebo hlinikove?Ved tam bude obrovsky cenovy rozdiel.Uz chyba iba udaj ci steny vymalujes primalexom,alebo duluxom.Na tuto otazku nemozes ocakavat seriozne odpovede.
Odpovedať
@tominoza trocha mimo temu, ale prečo zbytočne tak hrubé obvodové múry? Zásuvky, garážová brána ani obklady netvoria podstatnú časť ceny domu. Pravdepodobne má @septo pravdu. Pokiaľ poznáte svoje predstavy, dá sa urobiť vlastný predbežný rozpočet, informácií tu nájdete veľa. Ten môj sa rozišiel s realitou asi o 15%.
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza auto ale niekto uz vyrobil, takze jeho cenu problem nie je poznat. Ak firma postavi 10 konkretnych domov, tiez bude cenu vediet. Ak chces vediet cenu, nechapem preco tu otazku kladies tu na fore a nie firmam co ti to maju stavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez Pozemok je rovina, chcem dom na kluc. Plynovy kotol Vaillant alebo Buderus prip. Junkers. Bez rekuperacie a tepelneho cerpadla. Okna hlinikove - trojsklo. Steny chcem iba biele - Helios.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj Kolega poslal rozpocet asi 10 firmam. Vies ako dopadol, ze jedna firma mu dala cenu 83.900 € a dalsia 138.900 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulikk Nechcem zateplovat, preto taka tehla.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Super, tak preco stavebne firmy pri svojich referencnych stavbach, ktore postavili neuvedu cenu? Pri vyrobenom aute cenu poznas a pri postavenom dome nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza a co je na tom ? Ked sa spytam 10 firiem kolko ma bude stat vyvoj elektroniky ktoru potrebujem, bude situacia rovnaka. Pri verejnych sutaziach tiez. A za kolko nakoniec postavil ?
Odpovedať
Profilova fotka
Neodpovedas na otazky. Tu obhajujes neseriozne firmy?
Odpovedať
@tominoza čudujem sa prečo ľudia ako ty už dávno nemajú úspešnú stavebnú firmu. Ako môžeš porovnať auto a stavbu? Poviem ti ako: lebo nemáš o stavbách ani šajnu. Len doma za počítačom potrebuješ dosiahnuť buť veľa komentárov na fórach, alebo chceš niekomu urobiť reklamu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeffff A preco by som ja mal mat stavebnu firmu, ked som studoval IT. Zial, mam vacsiu sajnu ako niektore stavebne firmy, ktore si myslia, ze sa k mojim peniazom dostanu navysenim poloziek do nerealnych hodnot.
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza A ktora je ta neseriozna firma ktoru obhajujem ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj mozno aj tvoja. a sorry nechapem, preco ta zaujimaju moje prispevky. Ty ides stavat alebo ja?
Odpovedať
@tominoza a aké pohnútky vás k tomu vedú? Máte naštudované technické charakteristiky, ceny jedotlivých systémov a dobu návratovosti zvolenej varianty? Ja son začal stavať minulý rok, ale otázka budúceho zateplenia bola jednou z kľúčových.
Odpovedať
@tominoza no keď si porovnal auto a stavbu tak to teda vieš určite viac ako všetky stavebné firmy. Čo týmto cieliš? Žiadna normálna firma nepovie cenu len tak z brucha ako si to predstavuješ. Tebe keď niekto povie že chce program pre svoju firmu, tiež mu hneď povieš presnú sumu. Si smiešny.
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza ty ides stavat ? A na fore sa pytas aka bude cena ? Vsak si kanon, dokonca IT, to predsa spocitas sam v pohode :). Prepac, ze som ta vyrusil v tvojom frflani :). Uz si ta zaradim na moj zoznam trolov, takze sa nemusis obavat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj konecne. s mojimi peniazmi sa suflikanti hrat nebudu
Odpovedať
@tominoza podaj si ruku s @radopp. Ak nie si jedne a ten istý
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza Nedá mi nevyjadriť sa je to tu hrozná komédia, vidím že ti asi niekto počas toho pobytu v Nemecku vymýval mozog lebo si stále rozprávaš svoje a neberieš do úvahy kto ti čo hovorí tak sa ti to pokúsim vysvetliť tak aby si to pochopil aj ty keď sa tak vyznáš do áut koľko by ma stálo toto chcem sivé poťahy a metalízu
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Cenu najdes tu: http://cc.porscheinformatik.com/nwapp...
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza A teraz vážne ak chceš presný rozpočet daj si vypracovať projekt a nechaj si ho naceniť stavebným firmám keď chceš dom na kľúč, tu na fóre ti to nikto s tých podkladov nepovie. Ale také ako na obrázku tam nieje tak kolko bude stáť
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeffff Ak stavebna firma postavi dom a da si referenciu na WEB, nevidim dovod, aby k referencnemu domu neuviedla aj cenu, za kolko ho postavila.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?