Mozno hlupa otazke, ale v projekte by mal byt aj typ pouzitej zamkovej dlazby okolo domu na chodnikoch a pouzite ryny a falcovana strecha.
Potrebujem zistit:
Druh zamkovej dlazby
Farbu ryn/odkvapov
Farbu falcovanej strechy
Viete prosim poradit, kde toto v projekte najst? Nejako sa mi to nedari. Nasiel som iba “plechova strecha s povrchovou upravov, prip. Odkvapovy system pozinkovany s povrchovou upravou”.
Dakujem za pomoc.
v usporiadanej spoločnosti by otázka peter934 ani nevznikla. Neboli by obce, ktoré vyzerajú ako neusporiadaná kopa stavebného materiálu. Nie som za uniformitu, malebnosť dediniek je v ich rôznorodosti, ale tá má riadiaci motív ktorý bol daný účelnosťou, dostupným materiálom a prirodzeným estetickým cítením. Začínal som stavbárinu pred 60 timi rpkmi , vtedy na RD stačil jeden výkres, ale projekty z prvej republiky obsahovali kladačské výkresy, detaily kovania, farby náterov. Som konštruktér, moje výstupy musia byť účelné a hospodárne , ale proejkt je aj od architekta, ten by mal jasne podať, ako stavba bude vyzerať, nie robiť detaily, na ktoré ani nemá gebír. N o a v iných krajinách je to, čo sa dotýka všetkých, jasne definované.
@peter934 Je to na Vás, prajem Vám správne rozhodnutie
@peter934 Zdravim, projektank projektuje, ostatne detaili doladite vy, inak povedane odkial ma vediet projektant, ze Vam paci cervena alebo zelena zamkova dlzaba, ci dlazba ma by v cene 10 € / m2 alebo za 25 € / m2, ci chcete antracitovu alebo hnedu strechu / rynu,atd... Projektant Vam stanovil ake ma byt :-)
To co vy hladate, je praca architekta, domoveho dizajnera. On Vam navrchne niekolko variantov, vy potom vyberiete co sa Vam najviac paci, ale to je zas financie navyse,,,,
Aby ste pochopili dovod mojej otazky: dom som kupil ako hotovy/novostavbu. Chcem dat nastriekat novu branu na taku istu farbu ako je farba ryn a strechy a najistejsie bude, ked zistim RALko tej farby.
Odkvapové rúry a zľaby sa nevyrábajú v mnohých RAL odtieňoch. Nájdite logo výrobcu na niektorom prvku a zistite od výrobcu aky odtieň to je. Strechou by som sa neriadil. Prípadne si požičajte vzorkovník farieb a vyberte si odtieň priamo na mieste..