Juh či sever?

Ahojte, prosím o radu - máme navrhnuté toto dispozičné riešenie. Vstup je z juhu. Neviem, či máme nechať obývačku v prednej časti alebo ju vymeniť s kuchyňou. Ide o že sme pri hlavnej ceste a vedľa nás napravo je bytovka s dvomi podlažiami /je umiestnená asi 10m pred nami/ a či na nás nebude veľmi "piecť". Viem, že vzadu bude viac súkromia, len neviem, či by nebolo tma v obývačke, ak by bola v severnej časti. Vchod do obývačky zo vstupnej chodby by sa upravil, to nie je problém. Ďakujem pekne za každý postreh a názor:-)
Odpovedať
Profilova fotka
No , nakoľko máte kúpeľňu v pravo hore aj práčovňu Teda rozvody vody budú hlavne tam. Jednoduchšie je nechať aj kuchyňu hore. V obyvačke slniečko neuškodí, poprípade žaluzie vyriešia Kuchyňu na juh nedávajte Pri varení v nej ,, zomriete,, Tak ako to máte kuchyňa na severe , obyvačka na juhu ja by som to nechala tak
Odpovedať
@kuratko22222 , ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dada41 mne naopak pride velmi neprakticke, ze rovno zo zadveria musis prejst cez obyvacku, bude to otravne. Celu dispoziciu by som zmenila. Prides zvonku olne ruky a tasky, nemas kde to zlozit. Nemozes premenit aj spalne? Nasi maju detsku izbu na sever a v pohode. Aspon sa om tam dobre spi.
Odpovedať
Profilova fotka
@dada41 Ahoj, mas tu vela nazorov, tak aby ti nebolo malo aj ja ti jeden pridam :) Dolezite je ako je dispozicne riesene okolie. Ak mas zo severu otvoreny priestor a nejake pole a pod. bude ti z tej strany dost fukat severak. Je to moj pripad. Mame na severe kuchynu s obyvackou a z tej strany nam dost fuka kedze za nami este nieje vybudovana dalsia ulica. Keby sme z tej strany mali spalnu asi by nam vadilo to fukanie, lebo to dost pocut. Spalnu mame teda z juhu. Zimu sme prezili a uvidime ako bude v lete. Co sa tyka svetla, ak si das tu kuchynu s obyvackou na sever, nieje to nic hrozne, ale pozeram ze na sever mas len kuchynu. Okno na obyvacke mas uz z juznej strany. Podla mna to je v pohode. Ja mam v obyvacke okno iba zo severu a zapadu. Nieje to nic hrozne. Nebudem sa v lete vypekat na gauci. Ale to je uz idividualne. Sprav si to podla svojho rozhodnutia Vidis ze kolko ludi tolko chuti.
Odpovedať
@dada41 Ja osobne by som nechala toto dispozičné riešenie, keby to mal byť môj dom. Teoreticky si môžete vytvoriť dve sedenia - na juhu, aj na severe a uvidíte, ktoré budete časom používať častejšie. Vytvorenie súkromia od cesty na juhu sa dá urobiť na milión spôsobov a rovnako je to s tienením, aby na vás "nepieklo" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dada41 suhlasim s @piti255 a aj ciastocne s @yasna . Musis posudi celkovu dispoziciu domu a stavieb okolo. Mne by vadilo keby mi 2 poschodovy cinziak pozeral na dvor kde chcem relaxovat. Na to by som sa pozrela ako prve...co sa tyka izieb, orientacie tak vo vseobecnosti plati denne miestnosti na juh, kuchyna na sever. My mame kuchynu na juhozapad, lebo som chcela vychadzat priamo z kuchyne na terasu a vidiet na zahradu. To iste platilo aj pri obyvke. Mame urobenu terasu a jedna kocka nam ratala ake vypustenie strechy potrebujeme mat, aby nam nepieklo do domu. Okrem cca jednej hodky nam do kuchyne vobec nesvieti a nemam pocit, ze by sa extra prehrievala. Mne vsak na tejto dispozicii vadi viac veci... Prechodova obyvacka...to je dost zle, vstup do izby z kuchyne tiez nic moc. Na starom dome sme to tak mali a velmi nam to vadilo... V izbach bolo pocut hluk z kuchyne, TV vadila...
Odpovedať
Ďakujem pekne všetkým za rady :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?