Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
Legenda: -mierka - kazda bunka ma 10x10cm -steny … @jozkopotkan kúpeľňa je pomaly väčšia než spálňa a na konci domu úplne. Človek v noci prispatý sa aj preberie kým prejde takú vzdialenosť. Rekuperácia má rozmer cca 60x40cm a dá sa zavesiť na stenu tak ako aj kotol, čiže dá sa to lepšie usporiadať a vôbec netreba takú veľkú technickú. Podľa mňa to treba celé premyslieť lebo reálne sú tam úplne zbytočné veľké priestory kde netreba a okolo postele sa ledva prejde keď sa otvoria dvere na skrini.Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
Legenda: -mierka - kazda bunka ma 10x10cm -steny … @jozkopotkan a v podstate sú tam len dve izby na dome čo má cez 180m2. To je cca 13% len. Kúpelňa, technická a záchod majú viac tuším + chodba veľká k tomu a vyjde to že 50% sú zbytočné plochy čo sa využívajú pár minút denne.Odpoveď na príspevok od lenkito10:
Ahoj, tolko casu kreslenim si uz mohol stravit v … @lenkito10 https://home.by.me/en/project/jozefpo... Dakujem, nevedel som o tejto stranke. A dakujem aj vsetkym ostatnym za nazory. Navrh som mierne upravil @marsdm rekuperacna jednotka tam pojde vacsia, bude to spolu s klimou a regulaciou vlhkosti vzduchu. Ostatne vytky chapem, ale sme na to zvyknuti.Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
Legenda: -mierka - kazda bunka ma 10x10cm -steny … @jozkopotkan Asi toľko, čím skôr sa vykašlete na takéto kreslenie tým skôr zájdete za architektom alebo projektantom a niekam sa to posunie. Dom podľa rozlohy za cenu cez 400-tisíc si hádam nebudete kresliť na kockovaný papier sami. Vy si len spíšte požiadavky a ukážte na ktorom pozemku to má stáť.Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
@lenkito10 https://home.by.me/en/project/jozefpot… @jozkopotkan tak ako píše martosko, využila by som služby architekta/dobrého projektanta. My sme si dali spraviť návrh na mieru od architektky a neľutujeme nič. Ja som si náš dom tiež kreslila 100x na papier a neprišli sme s takým prevedením ako ona. Interiér už je potom na vás či k tomu máte vzťah a chcete si to navrhnúť sami. Nás to baví, takže sme interiér už od dizajnéra neriešili. Mne osobne by vadilo mať hneď vedľa spálne a obytnej časti sklad. Ak prídete napr. špinaví z biku , musíte prejsť veľkú časť domu, kým sa dostanete do kúpeľne. Takéto miestnosti by som radšej orientovala na začiatok domu. Aj hluk z obývačky by vám mohol v spálni vadiť. Rozdelila by som to na spaciu a dennú časť.Odpoveď na príspevok od lenkito10:
Ak nechces mat hluk vody pri spalni, spalnu od ku… @lenkito10 vdaka! To WC z terasy je skvely napad - skusim ho tam nejako pichnut V hostovskej urcite pocitam s roztahovacou postelou, aby sa dala izba pouzivat aj na pracu (stolik) Dufam, ze ked pojdem za architektom, tak uz po nom nebudem riesti nic...Odpoveď na príspevok od bargim:
@jozkopotkan tak ako píše martosko, využila by so… @bargim Dakujem za radyOdpoveď na príspevok od martosko:
@jozkopotkan Asi toľko, čím skôr sa vykašlete na … @martosko mam to v plane, ale takato predpriprava urcite nie je marnaOdpoveď na príspevok od jozkopotkan:
@martosko mam to v plane, ale takato predpriprava… @jozkopotkan Ako sa to vezme, márna... Možno, že architekt príde úplne s inou koncepciou priestoru a potom bude náročné sa vnútorne presvedčiť, že jeho návrh je možno aj lepší. Inak neviem ako presne myslíš ten stolík na prácu. Ak na občasné pozretie Youtubu a prečítanie Aktualít tak to stači. Ale ak chce mať človek seriózny home office, tak treba počítať so stolom aspoň 140x70cm a kultúrnym prostredím v pracovni. Rack by tam zavadzal a nebol by ani z vizuálneho hľadiska vhodný, je lepšie ho dať do technickej miestnosti.Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
Legenda: -mierka - kazda bunka ma 10x10cm -steny … @jozkopotkan najprv si daj urobit studiu na zaklade tvojich poziadaviek. Az potom ked by sa ti od neho nepacilo, tak mu ukaz tvoj navrh nech ho uceseOdpoveď na príspevok od jozkopotkan:
@lenkito10 https://home.by.me/en/project/jozefpot… @jozkopotkan mne vôbec nevadí keď tam je tá dielňa, pracovňa, štúdio a hocičo čo človek využíva, veď na to si stavia dom, aby tam mal čo chce. Ale prechodná kúpelňa, technická zbytočne veľká keď sa to dá lepšie usporiadať a iné zbytočné plytvanie mi viac vadí, lebo sa tie m2 dajú použiť do zmysluplnejších miest ako je napríklad väčšia spálňa, ďalšie wc pri obývačke alebo si spraviť samostatnú pracovňu a nemať to v tej hosťovskej izbe. Za mňa by bola lepšia kúpelňa tam kde je hosťovská izba, lebo to bude bližšie všetkému. V technickej kľudne ukrojiť časť a dať tam wc a sprchu napríklad a aj vchod z terasy. A proste iné veci na ktoré človek nemyslí lebo už je fixovaný na svoj návrh. Treba si dať spraviť aspoň tri štúdie s tým že nech má projektant voľnú ruku a dať mu len zoznam vecí čo tam má byť. Potom si to prejsť a nezavrhovať hneď všetko iné, lebo viem že ťažko sa niekedy upúšťa od svojej predstavy. Toto je dosť špecifický dom, čiže určite si to lepšie premyslieť. Sa hovorí že prvý dom sa stavia pre nepriateľa, druhý pre priateľa a tretí pre seba, lebo vtedy už má človek vychytané všetky veci ktoré si predtým myslel že ich tak chce a pritom sa to dalo lepšie spraviť, takže treba si nechať poradiť ak to nie je už tretie bývanie a je tu zapracované všetko čo predtým vadilo.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@jozkopotkan mne vôbec nevadí keď tam je tá dielň… @marsdm Co znamenaju v tomto ponimani "studie"? A preco by som si mal dat urobit 3?Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
@marsdm Co znamenaju v tomto ponimani "studie"? A… @jozkopotkan studia je nazorne rozvrhnutie dispozicie. Nie je to projekt pre stavebne povolenie. Je to podorys, kde sa architekt alebo projektant hra s dispoziciou kym ti nesadne. Az ked odsuhlasis studiu, tak zacne pracovat na projektovej dokumentacii. Ani nemusi. Studiu si mozes dat u jedneho, projekt u druheho. Verzii studii mozu byt X. Bud sa len jedna koriguje alebo povies ze toto absulutne nie a zacne odznova. Kamarat mal dvadsiatuniekolko kym odsuhlasil a to projektantka povedala ze uz robila aj viac. Uz pri navrhu studie sa zohladnuju vsetky nalezitosti ako % zastavanosti, odstupove vzdialenosti, okolite stavby. Vpodstate by uz mala byt jasna obalka alebo maximalne mozne rozmeri a uz sa to len dispozicne upravuje.Odpoveď na príspevok od martosko:
@jozkopotkan Asi toľko, čím skôr sa vykašlete na … @martosko Čo Ty tu vidíš za 400 - tis. € ??? Zredukuj aspoň napoly @jozkopotkan Nepoznáš? Veď napr.: Warner Bros studio, Universal pictures studio, 20th Century studio, atď... 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
Legenda: -mierka - kazda bunka ma 10x10cm -steny … @jozkopotkan Zdravím Vás, venujem sa projektovaniu a následnej realizácii stavieb na kľúč, takže ak by ste mali záujem o prípadnú konzultáciu s odpoveďami na všetky Vaše otázky neváhajte zavolať. Viem prísť osobne, všetko vysvetliť a samozrejmosťou mojich návrhov je aj presný rozpočet nákladov na materiály aj prácu.Odpoveď na príspevok od jozkopotkan:
@marsdm Co znamenaju v tomto ponimani "studie"? A… @jozkopotkan už to bolo vysvetlené, ale teda štúdie sú návrhy pôdorysov. A treba si predstaviť potom aj situácie nie bežné, ako napríklad keď niekto je chorý a spí v spálni, či ho tá dielňa vedľa nebude rušiť, prípadne či tam treba niečo doniesť a chodilo by sa cez pol domu. Taktiež tá špajza sa mi tam nejak nehodí a skôr by tam bolo lepšie okno. Taktiež ako bolo spomenuté že bude tam návšteva (keďže je tam hosťovská izba) a vtedy je len jedna kúpelňa vzadu a aj to prechodná do technickej, čiže sa nedá využiť vo chvíli keď je niekto vo vani a taktiež sa nedá ísť cez hosťovskú, keď tam niekto bude. Podľa mňa tam nie je ten komfort bývania aký by tam mohol byť a sú tam len "nahádzané" miestnosti.