Je nutný pre projekt geometrický plán ?

Je nutný pre projekt geometrický plán resp. musí projektant prísť obzrieť pozemok? Situácia je taká, že ide o rovinatý pozemok, ktorý je poľnohospodárskym pozemkom. Tento pozemok nie je oplotený, preto ma zaujíma, či projektant musí prísť obzrieť pozemok alebo vyžiada v takom prípade geometrák, aby vedel, kde sú hranice pozemku. Susedia tam vedľa nie sú po blízku žiadny, sú len oproti. My chceme stavať oproti cez cestu, kde ešte nestaval nikto. Projektant teda nerieši hranice a je skôr pre neho dôležitý terén a podľa toho vypracuje projekt? Nejake Vaše skúsenosti. To, že musím vyňať pozemok viem a bude sa to realizovať avšak až po tom, ako budem mať projekt. Inak sa to ani nedá. Mňa zaujíma skôr ako postupuje projektant. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Je nutný pre projekt geometrický plán resp. musí …
@fero1821 na to, aby projektant zacal riesit projekt nie je potrebny GP, ale tu rovinatost pozemku si skontrolujte, aby ste zrazu z 2 radov DT nepotrebovali na druhom konci 7 Tiez je dobre dat si urobit lopatou/ bagrom sondu aka je tam zemina, ci nebudete potrebovat sirsie/hlbsie zaklady na zaklade zistenej unosnosti zeminy Ale este pred tym ako Vam projektant moze projekt dokoncit, bude potrebovat minimalne geodeticke zameranie Vasho pozemku, lebo geodet mu musi zaslat .dwg subor s Vasim pozemkom, aby projektant mohol dokoncit osadenie domu na pozemok a tiez potrebuje vediet, kde sa nachadzaju realne v priestore elektricka skrina, kanalizacia, voda, aby Vam vedel zakreslit pripojky A plus spatne projektant zasle uz .dxf dokument s osadenim domu na pozemku, aby Vam geodet vedel vytvorit extra parcelu pod domom, garazou, terasou, a priatupovou cestou...a uz na tuto extra parcelu budete ziadat vynatie Tieto ukony, ale je najlepsie ak prebiehaju subezne Manzela mam projektanta a maminu geodetku...a ked riesia novy projekt domu, tak na obhliadku pozemku idu spolocne a mamina si ten pozemok rovno zamera, aby sa zbytocne nenatahoval cas
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Je nutný pre projekt geometrický plán resp. musí …
@fero1821 Nie len obzrieť, ale aj vytýčiť je nutné, požadované...
Odpovedať
@mellie111 Koľko cca berie geodet za zameranie pozemku, aby teda vedel projektant sa pohnúť ďalej? Lebo na účely vyňatia a vyznačenia hraníc to bude isto na úrovni 500 eur. Plus sa chcem spýtať, chceme samozrejme aby projektant naprojektoval aj siete a žumpu. Samozrejme, že na to musí vedieť kde asi sú, aby to vedel všetko zakresliť, lenže vychádza konkrétne z čoho? Stačí mu uviesť, kde siete sú pri obhlliadke alebo je nutné to opäť nejak zamerať?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@mellie111 Koľko cca berie geodet za zameranie po…
@fero1821 Keď som staval ja, tak geodet bral 10 €/vymeraný bod. Teda ak bol pozemok štvorcový, tak vymeral 4 body za 40 €, zatĺkol 4 kolíky a vedel si, kde máš pozemok. Ale to bolo pred cca 6 rokmi, ceny mohli ísť hore.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Je nutný pre projekt geometrický plán resp. musí …
@fero1821 zdravím, musíte mať aj geometrický plán bez toho sa moc nepohnete a aj polohopis-výškopis nie je na škodu podľa toho vám osadí projektant dom do terénu. Počítajte, že necháte u projektanta 1000-1500 eur na komplet za všetko čo sa týka stavby možno aj viac. Podobný prípad ako vy som mala aj ja.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@fero1821 Keď som staval ja, tak geodet bral 10 €…
@chrobak7 Toto by u nás neurobil žiaden geodet, teda aby po 10€/bod vymeral zakazníkovi body a odišiel preč. Veď benzín a strata času ho stojí viac. Vymeral by body a zákazník by už aj sám vedel, kde - ako mu bežia hranice ? Hmm, tak to by sa neodohnal záujemcov... Čo ja viem, už dlhé roky je cena za vymeranie pozemku 100 € za každých, aj začatých 100 m. Ak treba vyhotoviť aj GP z merania, tak treba pripočítať k tomu aj nejakých 70 - 100 €. Toto už sa dá s geodetom dáko dohodnúť, ale zo základnej ceny 100€/100m nechcú moc spúšťať. Ináč, všetci geodeti vychádzajú zo sadzobníka cien vydaného Komorou geodetov a kartografov Slovenska, pozri sa tam.
Odpovedať
@chilim Polohopis a výškopis nie je nutne potrebný, keďže ide o rovinatý terén. Zdatný projektant to určí aj bez toho, aj keď jasné, že asi sa nevyhnem zameraniu pozemku, aby bolo jasné, kde sú hranice a pre potreby osadenia stavby. Lebo dávať za polohopis a výškopis 600 eur, aj keď nemusím je vyhodenie peňazí do vzduchu.
Odpovedať
@fero1821 neviem cenu vo Vasom okoli...ale priemerne pri beznej velkosti pozemku 1000m2, mamina berie 200e, kolok na overenie GP na katastri je 33e, A tie siete mamina pri vymerani zameriava...kde vidi najblizsie el.stlp pripadne skrinku, kde vidi v ceste poklop kanalizacie, poklop vody...a vacsinou si zameria aj rovno vysku, aby aspon priblizne vedela dat projektantovi uz aj vyskopis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?