Je možný predaj nevyužitého projektu?

Dobrý deň, viem predať za symbolickú cenu projekt domu, ktorý sme chceli stavať pred niekoľkými rokmi, no s odstupom času sme sa rozhodli pre iný.....?
Odpovedať
@maybellinka na projekte je by mal byt uvedeny investor, miesto vystavby, ako to chcete predat? mate povolenie od autora projektu?
Odpovedať
Skratene nemozete. Mozete skusit oslovit architekta, ci da suhlas k predaju.
Odpovedať
@maybellinka Nie, nevieš predať. Projekt je robený na mieru pre konkrétneho staviteľa, na konkrétny pozemok.
Odpovedať
myslela som si....chcela som si to potvrdiť....ďakujem
Odpovedať
Takto to nefunguje, tam sa na mnohé veci prihliada. Preto je dobré si tieto veci fakt dobre rozmyslieť. Koľko ste zaň dali?
Odpovedať
@maybellinka ako inspiracia by niekomu posluzit mohol, ale konkretne cely nie s tym by mohol byt problem. Najma architekt by s tym mohol mat problem 🙂
Odpovedať
Ved sa bezne predavaju nie? Ak neoredate kopiu ale 1x original. Tj posunuete dalej tak ako to ze nie? To by potom aj Kia mohla namietat ze predate auto ktore ste kupili?
Odpovedať
@dusantt kde sa bezne predavaju? pri kupe hotoveho projektu tu musia dopracovat osadenie na pozemok. Bezne ho mozes posunut, ale len s pozemkom na ktory bol osadeny.
Odpovedať
@rapidek bazps a aj tu napr...
Odpovedať
@dusantt na bazosi som nasiel projekty od prodomu... tzn., to je projekt co si kupis od firmy, k tomu projektu potrebujes aj osadenie na pozemok a vsetky pare su vytlacene original, na konkretne meno kupujuceho, na konkretne cislo parcely.
Odpovedať
@rapidek cize nevyuzity projekt je len toaletak za 2.5tisic eur?
Odpovedať
Napr tu http://www.modrastrecha.sk/market/slu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
A co posunut prava so suhlasom autora?
Odpovedať
@dusantt ano, mozes si s nim utriet zadok. Jedna vec, ze to niekto ponuka - to je OK. Druha, ten kto ho kupi s nim nic neurobi. Autor moze udelit suhlas, ale projekt bude treba nanovo vytlacit a osadit na konkretny pozemok.. kolko si za to zapyta - neviem...
Odpovedať
@rapidek tipujem tak 500e Ono ide o to ze som kupil za 2400 ci kolko za katag.projekt. neskor som zistil ze je to dom ako ferrari na podvozku fabie. Je to take..no skoda reci. Moja chyba. Len sa snazim zminimalizovat straty..
Odpovedať
tak prajem nech ti to vyjde s predajom.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím.Tak prečo len nezmeníte podvozok ? Lacno ho predať niekomu možete,len si ho bude musieť dať prekresliť na svoj pozemok.Treba zistiť čo stojí prekreslenie a potom nájsť ešte kupcu.
Odpovedať
@rapidek blbosť. Ja som v projekte nemal žiadne osadenie na pozemok. A to mám projekt na mieru. Podotýkam, že situácia a osadenie na pozemok sú dve rozdielne veci.... Dá sa to predať podľa mňa v pohode... Architektovi som pri preberaní nepodpísal predsa duševné vlastníctvo. A to asi nikto... Dáš si spraviť napr. na mieru kuchyňu, stolár spraví návrh, vyrobí a o päť rokov predáš napr. niekomu. Potrebuješ od stolára súhlas? Nepotrebuješ.
Odpovedať
@megdesign vysvetli mi aky je podla teba rozdiel medzi situaciou a osadenim na pozemok. To prirovnanie je fajn mas kuchynu na mieru dajme tomu L 4x4 plus ostrovcek. Pride kupec s velkymi ocami kupi linku a doma zisti, ze mu nepasuje do rozmeru 3x3? 8-) ja mam projekt na mieru, a osadenie tam musi byt, je to prva strana projektu.
Odpovedať
@rapidek prvá strana je situácia. Osadenie na pozemok obsahuje vyskopis a polohopis... Kupcovi dám do ruky meter.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?