Je 800 eur za projekt dobrá cena?

zdravim strechary .chcem sa opytat ci je 800e dobra cena za projekt ,osadenie domu ,nakres zumpy a studne plus el.pripojka .dik za odpovede.jedna sa o dom bungalov eko 104 135m2
Odpovedať
Profilova fotka
My sme za individuálny zaplatili 1600e...robil nám ho podla predlohy jedného katalogoveho, ktorý sme však celkom upravili, hlavne zužovali a predložovali, čiže bolo tam veľa prepočtov v rámci statiky, nám sa to zdalo celkom fajn cena, keďže sme najprv hladali a väčšina individuálnych bolo (aspon u nás v okolí TT) okolo 2000e...inak tá predloha katalogova stala 1000e, ale tá najpodstatnejšia zmena, ktorú sme potrebovali - zuženie, nám nacenili na +1400e...takže nám sa oplatilo ísť do individuálneho...
Odpovedať
velmi dobrá :-) ;-)
Odpovedať
skor podozrivo nizka :-)
Odpovedať
ak stavias eko104 tak tam je cena projektu 990 evri tusim. Takze s osadenim si pod cenou co znamena dobra cena
Odpovedať
Až smiesna :-)
Odpovedať
to osadenie je podozrivé.. zisti si, čo konkrétne myslia.. neexistuje univerzálny projekt, ktorý môžeš dať na akýkoľvek pozemok.. takže dobrá rada odomňa, zisti si, či cena zahŕňa komplet všetky profesie. K osadeniu na pozemok - či zahŕňa projekt profesistov - resp. musia si k tomu sadnúť a dorobiť výkresy s prípojkami k tvojmu domu, a za to sa väčšinou platí.. nakoniec sa vyšplháš na 1600 euro, aj keď kupuješ katalógový dom.. plus platíš aj za to, ak chceš posunúť priečku, záchod a pod. Takže ja Ti radím jedno.. Zisti si, za čo máš zaplatiť. Napíš to sem do fóra, alebo mne a potom Ti poviem, či je to ok. Obvykle berú architekti aj 2000 eur a viac za projekt RD pre stavebné povolenie. Ja Ti ho viem urobiť o dosť lacnejšie.. Takže, ak zistíš všetky info, ozvi sa mi, možno sa dohodneme na spolupráci ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Dosť nízka cena, pravdepodobne neobsahuje všetko, minimálne statické a armovacie výkresy.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo????ja si myslím že je možne aj za nízku cenu mať dobru kvalitu.My napríklad mame už projekt na rukách-stal 1 200 eur,projekt bol individualný podla austrálskeho domčeka-veľmi komplikovaný pôdorys domu.Naš projektant perfektne sa spravil z úlohou,maximum spokojnosti, a všetko je v cene projektu aj prípojky zakreslené aj osadenie,všetko.Plus za stavebný dozor nič od nás nezobral.Môžem len odporúčať.Veľmi sa teším na projekt-zaťal ide všetko podla predstav, martin25 želám aj vám taký dobrý začiatok vašej stavby
Odpovedať
Profilova fotka
Nás vyjde taktiež 1250 a spraví nám k tomu i stavebný dozor.
Odpovedať
Zdravim, vedeli by ste odporucit projektantov (poslat kontakt), ktory vam robili projekty? Cez IP, Dakujem
Odpovedať
fuu tak je to tu zaujimave dat 1500-2000e za projekt .svagor dal 750e a este mu poriesil papiere k pripojke na elektrinu a pri kopani zakladou prisiel vymeral vsetko kde co ako.
Odpovedať
Viem mi niekto poradiť dobrý a overený kontakt na projektant-architekt v okolí TT? Potrebujem vypracovať kompletný individuálny projekt RD. Ďakujem vám ... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tiež berieme aktualne teraz 2 projekty EKO plus,ale bez osadenia... cena 1600,tak uvidíme či dodržia slovo a bude všetko potrebné....
Odpovedať
staci si dat dopyt na 123dopyt.sk a hned mate krasne ponuky od 1000-2000€. staci si len vybrat.. ja som si vybral rozsireny projekt aj s osadenim na pozemok a vsetky siete za 1200€. perfektny pristup..max spokojnost :)
Odpovedať
pokial mas v cene projektu aj projekt statiky,elektriny,zdravotechniky,kurenia,protipoziarny projekt,tak je tato suma viac nez super,nevahaj.PS:daj pozor aby vsade bolo potrebne razitko.
Odpovedať
:-D 2200...
Odpovedať
Cena za projekt je závislá od toho či Vám ho kreslí Architekt alebo Projektant. Ak máte vybratý projekt domu na internete a prídete za projektantom s pôdorysom a všetkým ostatným vecami tak Vám to za tých 800 euro urobí. Ale stále je to dobrá cena :) :-) sú aj drahší projektanti. ale ak potrebujete pomoc architekta tak tam si už zacvakáte troška viacej, architekt Vám to za 800 e neurobí.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Skusme trochu ratat cena projektu: 135 m2 (zastavana plocha) x 300 euro/m2 (rozpoctovy ukazovatel na m2 plochy rodinného domu - bungalovu) 40500 euro za rodinny dom. Cena projektu je zhruba 6% z ceny t.j. 40500*0,06=2430 euro za projekt domu. Takze toto je orientacna cena za projekt rodinneho domu 2430 euro
Odpovedať
cena je dobra ale zisti si referencie ci uz niekto znami mal od neho projekt,kolkym robil,ako su spokojny........ 2000e sa mi zda nenormalne prehnane,ja mam za 750e (100m2),je pravda ze je z tej istej dediny dal nam mensiu zlavu ale dodane bolo vsetko k tomu co trebalo, ak by to nebolo dobre tak by nam na stavebnom urade nopovolili stavbu,teraz mame uz hotove skoro vsetko (riesim uz kuchynu)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Chcem tu dať otázku, ale neviem ako sa to dáva. Nemôžem to nikde nájsť, že chcem dať otázku do diskusie. Sorry. Ale chcem sa spýtať tých čo máte skúsenosti: - za koľko by sa dal postaviť takýto domček svojpomocne? http://www.heluz.sk/chci-stavet/jaky-... ĎAKUJEM!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?