Indivindi projekt- nazory

Strecháči, prosím vás o názory na tento projekt... Budem vďačná za jazdy postreh, každý komentár. Ďakujem.
Odpovedať
Orientácia je sever--kuchyňa a obývačka a detské izby sú na juh od cesty...
Odpovedať
Ahoj, len tak narychlo: - v kuchyni žiadna pracovná plocha, kde chceš krajat, položiť plech a podobne? - prístup na terasu zablokovaný kreslami, zle sa ti tam budú veci nosiť von, - kde bude telka? - spalna na západ, ak som dobre pochopila, sa ti bude strašne prehrievat, - predsien sa mi zdá malá, dáš tam skriňu+ 2 otvarave dvere, ani sa tam neotocite, - ak je oproti vchodu technická, aj by vošiel, dala by som tam sprchovy kut, - ja by som spalnu posunula k detskym a vchod dala blizsie k obývačke, bude to aspoň rozdelené na dennú a nočnú časť, vchod bu som ja nedala k izbam, kde sa spi. Skúsila by som to ešte prekopat.
Odpovedať
kuchynsku linku dat do L. ja osobne by som tu konkretne zrusila komoru (nahradit sa da velkou potravinovou skrinou, priestor na nu tam je) a miesto komory spravit satnik/kumbal - na vysavac,mop, spacaky, stan, udice, detske nespratne serepeticky, nevhodne darceky... . :-D tych haraburd je vzdy kopec
Odpovedať
orientacia na svetove strany je uplne nevhodna, nedava mi zmysel. niekedy sa inak neda, to mi je jasne, ale tu by sa pravdepodobne dalo. aky velky je pozemok, z ktorej strany je cesta a pod, prip. osadenie domu na pozemku? okrem orientacie sa mi nepaci, ze navsteva musi prejst cez cely dom, aby sa dostala so obyvacky. osobne by som vytvorila viac sukromnu, nocnu cast a pristupnejsiu (a svetlejsiu) dennu cast. preferujem domy, kde sa priestor z predsiene otvara, nie kde sa putuje cez tmavu chodbu az na koniec tunela... :(
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna asi takto: - velmi male izbicky - 12m je hrozne malo - orientacia na svetove strany - ja osobne by som izby nikdy nedaval na iba na juh, spalna na zapad - to nie je vhodne. Otazne je, kde budete dom stavat, ak na Kysuciach je to OK :) - obyvacka na sever? Bude ti tam chybat denne svetlo. Aj ked das velke okno na sever, nie je to to iste ako na inu sv. stranu. Ako priklad ti uvediem fotografiu - ked svieti slniecko, vsetko je akosi krajsie... - samozrejme suhlasim s nazorom vyssie, ze ti vsetky navstevy budu chodit cez "nocnu" cast, co nie je ziaduce
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri si projekt bungalov 333, je podobnej zastavanej plochy ale vyuzitie priestoru podstatne lepsie. Orientacia na svetove strany je tiez dost neprakticka, juh/západ budú najteplejšie miestnosti v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@aklativ18 Mne osobne sa nepaci, ze hned zo vstupnej chodby sa ide do detskych izieb. Dalsia vec, ktora nie je moc fajn je to, co ti uz aj ostatni napisali a to male izby. A do tretice taktiez kuchynu by som dal do L-ka - vyzera to krajsie
Odpovedať
@aklativ18 1. vstup cez nocnu/spiacu cast nieje vyhra. 2. mala kuchyna 3. spalna zbytocne velka 4. detske male Mame mensi rozmer domu /9x13/ ale teda podla mna lepsie vyuzity plac, ako na tomto navrhu....
Odpovedať
@aklativ18 Orientaciu domu mame uplne rovnaku a je to v pohode. Spalnu mame na zapad a nic sa neprehrieva. Nemame zatial ani zaluzie - budu externe mozno casom.. V lete je severna terasa o moc lepsia, ako juzna. Orientaciu mate podla mna dobre.
Odpovedať
este vstup a spalnu prehodit, aby sa nechodilo okolo izieb
Odpovedať
inak, to vam vazne pridu izby 12m2 male ???? podla mna teda male urcite niesu, skor take akurat, uplne dostatocne na vsetko potrebne ( a aj nepotrebne sa tam zmesti :-p )
Odpovedať
@dorali 12m2 pre detsku izbu je tak na hrane. My mame jednu 12,8m2 a druhu 13,4m2 a kludne mohli byt vacsie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign ja tu praveze tiez mam taku a teda podla mna je to dost. nechcem aby detska izba bola alfa omega travenia volneho casu deti, skor fakt len na ulohy a spanok (ale ano pridu aj casy ked budeme navzajom radi ze sa nevidime :-D ale to si nemyslim ze by aj tak potrebovalo pubertalne decko 2metre stvorcove navyse :-p )
Odpovedať
@dorali @megdesign Tiež sa mi nezdá, že by pri 12 m2 malo mať nejaké dieťa klaustrofóbiu. Úplne v pohode to na posteľ, dostatočný úložný priestor a písací stôl stačí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako bolo vyššie spomenuté, tak by som posunula ten vchod bližšie k obývačke. Tým pádom sa ti vytvorí denná a nočná časť. Dvere do špajze by som možno dala zo strany chodby a tým získala viac miesta na kuchynskú linku napríklad do L. Inak ta terasa sa nedá urobiť za tou stenou ako je jedálenský stôl? To by bolo rozumnejšie. Nebola by hlučná, keďže by nesusedila hneď s cestou a prípadne by sa dala nad ňou potiahnuť strecha na prekrytie
Odpovedať
@dorali Velmi dobre si to napisala ;-) :-) My mame detske izby 13m2 a je to dost vela izba :-) A neporiadok ten sa zmesti aj do 10m2 izby :-D :-D
Odpovedať
@megdesign asi dost aj zalezi co vsetko v tych izbach mate. Ak nic nevyhadzujete a mate ju zapratanu tak ano 12 m2 je malo ale pri dobrom uloznom systeme a nechania si iba nevyhnutneho je to priestoru az az.
Odpovedať
@aklativ18 vstup budeš mať od ulice? Teda aj terasa a sedenie bude pred domom, na pohľad od ulice?
Odpovedať
@aklativ18 osobne by som zrusila to okienko v kuchyni a tie francuzske okna spravila vacsie a potiahla ich viac to kuchyne odkial by som spravila terasu. Lahsie si navrhnes kuchynsku linku a vizualne bude omnoho krajsia. Taktiez spajza v takomto malom dome je uplna zbytocnost na ukor zivotneho priestoru. V tomto pripade by som asi zrusila aj druhe wc a tu miestost vyuzivala ako sklad/pracovnu. Wc by som dala v kupelni za dvere a umyvadla na stranu ku dveram. Ten krb je velmi nestastne navrhnuty rovno pri dverach a pri detoch by som sa bala ze sa im nieco stane (a nielen im). Este vchodove dvere posunut blizsie ku obyvacke. Aby ste zredukovali chodbu na lavej strane zacni so spalnou, detskou, chodbou. Tymto usporiadanim ziskas vacsiu predsien a zmensis si chodbu.
Odpovedať
@spiderhst detske izby su od ulice. vyssie to spomenula.
Odpovedať
@ajana1 vstavana skrina na jednej stene, postel, pisaci stolik, uzka kniznica 60 cm, telka na stene a pohovka pod nim.
Odpovedať
Profilova fotka
mne co najviac vadi a bije do oci je to, ze sa ide do kuchyne a obyvacky cez cely dom v podstate, take riesenie by som ja osobne neuvitala ani len nahodou, preto je dobre mysliet na rozdelenie dennej a nocnej casti :-)
Odpovedať
@yasna postel, vstavana skrina, mala kniznica, pisaci stol vacsi, lebo pocitac a tlaciaren je uz samozrejmost pri dnesnych skolopovinnych detoch, telka na stene. Pridu kamaratky, takze nejaka pohovka pod telkou, nebudu predsa sediet na posteli...
Odpovedať
@megdesign vidis tak to je asi rozdiel aj vo vychove. U nas je televizor iba v obyvacke a nikde ine nie je a ani nikdy nebude. Taktiez pocitac/tlaciaren mame v pracovni a nikde inde nebude. Beriem to ze pri tom mnozstve nabytku vam je 12 m2 malo ale ver tomu ze nie kazdy potrebuje mat z detskej izby obyvacku.
Odpovedať
@megdesign no ty uz deckam robis z izby pomaly vlastny byt =-) takto ano, to vam nebude stacit ani tych 13,4 ;-) pre mna osobne je z tvojho napisaneho totalne odveci pohovka a telka :-D to uz z izby vyjdu fakt len na wc a najest sa =-) a ked k deckam pridu kamosky, to budu civiet na telku ? =-) ... zaujimave sledovat, ako kazdy premysla a priority priklada inym veciam :-) peace :-)
Odpovedať
@dorali @ajana1 Pohovka POD telkou, cize logicky na nu z pohovky nevidia... Preco detom nedopriat napr. NGC, ked ich to bavi, ked ja pozeram v obyvacke na platne napr. fotbal a ich to nebavi? To ano, to je ten rozdiel vo vychove, ze ja ich nenutim pozerat v obyvacke na Divokeho anjela, ked oni chcu pozerat dokument o 2. sv. vojne na History... Ak mate jedno dieta, ok, ak mate minimalne dve a kazde si chce robit projekt do skoly, jeden PC v pracovni je malo... Nam nieje malo 13,4m2... ale ak by bolo viac, vobec by som sa nenahneval... :-)
Odpovedať
@megdesign Som presvedčená, že klasický počítač dnešné deti ani nemajú, ale skôr notebook a ten je dosť skladný ;-) Tlačiareň tiež nemusí mať každý svoju, stačí jedna v rodine a cez wifi si decká vytlačia všetko, čo do školy potrebujú ;-) Knižnicu počítam do úložného priestoru, zväčša vstavanej skrine. Máloktoré dieťa je dnes takým zberateľom kníh, aby potrebovalo fakt samostatnú knižnicu x-) TV decká tiež nepotrebujú, stačí im ten notebook ;-) A ak predsa, tak presne ako píšeš, dáš ho hocikde na stenu, schováš do vstavanej skrine... :-) Rovesníci nie sú takí náročný na priestor a sedenie, bežne sa váľajú po zemi, prípadne nejakých tých skladných variantách ako sú vaky, podsedáky... a dokonca kľudne sedia aj na tej posteli, ako spomínaš, keď je cez ňu prehoz ;-) Fakt si nemyslím, že 12 m2 je pre akékoľvek dieťa flustrujúci rozmer izby x-)
Odpovedať
@megdesign preco by bolo malo? kazdy ma pol hodinu alebo hodinu cas a hotovo. Tolko na pripravu do skoly na den uplne staci a to je este vela. Nehovoriac o tom ze teraz uz skoro kazda domacnost ma aj tablet a laptop. Deti si taktiez musia zvyknut ze nie vzdy dostanu to co chcu a tu hodinu a pol vydrzia a mozu si najst inu aktivitu nielen pozeranie televizora. Ale zas to je vsetko len otazkou priorit a vychovy. Osobne napriklad nechapem ako si ludia mozu davat do spalne televizor.
Odpovedať
@megdesign zhodneme sa ze sa nezhodneme :-D @yasna velky suhlas :-) hlavne sa treba vediet vyhrat s priestorom, a zmesti sa naozaj vsetko :-)
Odpovedať
@yasna mame doma 1x stolny PC, 3x notebook. Tliaciaren mam sice zosietovanu /normalne LAN, nie WiFi/, ale aj tak musi byt na stole. Ci co ju mam dat do zahradneho domceka? Kniznicu maju osve, vstavana skrina ma na sirku len 2,5 metra... Na notebooku si nepozru ani Viasat History, ani NGC, mozno nejakeho tupeho "joutúbera"... Dcera ma 15, urcite sa nebude valat s kamaratkami po zemi... Sedaci vak priestor nezabera? ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?