Individuálny projekt-vaše názory

Chcela by som vás poprosiť o postrehy a názory...snažíme sa vychytať muchy, sme na úplnom začiatku. Úžitková plocha cca118 m2 a vchod je z južnej strany od cesty. Ďakujem za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@simeonik dispozicne sa mi to celkom paci, len tak chodba popred kupelnu a technicku a mi zda taka nejaka zbytocna, este nad tym by som asi podumala :-)
Odpovedať
@simeonik mne sa tento projekt vôbec nepáči. Najviac by mi vadili tieto veci: WC vedľa postele v spálni, technická bez okna, kúpeľňa bez okna, vrchná detská izba bez slnečných lúčov s hlavou na posteli pri kredenci, jedálenský stôl v tme, výhľad z cesty do obývačky a opačne, tma na chodbe, divné dvere zo zádveria do chodby a strašne rozťahané rozvody vody po celom dome. Moja rada teda znie: nájdite si niečo iné
Odpovedať
Nie je možnosť dať nejaké okno, alebo aspoň nejako presvetlenie k jedálenskému stolu? V kuchyni bude celkom tma, je tam jedno malé okno zo severnej strany... To jadro by som nejak prerobil, tá chodba má väčšiu výmeru ako ktorákoľvek izba...
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @jakino
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja by som dala okno v spálni na tú južnú stenu a posteľ presunula na miesto okná. Tým pádom nebudeš mať hlavu pri záchode ako bolo spomínané. A pri tomto pôdoryse by som ozelela samostatnú rodičovskú kúpeľňu, ale dala hlavnú kúpeľňu k obvodovej stene medzi spálňu a detskú izbu. Tým pádom tam bude okno, takže i dostatok svetla i možnosť vetrania. Ku chodbicku so vstupom do obývačky by som uzatvorila, predsa len bude hluk vadiť deti pri spánku. A tým pádom zväčšila tu centrálnu časť medzi obývačkou a izbami. Dala by som tam miesto kúpeľne šatník a technickú miestnost možno aj s nejakým sprchovým kútom, nech je to ako zalozna kúpeľňa. A poprípade do tej technickej dala svetlovod, aby ste tam mali denné svetlo ovnako dala svetlovod aj na tú dlho chodbu. A neviem prečo nemáte okná na tej západnej strane v obývačke, ale ak je to kvôli susedom. Tak by som sa tam snažila dať aspoň také to pozdĺžne dlhé okno pod strop, aby ste mali dostatok svetla, inak bude časť pri stole fakt tmavá.
Odpovedať
mne sa to tiez, bohuzial, zda dost neprakticky usporiadane. urcite by som zrusila stredovu kupelnu (aj ked aj my mame jednu kupelnu bez okien, ale s velkym svetlikom z galerie plus dvoma svetlovodmi a rekuperaciou). osobne by som dom zarovnala, vsetky spalne dala na pravu stranu, terasu dala namiesto tej izby pri kuchyni, aby sa dalo vychadzat z kuchyne von. s tym, ze rodicovska spalna by bola potom pri terase najblizsia izba a tam by sa kludne medzi nu a druhu izbu mohla zmestit sukromna mini kupelna s wc. vchod by som presunula na uroven terajsej obyvacky a obyvacku spravila do toho stredu uvolneneho po tej terajsej stredovej kupelni. priecka by tam mohla zostat, aby oddelila obyvacku od chodby. takze vlastne kuchyna s obyvackou budu mat tvar L. a rozhodne by som do kuchyne a obyvacky pridala okna. vela okien :) technicka a druha kupelna by isli na miesto terajsieho vchodu a wc.
Odpovedať
Fu, ja by som vela veci zmenila, ale to skor cely projekt by som vymenila, lebo keby vsetky upravy, co mam v hlave by sa do tohto mali aplikovat tak by to bolo pracnejsie. Ale tak ak sa to paci jej, tak nemam nic proti :-)
Odpovedať
"obývačka" pôsobí ako totálna štrúdla...nábytok radený za sebou ako v sklade...nie veľmi vydarený koncept. Si si istá, že chceš linku v obývačke? Je to síce trend.....ale totálne na hlavu. Jedine, že si vyznavačka slúchadiel pri sledovaní TV a potom dianie v kuchyni neprekáža.
Odpovedať
Profilova fotka
Az na tu chodbu, je to celkom vydareny projekt. To ci mat spojenu kuchynu s obyvackou alebo nie, to je podla mna vec kazdeho, lebo kazdemu vyhovuje nieco ine. S kupelkou v strede by som sa trocha vyhral, zabera dost miesta, ktore by priestoru obyvacky mohlo trocha pomoct
Odpovedať
Profilova fotka
netypicky projekt, ale musim povedat, ze videl som uz aj rozumnejsie riesenia pri takejto velkosti a podobnej dispozicii, mozno by bolo fajn trochu popozerat, aj katalogove a inspirovat sa viac :-)
Odpovedať
V dome urcite nerobte kupelnu, ci vecko bez okna.
Odpovedať
zahodiť tento návrh a nanovo, nevidím celkovú situáciu ale snažil by som sa vyhnúť dať vchod na juh, ak je cesta a prijazd na pozemok z juhu tak možno porozmýšľať nad vchodom z boku, z júžnej strany získavate najviac slnka cez okná do interiéru, keď date zádverie na juh a WC pre hostí tak sa o to slnko ukrátite... ja by som odporúčal nasledovne, snažiť dennú časť (to je najmä obývačka a teda spojená s kuchyňou a jedáňou) orientovať na júžnu (juhozápadnú) stranu (čo aj celkom máte, ale nechápem prečo máte len to jedno veľke okno z juhu a potom male okienko na severe, jednoznačne dať veľke okno aj zo západu)... technickú, kúpelňu a podobne na sever... izby na zapad, východ... nie vždy sa to celkom dá, ale s nejakými kompromismi vždy, záleži od situácie... snažiť sa chodbu vymyslieť s čo najmenšou výmerou a v dome určite nie jadro do stredu domu ale ku fasáde... keby ste to nechali takto tak v tom dome žijete ako v jaskyni, mali by ste tam tmu, chodba tmava, kupelňa bez okna, obývačka-jedáleň-kuchyňa na tu dlžku by tam bolo máličko svetla, dokonca aj v tej vrchnej izbe by sa vám mohlo stať že vzhľadom na ten odskok by vám tam v zime slnko ani len nezasvietilo.. a razantnejšie sa snažte oddeliť spoločensku-súkromnu časť...
Odpovedať
Článok sa načítava...
aspoň, že tie izby sú ako tak priestranné, len tá obývačka mi príde až moc úzky slíž. je to projek na mieru?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?