Holodom ci

dobry den s priatelom chceme kupit dom. za holodom pytaju 118 000. dalo by sa s nimi dohodnut kupit aj novostavbu ale za novostavbu - pozemok, mury, strechu , plot s kazdej strany a zrovnanie pozemku pytaju 88 000. je to vela ale zial inu moznost nemame, kolko myslite ze by sme este investovali do dokoncenia domu keby sme si zbytok dorobili svojpomocne ?? dakujem vam za odpoved
Odpovedať
@vejonka4ever teta novostavba je novy dom, asi myslis hrubustavbu, uvedomujes co sa pytas? Myslis ze su tabulkove ceny ze auto stoji stare 3000 nove 20 000, hruba stavba stoji 50k a hotovy dom 100k:? Preboha sak kazdy dom je iny a kazdy stoji inak, ak chces vediet ci je to vel alebo malo zozber si dakeho odhadcu.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze okolo 32657€ na dokoncenie v beznych a nizkych standartoch, bez zahradnych uprav na dokoncenie z hrubej stavby do obyvatelnej podoby pre Vasu buducu svojpomocnu novostavbu cca 120m2 uzitkovej plochy(2x WC,...). Velmi tazko sa reaguje na taketo otazky.
Odpovedať
Profilova fotka
@vejonka4ever ťažko povedať koľko lebo nevieme či by ste použili obklady za 5 eur/m2 alebo za 50 to isté podlahy dvere sanytu. A o tej svojpomoci tiež nie som moc presvedčený viete obkladať alebo montovať dvere, možno by ste si zvládli zrovnať pozemok a postaviť tie ploty ale svojpomocne ide najlepšie hrubá stavba.
Odpovedať
Síce ma tu zase niekto zjazdí, že neviem gazdovať, no mňa stál RD postavený do obývateľného stavu cca 1000-1100 EUR/m2. Všetko som si riadil sám a čo sa dalo spravil svojpomocne. Možno u teba ak kupuješ holodom to bude o nejaké to EUR viac. Za to čo ti ponúkajú by si mala mať teda dom s rozmerom cca 180-200m2.
Odpovedať
Profilova fotka
To je tazkom povedat. Kazdy mame predstavu o inom standarde, materialoch, uspore, kvalite. Hrozne vela faktorov je, ktore vedia ovplyvnit konecnu sumu. Moze to byt 30 000€ ale aj 50 000€ aj viac. Otazka je podla mna teda viac nez nezodpovedatelna.
Odpovedať
@vejonka4ever Takto. Preco to taktko developeri najcastejsie predavaju ? Preotze je to najlacnejsia cast domu a maju na tom nejlepsiu prirazku. Ja by som skor isiel do drahsieho holodomu pretoze su ukonceke tie najspinavsie prace. @pripad001 No podla lokality predpokladam ze to bude poschodova radovka alebo bungalovcek do 100m2 a pozemok okolo 400m2. Kazdopadne zadavatelka nedala defacto ziadne vstupne udaje takze je to len hruba tipovacka. :-D
Odpovedať
@17juraj17 ... asi tak, ale to ľuďom nevysvetlíš. Mať ten žalúdok, píšu tu za mňa 3 sekretárky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vejonka4ever ja som nestaval svojpomocne, ale som si najímal živnostníkov na všetky práce, pritom som bol na stavbe takmer denne, pomáhal som ako som vedel a zvládol... 1m2 ma stál niečo okolo 600€, tak si urob obraz o cene tebe ponúkanej nehnuteľnosti. Nasťahovali sme sa do 10 mesiacov od prvého výkopu.
Odpovedať
Ono vsetko zalezi od toho, aku firmu si clovek vyberie a na koho natrafi. Robit dopredu nejake cenove kalulacie je zbytocne. Najlepsie je, ak si mozno da clovek dom postavit a ma zmluvu, ta by nemala pustit a clovek by uz viac platit nemal. No za kazdych okolnosti by som si ako taku rezerv spravila
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?