Chcela by som sa spytat všetkých ktorí uz majú alebo stavaju Lkove domy v com su ich vyhody/nevyhody.
Poprosila by som komentovat iba ludi ktori tam naozaj byvaju a maju kazdodenne skusenosti. Co vylepsit co urcite nie. :-)
Dakujem :-) :-)
vela vyhod a nevyhod moze zalezat aj od dispozicie domu na pozemku,samotneho pozemku a svetoych stranach.
moj nazor na vyhody je oddelena denna a nocna cast.terasa domu v zavetri. pristup na terasu z viacerych izieb.
nevyhody asi len tak dlhsia chodba. ale vsetko su to len relativne veci a zamezi od samotneho cloveka.
Aj ja da pripajam mame L dom.Oddelenu dennu a nocnu cast. Chodba je dlhsia ale mne to nevadi
.nevyhody ziadne ale este nemame deti. Mozno ked budu tie tak vzdialenost detskej od kuchyne :-D budem kricat cez cely dom.ze upratat :-p :-p :-D
tažko povedať aké výhody a nevýhody. všetko podľa mňa záleží od samotného projektu a pôdorysu a komu čo vyhovuje. takéto domy sú fajn a jedno čo je s čím treba počítať je chodba ale tak v každom dome sa nájde. no inak neviem ani, čo by sa tak našlo ešte
Variabilita ako výhoda lebo vnútri sa dá pôdorys pekne spraviť. Chodby už boli spomenuté. Nevýhody - je ňou aj vyššia cena v niektorých prípadoch L- kove domy majú veľký obvod múrov takže vyššia cena zateplenia, omietok a aj strechy.
Nevýhody by predsa nemal mať žiadne. Predsa si projekt spravíte vy alebo teda si dáte ten originál upraviť podľa svojích predstáv, takže neviem o nevýhodách by som nejak nehovorila. Ak sa ti páči taká stavba, tak si taký dom postavte. Ja by som nevýhody nehľadala ;-)