Elektroprojekt len 220 V

Dobry den, dostali sme sa k elektroprojektu nasej mozno buducej novostavby, mozete niekto pozriet, preco je tam len 1 obvod 220 V, znamena ze indukcia nepojde pripojit?
Odpovedať
3+N+PE... žiadne stresy
Odpovedať
@dedo758 a nepotrebuje indukcia 380V? Ked sme sa bavili nezavisle s elektrikarom nas vysmial ze take projekty sa uz nerobia na jeden obvod 220V. Teraz nevieme , co s tym ]-(
Odpovedať
@virnik27 Keď zapojis indukciu na jednu fazu, znizi sa jej maximalny vykon... Takze ziadnych 33A, neviem kde si taku kravinu zobral. @eryykah ved ako pise @dedo758 priamo tam mas napisane, ze sa uvazuje s troma fazami. Elektrikar co vas vysmial asi ten projekt nevidel, alebo nieje znaly situacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah väčšinou ak si kúpiš katalógový projekt na RD dostaneš k nemu aj takýto základný projekt na elektroinštaláciu, ktorý je dobré doladiť podľa potrieb a požiadaviek s elektrikárom, ktorý ti ho bude realizovať.
Odpovedať
@virnik27 vdaka, prikladam dalsie papiere, dufam,ze su to tie spravne
Odpovedať
Vdaka, akoze dali sme to posudit znamemu a ten uplne zhodil projekt, res. ako tam je spravena elektrina, ze taky dom by nikdy nekupil, je to developersky projekt su tam 4 rovnake domy nad sebou, merac bude cca 60m od domu.
Odpovedať
@virnik27 nie, na stare kolena na plyne sa mi veru nechce ucit varit, prosto chcem indukciu, takze v tomto pripade to nepojde zapojit? Co ten projekt nevadi ze je tam len 220V, co zasuvka na elektromobil, to tam tiez nepojde spravit?
Odpovedať
@eryykah 95% inštalácii sa nerobí podľa projektu. Takmer vždy sa robí úprava podľa požiadaviek investora. Takže kľud, pokiaľ to bude robiť normálny elektrikár, dá sa s ním v pohode dohodnúť.
Odpovedať
@megdesign no hej je fajn sa dohodnut, ale na zasuvkach svetlach, predpripravy... ale co ked tam nie je dovedeny dodstatocny prud na to?
Odpovedať
@eryykah aké istenie máte schválené od distribúcie elektriny?
Odpovedať
@eryykah Máš tam normálne 3 fázy (L1, L2, L3), takže indukčná doska tam na 100% pripojiť pôjde. Aj keď je pravda, že ten rozvádzač je veľmi jednoducho nakreslený - aj keď funkčný. Skúsený elektrikár ti to spraví ako si povieš; papier znesie veľa... :-)
Odpovedať
@megdesign no asi ziadne.. So ziadnou fotovoltaikou sme neratali, hoci ju spravili v projekte, vyzera ze povolenie Dali len kvoli tej fotovoltaike, ked by sme ju nedali, mohol by byt problem pri kolaudacii?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eryykah no pravdepodobne tam budete mať 3P 25A istenie. Pokiaľ nebude kúrenie elektrinou, tak to na celý dom vrátane indukcie plne postačuje.
Odpovedať
@megdesign dik, v tomto pripade tam budu stat dalsie 3 domy takto zapojene, preto tu riesim ci vobec kupit. A v buducnosti nebudeme riesit elektrinu na dennej baze ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?