Dom z póro/betónu

Dobrý deň. Dá sa postaviť dom len z (póro)betónu? Zaujíma ma stabilita, spôsob výstavby, tepelné vlastnosti, cena. Ako príklad pripájam obrázok s pórobeónovou kupolou. http://s1.postimg.org/cemvianov/kupol... .
Odpovedať
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit ;-) . Spíš jestli to má smysl.
Odpovedať
@rabies Zmysel: Vynechať z konštrukcie domu problémové drevo a polystyrén. Mám obavy aby to nespadlo. Treba dostatočnú zásobu stability. Fyzikálna realita môže byť iná ako fyzikálne teórie: http://www.casopisstavebnictvi.cz/nah... .
Odpovedať
naco chces vymyslat vymyslene?
Odpovedať
@stowasser Dáš mi linky odlial to máš? Tie rebrá pod oblúkom sú "debnenie" alebo nosný rvok strechy?
Odpovedať
Bezna strecha z panelov ytong. Mam to na dome (na rovnej casti strechy). Projektant pri projektovani domu oslovil pana Mihala z Ytongu, a spolu navrhli riesenie vhodne pre moj dom. (Ing. Martin Mihál - martin.mihal@xella.com) Chcel som sa vyhnut salovaniu, stojkovaniu, technologickej prestavke. Panely su po osadeni v podstate okamzite zatazitelne (+1den na vlozenie 6mm roxorov a dobetonovanie drazok). Rebra pod oblukom na obr.2 su navrhovane na konkretnu realizaciu podla danych statickych okolnosti.
Odpovedať
@stowasser Z čoho sú tie rebrá? Treba ešte panely zatepľovať? Nemajú tepelné mosty? Aká sírka a lambda panelov?
Odpovedať
@radopp rebra su ocelove nosniky, panely maju hrubku 125-300mm, dlzku max 6000mm. Ostatne data najdes tu: http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-... Urcite by bolo dobre urobit dodatocne zateplenie z vonkajsej strany, mozes pouzit akykolvek material, napriklad aj poukladat na to tvarnice lambda hrubky 250 (lacnejsie ako multipor)
Odpovedať
@stowasser Ďakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?