Dom v tvare kocky

Profilova fotka
Ahoj poradíte dajaky dom v tvare kocky...pre 5clenov?pozemok je 520m2
Odpovedať
@aisulka Urob si kávu alebo nalej pohár vína. Potom si zapni si PC, otvor stránku Google.sk a zadaj "projekty rodinných domov". Nájde ti desiatky stránok s projektami. Urob si pohodlie a môžeš brúzdať a vyberať dlhé hodiny. My nevieme, čo sa ti páči, nenapísala si, koľko izieb, aký je tvoj rozpočet a pod. Nevieme ti poradiť. A nevidím zmysel dať ti sem nejaké 2-3 projekty kockatých domov, keď tvoj verdikt bude, že sa ti to nepáči a chceš nejaké iné. Alebo ak sa ti nechce tráviť čas prezeraním projektov, choď za projektantom a povedz mu svoje požiadavky. On ti nejaký dom už len navrhne.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 áno ja viem...len som chcela vedieť či by to bol dobrý pozemok...len na náčrt čo som tu dala...nič viac som nechcela vedieť....ale aj tak ...ďakujem
Odpovedať
@aisulka Podľa toho náčrtu ti nikto neporadí vhodný dom na pozemok. Nevieme, kde je cesta, či je to rovina alebo členitý terén, nepoznáme svetové strany. Ako pozemok - ak beriem len rozmery, tak je vhodný na dom. Rozmery sú dostatočné, aby si tam umiestnila dom a zároveň dodržala odstupy od hraníc pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to to posledné ako pozemok...som chcela počuť.. jasné som si pozrieme... prispôsobime pozemku
Odpovedať
@aisulka jasne, da sa aj na takyto pozemok navrhnut dom. Treba oslovit nejakeho sikovneho architekta a s nim spolocne navrhnut dom, ktory tam bude pasovat a ktory sa aj vam bude pacit. Ako predstavu si pokukaj nejake domy na internete
Odpovedať
@aisulka no ja by som tam kocku nedavala, rozdeli to pozemok na 2 casti. Skor by sa tam podla mna hodilo L-ko, ale neviem kde mate vstup na pozemok, ake su odstupy od susedov a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@klara321 aj mne skôr L ...však všetko uvidíme ..ani my sami nevieme kde bude vchod...je to len vstadiu
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @aisulka. nedalo mi to, narychlo som nacrtol obrys tvojho pozemku a skusil tam dat "kocku" aj L-ko. posud sama. dolezite su svetove strany, pristupovat cesta, mozny pristup do zahrady v buducnosti, ci tam ma byt niekde pred domom zumpa alebo je kanalizacia, ake parkovisko chces, ako terasu, nejaky zahradny dom, atd., atd. takto hadam budes mat aspon aku-taku predstavu, dufam, ze ti to nieco pomoze.. :) urcite odporucam si sadnut s nejakym architektom a povedat svoju predstavu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@milanko18 jej ty si zlatyyyy.dakujem mooooc
Odpovedať
Profilova fotka
@aisulka vidis, tak uz vdaka Milankovi si to vies predstavit avsak si treba premysliet tie veci, ktore ti tu vypisal!
Odpovedať
a chcete bungalov, ci poschodovy? - ked si date pekny poschodovy, tak vam ovela vacsi pozemok ostane ... naozaj si nedala zakladne veci, ani kde je cesta a ci vedla su dalsie domy a kde su atd atd kludne si to mohla nakreslit, ved predsa aspon priblizne vies kde je cesta a kde teda bude vstup na pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 nakreslim keď budem mať cas
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak snazila som sa nakresliť
Odpovedať
Profilova fotka
Tak snažila som sa nakresliť
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte ma napadlo ...asi zavolám.na sobotu projektanta čo on vraví na pozemok...čo poviete?
Odpovedať
@aisulka My na to môžeme povedať len to, že je to dobrý nápad. Čo na to povie projektant? Nevieme. Aspoň uvidíš, ako sa zaujíma o klienta. Ale nepýtaj sa ho len či je pozemok vhodný. Diskutujte o tom, kde umiestniť dom a ako ho orientovať, povedz mu, kde by si čo chcela mať ty. Pred stretnutím si ty rozmysli, čo by si chcela. Nevrav, že nemáš aspoň nejakú predstavu - že tam dom, tam parkovať auto, tam nejaká terasa, tam bylinky, tam záhrada... Podľa lokálnej dispozície a tvojich požiadaviek on bude vedieť navrhnúť niečo so správnym rozložením miestností. Inak super, že vchod na pozemok je pri tej väčšej časti. Ešte je otázne, čo je za tou ľavou hranicou pozemku. Na tvojom mieste by som umiestnil dom do ľavého dolného rohu, pred domom miesto na parkovanie pre 2-3 autá, trávnik so stromami vpravo hore a vľavo hore nejakú záhradu ako hobby. V dome by som miestnosti dal asi takto: - spálňu na juhovýchod, - kuchyňu na sever s výhľadom na cestu (do pravého horného rohu domu) - izby smerom na juh - obývačka by bola na západnej strane (horná strana domu) - terasa na západnú stranu, prípadne na severozápadnú - na 2 strany domu do L. Ak by si dala len na západnú stranu, tak vedľa plota, na ľavej strane by som vysadil stromy, aby ti robili tieň na terasu, nech ti tam v lete nepraží slnko. Pomaly to vyzerá ako super pozemok, keď sa ešte dobre navrhne dom a dvor, budeš spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
nooo, teraz to už vyzerá lepšie. aspoň je predstava o pozemku ... :) ako ďaleko od hranice pozemku je ten susedný dom na južnej strane? aký je cca vysoký? (ak je to bungalov, tak 5-6m, ak poschodový, tak +2,5-3m). ak by susedov dom bol dostatočne ďaleko, dá sa tomu pomôcť. Dá sa spraviť svetlík na dom, ktorý by zachytával južné slnko v zimných mesiacoch (aby ste nemali pološero v dome). viem si predstaviť ten dom do L-ka, ale terasu otočiť na JZ (aby nebola otočená do ulice). môžeš si zavolať aj projektanta, ak je dobrý, ale skôr by som si zavolal nejakého architekta, nech ti poradí.
Odpovedať
Dik za nakres ... s tymto sa uz da naozaj lepsie pracovat. Ako pisal @chrobak7 k hlavnej ceste na ten Sever kuchynu a nejake technicke miestnosti, popripade garaz ... a juh na 2 strane, izby a krasne velke okna, nech to slnko *tepelne zisky vyuzijes na 100% uvidime co povie projektant, ale myslim, ze sa da najst aj bez neho pekny dom na tento pozemok, projektov mas milion, len treba si to prejst :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 v ľavo som písala že je s ale o moc vyššie... momentálne tam je pozemok kto nemá nik zatiaľ... Takže len lúka
Odpovedať
@aisulka Tomuto nerozumiem: "v ľavo som písala že je s ale o moc vyššie"? Čo si tým chcela povedať?
Odpovedať
Profilova fotka
Že je tam pole dom je vyššie a od nás ďaleko cca 30m....neviem presne ..takže na ľavo nemám žiadneho suseda....zatial
Odpovedať
Profilova fotka
s prípadným susedom naľavo musíš (aspoň teoreticky) počítať. raz tam niekto môže prísť. ak svoj dom dáš 2m od plota, on musí mať od tvojho odstup min 7m. Môže byť aj menej, ale nemôžeš tam mať žiadnu izbu (iba kúpeľňu a pod.). zisti si a, ako sú tam prípojky - voda, ele, plyn. Lebo ak by si to mala ťahať niekoľko desiatok metrov, to bude pekných par tisíc €. ďalšia vec ma napadla - ako je ten pozemok klasifikovaný? keď totiž píšeš, že vedľa je pole, ten tvoj je tiež "pole"? lebo ak áno, prever si na pozemkovom úrade, či ti to preklasifikujú na stavebný pozemok. prever si všetky možnosti, ktoré súvisia s povolením výstavby. ak budeš mať 100% istotu, že tam môžeš stavať, až potom rieš kúpu pozemku či architekta. :)
Odpovedať
@milanko18 Ked citam, co vsetko pises, som si tak spomenula na nase zaciatky, ked sme este pozemky hladali, spekulovali vymyslali a vtedy som este ani len nemala tusenia, ze co vsetko cloveka caka a neminie, ked sa na takuto cestu da :-) Je toho na milu jarmilu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?