Dom s pivnicou na úzky pozemok

Dobrý deň, pozemok má na šírku 15,5 m , na dlžku 47m a je do stúpajuceho brehu/kopca (prevýšenie 2,5m). Keďže je potrebné dodržať 3m od hraníc zostáva nám 9m na dom. Na takto situovanom pozemku budeme/resp. chceli by sme stavať s pivnicami a v pivniciach umiestniť zpredu dvojgaráž. Mysleli sme si, že šírka pozemku je väčšia, avšak opak je pravdou. Chceli by sme 4 izby a rozpočet na stavbu max 80000 eur (svojpomocne). Uvítam nejaké tipy.
Odpovedať
@uzivatel11 Ahoj, kuk môj album pre inšpiráciu. Mám prevýšenie na 14 m ale 4m. Rozpočet sme pôvodne plánovali 80tis., projekt bol odhadnutý rozpočet na 100tis a bude to ešte viacej... Šírka domu presne 9m. Dĺžka 12,5 pívnice, prízemie, vrch 14m
Odpovedať
Všetci čo teraz stavajú ma odhovàrajú od pivníc, že sú drahé. Čo poviete na túto alternatívu? http://www.archon.sk/projekt-domu/m51... Bolo by to na orientované pozdlžne na pozemku s jednou zmenou - dvojgaraz by bola smerom k hlavnej ceste. Co poviete na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@uzivatel11 preco ta odhovaraju?
Odpovedať
@uzivatel11 Keď máš svahovitý ako ja tak to by bola škoda nevyužiť na tie pivnice. Hej pravda že pivnice nie sú zadarmo. A tiež tá garáž v suteréne je osobne si myslím super vec... Záleží aké máš priority.
Odpovedať
No mi mame tiež svah a úzky pozemok 9,2m takže proti nám to máš luxus a chcem využiť svah na čiastočné podpivničenie, takže maximálna šírka ak chcem nechať z jednej strany priechod tak cca 7metrov rozmery zatial som na 7x11-12m, čiastočné podpivničenie 7x4-5metrov + obytné podkrovie
Odpovedať
Bolo mi povedané, že pokiaľ to nie je veľký svah tak nech ho zbagrujem. A prečo váham nad pivnicami? - financie. Nechcem sa zadĺžiť do konca života. Chcel som najprv trojpodlažný, ale keď každý mi povedal, že to bude stáť viac ako 100 000 EUR tak som začal rozmýšľať a uvažujem nad alternatívou => vstavaná garáž s technickou miestnosťou vzadu (ako dielňa + priestor na pevne palivo) a malé podkrovie. alebo =>iba bungalov, potom je ale problém s technickou miestnosťou keďže som na dedine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?