Dom na úzky pozemok s orechom

Ahojte, mame 350m2 pozemok s rozmermi 14x25m a chceli by sme na nom postavit domcek. Pristup na pozemok je z juhu – juzna cast ma sirku 14m. Hned na zaciatku pozemku v JV rohu rastie 10-rocny orech (priemer koruny je zatial asi 5m). Chceli by sme ho zachovat, ale nevieme, ci by v buducnosti jeho korene nezasahovali do zakladov stavby. Ide aj o tienenie na pozemku, ci ten orech tam z tohto dovodu nechat. Aky mate na to nazor? Dolezite je podotknut, ze domcek sa bude musiet postavit viac posunuty na V stranu z dovodu rozlozenia pozemku. Rozmyslali sme nad stavbou bungalovu s rozmermi 7x16m s terasou na zapad, ale po precitani viacerych prispevkov sme si nie isti, ci by nebol vhodnejsi poschodovy domcek, z hladiska uspory za kurenie, ale aj aby nam zostalo viac volnej plochy pre pripadnu zahradku alebo priestor na hranie pre deti. Dakujem za nazory.
Odpovedať
@marionnea mame 60 rocny orech 1,5 m od domu. Do poslednej chvile sme nevedli, co s nim, ale nakoniec sme ho zachovali. Pri robeni zakladov sme sa bali, aby sme nebodaj nejaky hlavny koren neutali, kopalo sa pozorne a nastastie, pretal sa jeden jediny vacsi koren, ale ani zdaleka nie hlavny, len taky povrchovy, relativne tenky.. Teraz nelutujem, ze sme orech zachovali, je krasny, vytvara pijemny tien, doplna dom.
Odpovedať
@marionnea Pri takom rozmere pozemku urcite poschodovy dom a najlepsie individualny projekt. Urcite sa to bude dat urobit, a pravdepodobne aj orech zachovat. Ale bez nakresu sa to tazko predstavuje. Taketo pozemky byvaju peknou vyzvou ako to co najlepsie urobit.
Odpovedať
noo my mame pozemok na sirku 12m a dlzku 35m ...orientovany na JV...dlho nam trvalo nez sme zohnali projekt podla nasich predstav.A musime ho mat na hranici pozemku.aby sme aspon s autom presli. V predu bola marhula - musela ist dole..
Odpovedať
Profilova fotka
Podobny projekt sme riesili. http://www.domcek-stromcek.sk/rodinny...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@marionnea ahoj, prave riesime nieco podobne, pozemok 13,2 x 40, a chceme bungalov, vstup z juhu, ale este sme uplne nevyriesili :). Stromy sme mali vsade, lebo to je byvala zahrada, musia ist dole. Ale orech je strom vzneseny, ten by som asi nechala. Ale ak ho mas na J, zoberie Ti hlavny prisun slnka a tepla, takze asi bude musiet ist dole. Vela stastia, my hladame a spekulujeme uz takmer 3 mesiace ;-)
Odpovedať
@bodka777 Mám krásnu individuálnu architektonickú štúdiu na rod dom na takýto pozemok. Rozmer domu 8,20 x 27,90. Je to včetne prekrytej terasy, ktorá má 33,12 m2 a garáže z vchodom z ulice 24,51m2. Dvojpodlažný prechádza do jednopodlažného. S galériou a nádhernou atypickou strechou. Moderný štýl. My sme ho nerealizovali pre vysoké náklady na samotnú stavbu.
Odpovedať
@oli18 dakujem pekne, my by sme mali asi rovnaky problem :). Ale mozes poslat nekaky link, kde si to mozem pozriet. dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
teraz odovzdavame projektovu dokumentaciu na bungalov, na pozemku sirokom 14m http://www.domcek-stromcek.sk/ivanka_...
Odpovedať
@marionnea My mame pozemok presne takych rozmerov, rozhodli sme sa stavat poschovovy dom 12x8, aby sme zastavali co najmensiu cast pozemku :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?