Dom na úzku radovku 10 x 35 m

Zdravím, prosím vás, uvažujeme s priateľkou nad kúpou "radovky" o rozmeroch 10x35m v developerskom projekte blízko BA.. Je tam daná "voľná ruka" výstavby, čiže žiadne uniformné domy, bez žiadneho obmedzenia, ale každý podľa svojho uváženia (samozrejme za určitého dodržania regulatív charakteristických pre radové domy (výška, nie bočné okná a pod.) Chceli by sme malý, úplne jednoduchý, nenákladový prízemný 3i domček . Pochybujem, že existuje nejaký katalógový projekt, ktorý by tam sadol, čiže ktorý bol by max 10m široký, nemal by bočné okná a ak by mal šikmú strechu, tak by ju mal orientovanú na radovku.... (strecha môže byť aj rovná). Mohol by to byť aj mont. drevodom na kľúč (čo by bolo najlepšie), jednoducho, nemáme nejaké vyhranené požiadavky, len obývačka a dve izby... a aby to bol finančne výhodný projekt a kvôli tomu asi skôr prízemný. Vôbec neviem nájsť nič podobné na nete, katalógov moc nie je, skôr to bude musieť byť asi projekt na "mieru", fakt neviem. Len som v štádiu špekulovania :-) Kludne ma môžete aj odraďovať od toho, ale doteraz som 37r býval v byte a nemal by som mať s "radovkou" problém. snáď :-) Viete nejako poradiť, "inšpirovať" v otázke čo ekonomicky výhodné na tento pozemok? Ď.
Odpovedať
Ak máte záujem o drevodom, tak skúsme niečo vymyslieť. Napíšte mi, čo od domu očakávate a ja vám skúsim spraviť nejaký návrh.
Odpovedať
@zdenoh1975 Ak máte možnosť, kúpte si širší pozemok. Ľudia stavajú domy aby mali súkromie. Je dobré mať dom v strede pozemku, čo najďalej od plota. Veľká záhrada je miestom relaxu. Stavba domu je náročná vec, pozemok nie je jediné čo treba kúpiť. Zo skúsenosti viem, že počuť hluk od susedov cez stenu. Spálňu asi nebudete mať v strede domu. Aké sú dôvody že chcete dom?
Odpovedať
Ak chces byvat natlaceny medzi susedmi, bez zahrady, sukromia a bez trochu viac prestoru, to mozes byvat radsej nadalej v cinziaku a mas bez starosti :-) V com vidis rozdiel medzi malym domom na malom,uzkom pozemku a bytom na cinziaku?
Odpovedať
No.. Rozdiel neviem. Nebýval som v dome a v radovke duplom. Len ten byt máme 1i a chcel by som (potreboval) 3i. Nič viac, nič menej.. A ten kto býva v BA a vie po čom chodia 3i byty, kde pod 100 nič schopné nenájdete (samozrejme myslím starý v tradičných "dizajnových králikárňach"), resp. v okolí všetko nad 85-90. (ak náhodou áno tak v Pentagone, na Rybničnej a Kopčianskej a pod..) Ide o to, že mám možnosť kúpiť výhodne takýto pozemok pre budúcu výstavbu malých radoviek, kde je voľná ruka vo výstavbe, kde by som chcel niečo prízemné s 3i za rozumný peniaz výstavby.. Neviem, no.. - je to zatiaľ len taký môj zámer, ktorým sa zaoberáme stále intenzívnejšie.. Ja sa zasa spýtam opačne - prečo si myslíte, že by som išiel do horšieho v otázke súkromia, kvality bývania atd? Susedov som mal vždy, kebyže pozerám po byte, aj tam budú za stenami a tu je ešte bonus v podobe kúska vlastného pozemku vedľa "bytu".. Áno, všetko je otázka peneži.. Je potom na výber aj väčší pozemok - cca 5á o cca 16,5x30m (neviem presne). Myslíte že tých 6m do šírky (3m po každej strane) mi už spraví to súkromie, dvor a záhradu?? (len sa pýtam, lebo aj takýto pozemok je v ponuke, len je pochopiteľne drahší) Tie vrazené peniaze zaň navyše by museli mať aj nejaký podstatný význam, kde ja v tom vidím len 3m po každej strane navyše. Je to fakt až toľko, že to markantne zmení to bývanie?
Odpovedať
@zdenoh1975 nie za kazdych okolnosti musis dodrzat tie metre, je tu vela diskusii o tom,je to o susedoch,stavebnom urade, vo vacsine pripadov sa to da riesit... my mame na jednej strane od suseda meter a este sa bude zateplovat,takze ostane 80 cm pozemok mame uzky nieco cez jedenast metrov viac ludi tu stavia domy na uzkych pozemkoch, ked sa s tym projektant vyhra a samozrejme aj vy,da sa vselico navymyslat... som z BA, z panelaku,postavili sme mimo mesta a aj ked mame uzky pozemok, osobne si myslim,ze neda sa to sukromie porovnavat, dom a zahrada je uplne o niecom inom, aj ked v mozno v radovke tot len moj nazor a nasa skusenost
Odpovedať
@zdenoh1975 Podla mna chodte kludne do toho. Pokial ste doteraz byvak v byte, akykolvek maly domcek aj s mini zahradkou bude uazsny. Uz aj keby ste si kupili vacsi byt s nejakou predzahradkou, bude to velky rozdiel. Radovka na 10m sa da postavit pekna, robila by som to asi do L-ka. Vela ludi co poznam, byva v radovke a su spokojni. Odhlucnit sa od susedpv da. Je to len o pouziti vhodnych materialov. Urcite ste zamestnany, maly pozemok - mensia starost o udrzbu. Keby sa vam za 5 rokov potom zdalo, ze je vam tomale, tak to jednoducho predate a postavite si vacsi, na vacsom pozemku... Netreba mat hned velke oci, stavat 5 izb. poschodovy dom na 10 arovom pozemku. Minimalne tu v BA a v okoli. Ceny su vysoke a to, co niekto vie postavit v Kezmarku, vy si za to akurat tak kupite pozemok...
Odpovedať
Profilova fotka
@compra presne tak.ak niekto nevidi rozdiel medzi byvanim v bytovke a v RD,tak asi nikdy nebyval v panelaku. A mat obrovsku zahradu len nato,aby sa tam clovek nadrel,to uz vyslo z mody.....A ak chce niekto silou-mocou riesit sukromie,tak nech ide byvat na samotu.
Odpovedať
Radovka - to su spolocne steny,nie?-ako tam moze byt volna ruka vo vystavbe? lepsia radovka ako byt, urcite sa to oplati.
Odpovedať
Nemusia byť spoločné steny, záleží, či chcete využiť celú šírku - 10m, alebo nie. Nie sú tam dané projekty developerom. Sú tam ale samozrejme potom obmedzenia dané radovkou, ak budete mať 8m široký dom a necháte 2m priestor, tak nemôžu byť samozrejme z toho boku okná atd.. Tiež neni dané, či prízemný, jednopodlažný, typ strechy, materiál domov.. Proste sa môže stať, že jeden bude mať jednopodlažný so sedlovou strechou a vedľa neho bude prízemný s rovnou (čo by som chcel ja). Nejak takto to je v krátkosti povedané. Neviem či to je niečo úplne výnimočné, neobvyklé. Nevyznám sa zas tak v tom.
Odpovedať
@zdenoh1975 ale to nieje radovka, to su rodinne domy, rodinna zastavba. Radova zastavba su rodinne domy spojene spoloc.stenou, umiestnene na hraniciach pozemkov, bez akychkolvek odstupov.
Odpovedať
"Radovkou" nazval developer tie 10m široké pozemky a sú určené takéto pravidlá a regulatívy.. Ja fakt neviem ako sa to bude nazývať, keď sa tam postavia domy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?