Odpoveď na príspevok od kiko07bask:
Zdravím, vedel by mi niekto potvrdiť/vyvrátiť: … @kiko07bask únosnosť udava hlavne výška hranolov, u nás statici navrhujú do tychto plochých sklonov 8×18 hranoly Niekedy by chceli aj vyssie, ale to zas nevedia na píle napíliťOdpoveď na príspevok od prirodokochac:
Ja by som dal pre istotu 15cm vysoké. Škridla je … @prirodokochac ďakujem, mám alternatívu 150x70, tak asi pôjdu tie...Odpoveď na príspevok od mellie111:
@kiko07bask únosnosť udava hlavne výška hranolov,… @mellie111 ďakujem, mám alternatívu 150x70, tak asi pôjdu tie...Odpoveď na príspevok od mellie111:
@kiko07bask únosnosť udava hlavne výška hranolov,… @mellie111 uplne napohodu napilia, ja mam na streche 80x200 krokvy stojku 200x200 a absolutne ziadny problem na pile s tym nemali zeby to nevedeli narezat.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@mellie111 uplne napohodu napilia, ja mam na stre… @sousedekovci89 u nas maju ale zas tu statici niekedy navrhuju 22, 24 cm... Tak potom uz len ocelove I-cka manzel doplna do krovov, kedze to nejde cez drevoOdpoveď na príspevok od kiko07bask:
Zdravím, vedel by mi niekto potvrdiť/vyvrátiť: … @kiko07bask : Chápem správne, že sa bojíte či tie 60x100 udržia zaťaženie strechy? Nie som statik ani tesár, iba laický kutil, ale myslím, že na dobre narezaný 60x100 hranol dĺžky 2,5m upevnený na koncoch by ste do stredu mohli zavesiť menšie osobné auto. Či vám vadí prípadný ohyb? Riešil by som skôr stojky a ich konštrukciu.Odpoveď na príspevok od kiko07bask:
Zdravím, vedel by mi niekto potvrdiť/vyvrátiť: … @kiko07bask takýchto článkov tu bude pribúdať.. Ha ha, sláva novému stavebnému zákonu. Do 50m2 bez statického posudku...Odpoveď na príspevok od mellie111:
@sousedekovci89 u nas maju ale zas tu statici nie… @mellie111 rezali mi drevo niekde na Orave na krov 😁Odpoveď na príspevok od mellie111:
@kiko07bask únosnosť udava hlavne výška hranolov,… @mellie111 To máš odkiaľ, že "nevedia na pile napíliť"? Nie je gater, ako gater. Pravda, ak si niekto postaví "pílu", z dielcov z najbližšieho hypermarketu, alebo Aliexpr. tak áno, máš pravdu. Štandardna profipíla bežne nareže aj rozmery 240 - 260 mm. (ale kto to bude dvíhať?)Odpoveď na príspevok od petersd:
@mellie111 To máš odkiaľ, že "nevedia na pile nap… @petersd ale tu co mame nablizku pily, este zo starsich cias to neponukaju... A mam o odtial ze ked aj manžel navrhol vyssie hranoly, zakaznici mu volali, ze to nevedia nikde napiliť, a museli riesiť so statikom alternatívyOdpoveď na príspevok od informatik:
@kiko07bask : Chápem správne, že sa bojíte či tie… @informatik na 2.5m tam dám obyčajné strešné laty, rozteč 30cm a poviem im "držte sa tu pevne a za rite". 😂Odpoveď na príspevok od kiko07bask:
Zdravím, vedel by mi niekto potvrdiť/vyvrátiť: … @kiko07bask Nie,nebudú.A ešte hore Bramac.... 60/100,to sú 2 lepšie streš.laty... Minim.75-80/ 150-160mmOdpoveď na príspevok od mellie111:
@petersd ale tu co mame nablizku pily, este zo st… @mellie111 Samozrejme,že to ide napíliť. Na gátri uplne v pohode. Len také profily nechcú píliť,je to extr.ťažké,teda aj rizikové a treba na to guľ.4-5 hs( hrúb.stupeň),samozrejme zdravú,bez tvrd.hniloby jadra. Bežne sme pílili aj hranoly 400/ 400mm. Tam tenký koniec guľat.musel mať min.560mm ,hrubší sa musí opilovať,aby to vošlo do rámu. Samozrejme,adekvátna cena.Odpoveď na príspevok od informatik:
@kiko07bask : Chápem správne, že sa bojíte či tie… @informatik Zavesil by si aj svoje? Ja teda nie...Odpoveď na príspevok od andynr:
@informatik Zavesil by si aj svoje? Ja teda nie.… @andynr : Svoje nie, manželkino malé možno hej. :) https://www.youtube.com/watch?v=3YRil... Samozrejme to bolo myslené nadnesene, autor na ten prístrešok auto isto vešať nebude. A taktiež mu tie 60x100 v rošte 60cm od seba nemá čo dolámať, ak je drevo v poriadku.Odpoveď na príspevok od andynr:
@mellie111 Samozrejme,že to ide napíliť. Na gátr… @andynr : No len keď to od vás chce za tri stovky a na budúci týždeň, radšej poviete že sa nedá...Odpoveď na príspevok od informatik:
@andynr : Svoje nie, manželkino malé možno hej. :… @informatik No má. Beton.Bramac ,1m² Bramac 40kg,prirátaj event.sneh.zrážky,silný vietor. Nemusím byť statik,ale nechcel by som pod tým sedieť..Odpoveď na príspevok od andynr:
@informatik No má. Beton.Bramac ,1m² Bramac 40kg… @andynr len prečo silou mocou ťažkú škridlu na malom skloneOdpoveď na príspevok od duzu:
@andynr len prečo silou mocou ťažkú škridlu na ma… @duzu Netuším,na cca 8m² narvať takmer pol tony škridly...na latky 60/100...Odpoveď na príspevok od andynr:
@informatik No má. Beton.Bramac ,1m² Bramac 40kg… @andynr : Ak to ide montovať na chate pod Rysmi tak asi áno. Skôr by som sa pod tým bál sedieť, ak to podoprie len tými dvoma stojkami a bez zavetrenia.Odpoveď na príspevok od kiko07bask:
Zdravím, vedel by mi niekto potvrdiť/vyvrátiť: … @kiko07bask mám podobný záhradný domček prilepený k domu v "2m páse" s Bramac škrídlou a sklonom 23o (kvôli estetike, aby to sedelo s RD). Jedna stena je časť spoločného plotu so susedom. Nie som statik, tak som pre istotu dal hranoly výškou 150cm a hustejšie (8ks na cca 4m). Strecha pri stene RD je podopredá 3 stĺpmi/stojkami (2 na krajoch a jedna v strede), na ktorých je položený prievlak (horizontálny hranol). Nechcel som mať žľab u suseda, preto na strane pri plote krokvy nie sú na pomúrnici, ale na prievlaku, ktorý he tiež položený 3 stojkami. Takto mi žľab vyšiel presne nad DT plotu.