Compact - Apex Arch

AHOJTE PLS MATE NIEKTO POSTAVENY, ALEBO PLANUJETE STAVAT RD COMPACT OD APEX-ARCH? ...SME SI HO PO DLHYCH UVAHACH NA TEMU "CENA-VYKON" VYBRALI A RADA BY SOM VEDELA NEJAKE INFO Z REALITY :) DAKUJEM
Odpovedať
Aj my ho mame ako jedneho z favoritov :)
Odpovedať
MY SME TIEZ ZVAZOVALI ROZNE VARIANTY: SENZA, SOLAR PLUS, TRENDY, ESPRITKO, KRASA DOM. NAKONIEC NAM ARCHITEKT ODPORUCAL TENTO... VIDELA SOM HO UZ AJ POSTAVENY - BA, ZAHORSKA BYSTRICA A VYZERA PEKNE. AKE TAM ZVAZUJETE UPRAVY? MY POTREBUJEME ZVACSIT IZBU NA PRIZEMI... SI Z BA? KDE PLANUJETE STAVAT A KEDY ZACAT? :)
Odpovedať
My vlastne stale riesime dilemu - prizemny alebo poschodovy... =-) Medzi prizemnymi je nas hlavny favorit Bod zlomu, medzi poschodovymi Compact. Este sme len v stadiu vyberu pozemku, ale pravdepodobne to bude v Kralovej pri Senci. Kde idete stavat vy? Aky mate velky pozemok? Planujete tam prilepit niekde garaz?
Odpovedať
MY BUDEME V BA - ZAHORSKA BYSTRICA. INAK AJ BOD ZLOMU, AJ COMPACT JE POSTAVENY V ZAHORSKEJ, TAKZE TAM SI ICH MOZETE POZRIET - ASPON Z VONKA... BOD ZLOMU SME ZVAZOVALI AJ MY, ALE VYBERAME Z DVOCH POZEMKOV 525 ALEBO 610 M2, CO JE SKOR MENSI POZEMOK, TAKZE SME NAKONIEC VYBRALI POSCHODOVY. MY BUDEME BYVAT JA+SYN+MOJA MAMINA. A KEDZE CHCEME MAT ASPON AKE TAKE SUKROMIE, TAK VOLIME POSCHODIE - MAMINA DOLE A JA SO SYNOM HORE... ...ALE AJ KEBY TO BOLO AJ IBA PRE NAS DVOCH SO SYNOM - AK TO NEMA BYT VELKY BUNGALOV, ISLA BY SOM DO POSCHODIA. NOCNA CAST JE NA POSCHODI A JE TAM VZDY SUKROMIE AK TREBA. BUNGALOV JE JEDNOUROVNOVY A JA MAM Z TOHO POCIT, ZE SA TAM O SEBA VZDY POTKYNATE...NIE JE SA KAM SCHOVAT... TERAZ BYVAME SO SYNOM V 4 IZBOVOM A STALE SA NIEKDE ZRAZAME :) TEDA MAME SA RADI, ALE NIEKEDY CHCE KAZDY MAT SVOJ POKOJ A KLUD...
Odpovedať
ANO, KU COMPACTU CHCEME URCITE AJ GARAZ. A TEN CO JE POSTAVENY V ZAHORSKEJ TIEZ GARAZ "PRILEPENU" MA, TAKZE SME TO UZ VIDELI AJ V REALE... MY BY SME NAJRADSEJ 2-GARAZ, ALE POZEMOK NAS NEPUSTI :(
Odpovedať
Ano, na dvojgaraz je potrebny siroky pozemok... taky siroky nie je ani ten nas. Takze u nas to bude asi garaz + pristresok pred garazou na druhe auto. Co sa tyka toho poschodia, teraz zijeme v poschodovom dome a radi by sme zmenu - hlavne s ohladom na manzelov zdravotny stav a vidinu buducnosti. Pravdou je, ze hore chodime iba spat a praveze sa o seba potkyname vsetci v obyvacke :-D . Na prizemny treba ale velky pozemok a to je to, nad cim teraz uvazujeme... Mame totiz moznost kupit pozemok priblizne 25x 25 alebo 19x33...
Odpovedať
NO TO ANO... VSETKO MA SVOJE POZITIVA AJ NEGATIVA.... MY BYVAME TERAZ V PANELAKU A VIDIS, ZE MAME UPLNE OPACNY POHLAD :) V KAZDOM PRIPADE V COMPAKTE IZBA NA PRIZEMI JE, TAKZE AK BY BOLO TREBA, TAK JE TAM... A ZASA KED SI SYN NASTAHUJE FRAJERKU, TAK NECH ZASA MAJU SUKROMIE NA POSCHODI... TAZKO SA VYBERA TO JE PRAVDA. AK MATE FINANCIE, TAK POZEMOK CO NAJVACSI. TYM SA NIC NIKDY NEPOKAZI. MY SME NECHCELI IST MIMO BA, TAZKE SA MUSIME USKROMNIT. INAK BY SME BOLI INAK VYSMIATY. V BA SU ZA POZEMKY STRASNE PALKY... TAK SI PREMYSLITE A AK BY COSI, KUK V ZAHORSKEJ BYSTRICI SU POSTAVENE OBA, AKO SOM TI PISALA.
Odpovedať
No, penazi niekdy nie je dost... Skor nam ide o to, ze ak by sme stavali uzsi dom (dvojposchodovy), skor by sme isli do uzsieho, ale dlhsieho pozemku. Ak by sme stavali siroky dom (velka rozloha = jednoposchodovy), potom potrebujeme siroky pozemok. Vzadu by nam ale z neho potom vela neostalo :-S Predpokladam, ze tu izbu dole chcete zvatsit o ten kus terasy. spravne? Boli ste uz v Apexe? Upravia vam projekt? Mozem sa opytat, kolko stoja taketo upravy v projekte?
Odpovedať
ANO V APEXE SME BOLI. UPRAVY NAM UROBIA. CENU ZA UPRAVY ESTE NEMAM. HEJ, CHCEME PRESNE ZVACSIT TU DOLNU IZBU. SU VSAK 2 MOZNOSTI: ALT. 1/ ZRUSIT TEN VYKLENOK A O TO ZVACSIT IZBU - TOTO JE VELMI JEDNODUCHE RIESENIE, ALE MNE SA TEN VYKLENOK VELMI PACI A KED HO UVIDIS V REALE, BOLA BY SKODA HO ZRUSIT... NECHCEM SA HO VZDAT :( ALT. 2/ IZBU ZVACSIME NA UKOR WC+KUPELNE KTORA JE PRI NEJ NAPLANOVANA. WC+SPRCHU PRESUNIEME DO POVODNE TECHNICKEJ MIESTNOSTI PRI VSTUPNYCH DVERACH + ESTE JE VARIANT, ZE TECHNICKU MIESTNOST DAME NIEKAM NA POSCHODIE A DOLE PRI DVERACH IBA WC+SPRCHA... TEN VYKLENOK BY SOM CHCELA ZACHOVAT, VELMI SA MI PACI... UVIDIME AKO TO NAKALKULUJU V APEXE. A VY TAM CHCETE AKE ZMENY?
Odpovedať
Ano, ajmne sa ten vyklenok velmi paci. My zatial o zmenach neuvazujeme, kedze este ani nie sme rozhodnuti, ci ho chceme. Zatial sa nam paci taky, aky je. Ta izba dole sa mi zda postacujuca, kedze v nej planujem pracovnu s nejakym roztahovacim gaucom pre navstevy. Ta technicka miestnost - tej by som sa za nic na svete nechcela vzdat. Co mojmu muzovi vadi, su 3 kupelne a WCka. Zda sa mu to zbytocne. Takze mozno budeme uvazovat o zvacseni kupelne na poschodi na ukor spalne s tym, ze v spalni by boli 2 mensie satniky. Uvidime, co vymyslime :-N Co sa tyka kupelne pri vchode, my to tak mame teraz a musim povedat, ze to nie je z energetickeho hladiska velmi dobre riesenie. Pretoze do najteplejsej miestnosti v dome (kupelne) sa vstupuje z najchladnejsej miestnosti v dome (predsien). Sposobuje to potom zrazanie vody na vchodovych dverach. Takisto to nie je dobre, ked sa ide do kupelne cez "spinavu" zonu. Ale to si treba samozrejme rozmysliet v sirsom kontexte. Ked nie je ina moznost a klady tohto riesenia prevazuju nad zapormi, nie je o com.... Vsetko je to o kompromisoch, vsak?
Odpovedať
JAAAJ NO VERU KOMPROMISY... KUPELNA CO CHCEME PRESUNUT K DVERAM BUDE IBA WC+SPRCHA... SPRCHA VIAC-MENEJ IBA KVOLI NASMU PSIKOVI... MUSIME MU UMYVAT LABKY :) A KEDZE JE TO MALY YORKY, SPRCHOVY KUT MU STACI... PREDPOKLADAM, ZE MY JU VELMI VYUZIVAT ANI NEBUDEME. WC SAMOZREJME ANO - NEBUDEME BEHAT STALE NA POSCHODIE. NAM SA ROZMYSLA V SUVISLOSTIACH ESTE TAZSIE AKO VAM, LEBO VY UZ MATE SKUSENOSTI Z DOMU, ALE MY BYVAME CELY ZIVOT V PANELAKU... NIEKTORE SUVISLOSTI NAM PRAVEZE VOBEC NEDOCHADZAJU :) AK CHCETE DOLE IBA PRACOVNU, TAK TO JE SUPER... MY CHCEME V DOLNEJ IZBE MAT MAMINU A JA SO SYNOM NA POSCHODI T.J. HORE BUDEME MAT IBA DVE VELKE IZBY. Z TEJ KUPELNE ZO SPALNE CHCEM JA SATNIK. TIEZ SA MI ZDAJU 3 KUPELNE VELA....MAKACKA JE UPRATAT AJ JEDNU :)
Odpovedať
@blue_moon V pokynech je, že se má psát malými písmeny. Navíc se to blbě čte. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jaj, myslela som, ze ta kupelna je pre maminu. Asi nebude behat hore, alebo ano? Dobre som pochopila, ze vy chcete tie 2 izby hore spojit do jednej?
Odpovedať
ano, tie dve horne do jednej velkej a tu kupelnu, co je planovana ku spalni, tak z tej chcem satnik no ano, dolna kupelna by mala byt pre maminu, ale vychadzame v pohode, takze bude chodit hore... to su presne tie kompromisy... tiez stale zvazujeme co ano, co nie... nic nie je idealne, ale na individualny projekt nemame rozpocet, takze musime takto "carovat" :) a co ste este zvazovali vy? iba compact a bod zlomu?
Odpovedať
my este "krasa dom" a "lyra". celkom pozitivne ceny, len divne strechy. tam nam ale v apexe povedali, ze to je mozne zmenit. trocha sa ale pri tychto dvoch domoch bojim, ci to nie je iba "velka" masa betonu... su to klasicke kocky... mozno pozostatok syndromu socialistickej vystavby :) nevidela si ich nahodou niekde postavene?
Odpovedať
btw budete stavat na kluc alebo svojpomocne? ak mas nejaky dobry tip na stavbu na kluc, budem rada, ak posles :) dakujeeem
Odpovedať
Aj my sme chvilu uvazovali nad Lyrou, je dobre usporiadany vovnutri, ale ten vzhlad zvonku.... cez ten som sa nedokazala preniest (a to som fakt skusala ;-) ). Nemam nijaky tip. Pravdepodobne nebudeme stavat ani na kluc, ani avojpomocne, ale po castiach. Uvidime... Kedy by ste mali mat hotovy projekt? Kolko trva to prekreslenie?
Odpovedať
TIE UPRAVY MYSLIM SPOMINAL ZE TAK CCA 2-3 TYZDNE. PRED TYM MAJU Z APEXU POSLAT ESTE CENOVU PONUKU, KOLKO TIE UPRAVY BUDU STAT. DAM TI POTOM VEDIET, ABY STE VEDELI. MY ZREJME ESTE BUDEME MENIT POZEMOK. POVODNE SME CHCELI POD VRSKAMI, ALE TAM DEVELOPER NECHCE ZNIZIT CENU, TAKZE VEZMEME VLKOVKY, TAM SME SA DOHODLI NA CENE, KTORA JE PRE NAS OKI. ...LEN TO NIE JE NASA SRDCOVKA :( ALE JE TO ROZDIEL SKORO 20 000 EUR, TAKZE NEDA SA SPEKULOVAT - ROZPOCET NEPUSTI...
Odpovedať
No jasne, 20.000 je velky peniaz... Ake budete mat teda rozmery pozemku?
Odpovedať
alt. 1/ pozemok 143 = 525 m2 (19,59x29) alt. 2/ pozemok 145 = 537 m2 (17,33x33) vid situacia pozemkov problem je vsak orientacia... nevhodne umiestneny sever. vychadza mi z toho zle terasa :( uvidim, co napisu z apexu - ci sa to da nejako riesit.
Odpovedať
No ano, obidva su orientovane na sever :( Mozno aj preto vychadzaju lacnejsie, nie? Vsak uvidis, ci ti na to mudri pani z Apexu povedia :). My sa snad dnes konecne dostaneme na obhliadku pozemku. Uz to planujeme 2 tyzdne a stale nam do toho nieco pride. Snad sa to podari :) A snad sa nam konecne podari dokoncit predaj dom a konecne mozeme zacat konat :) Drzim palce a som veeeelmi zvedava, ako to s tym severom vyriesite.
Odpovedať
NO DUFAM, ZE CHLAPCI NIECO VYMYSLIA. DRZIM SI AJ IM PALCE :) A VY VLASTNE JEDEN DOM PREDAVATE A DRUHY CHCETE STAVAT? NO JAKA IDYLKA :)
Odpovedať
Ano, idilka, zatial budeme v podnajme :-S Uz ste sa rozhodli, ktory pozemok beriete?
Odpovedať
TEN CO SME CHCELI POVODNE (TEN DRAHSI O 20 000) SME SA ROZHODLI, ZE FINAL NIE. JE TO VELA PENAZI NAVYSE, KTORE VYUZIJEME INAK... A NA TU DRUHU LOKALITU IDEM ZAJTRA SPOLU S APEXOM - PRIAMO NA POZEMOK. VYBERAME Z TROCH ESTE VOLNYCH, KTORE SU NA TEJ ISTEJ ULICI. TAKZE ZAJTRA SA ROZHODNEME :) NO A POTOM UZ LEN ZACAT :)
Odpovedať
Wow, to je skvele :) Tak dobre vyberte!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blue_moon Prosim ta, kde v Zahorskej Bystrici je postaveny Compact? A ktory ste sa teda od Apexu nakoniec rozhodli vy stavat? :-)
Odpovedať
pod vrskami
Odpovedať
@blue_moon a najdeme to tam lahko, ked sa tam pojdeme pozret? Mna by zaujimalo, ako vyzera ta spalna, ked je v podstate taka malicka, ze len na postel...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Ahojte, paci sa mi tento projekt. Mate ho niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?