Čo si myslíte o cene 500 eur za doprojektovanie profesií?

ahoj co si myslite o cene 500 eur za doprojektovanie profesii + osadenie domu na pozemok v BA? geodet (polohopis - vyskopis) nie je v cene. dakujem
Odpovedať
Je to dosť. Nie je to náhodou katalógový projekt?
Odpovedať
ano katalogovy aku to ma suvislost, ci je katalogovy, alebo individualny?
Odpovedať
ja som dal 300 eur- elektrika,plyn,voda a 150 eur osadenie na pozemok
Odpovedať
Súvislosť to má takú, že síce obstarávacia cena katalógového projektu je nižšia ale za každú zmenu ako aj za každý podklad či už napr. pre elektro prípojky, situácie sa platí s pravidla navyše. Ak to nakoniec človek spočíta cena projektu od architekta je v konečnom dôsledku nižšia, pretože je v tom aj autorský dozor, konzultácie, kontrolné dni a pod. Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Známy si kúpili kat. proj., ktorý ich stál 1000 eur avšak potrebovali ešte veľmi veľa iných podkladov ako geologické prieskumy, situácie... nehovoriac o tom, že typ domu, ktorý si vybrali nebol vhodný do svahu ale na rovinatý terén čiže vznikol problém s osadením stavby. Keď kontaktovali predajcu kat. proj ten im oznámil, že to upravia ale bude stáť cca 500 eur nakoľko sa vraj jedná o zmenu projektu. Nedávno dostavali a celý projekt so všetkými platbami naviac ich vyšiel na takmer 4200 eur. My sme oslovili architekta ukázali pozemok a ostatné takmer celé zariadil a pripravil. Projekt nás vyšiel na 2950 eur a po pravde v celkovom kľude a pohode.
Odpovedať
@blue_moon cena je adekvatna. Nakolko uz je to robene na mieru a teda pouzijes to iba ty. Stale je lepsie zaplatit 1000+500 ako si dat robit projekt za 2500+. @palomati treba ale upresnit ze vo vecsine pripadov potrebujes naozaj iba projekt kde su aj profesie+osadenie na pozemok(cena 1000-1500eur katalog.). Ak ku pozemku treba aj geolog. prieskum, dalsie situacie tak mozno sa oplati dohodnut z projektantom na individ. projekte no aj tam si vsetky tieto prace urcite zauctuje ako polozku navyse.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech sa paci..... Cena je OK, plne suhlasim s nazorom palomati.
Odpovedať
myslim že je to normalna cena. aj bez pripojok to niekedy tak vyjde
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dala 400 e. iba za profesie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?