Čo robiť pri zmene projektu-murovaný dom na montovaný?

Musim dat vypracovat novy projekt alebo len cast? Musim ziadat vsetky vyjadrenia k stavebnemu povoleniu znova? Musim ziadat o nove stavebne povolenie alebo staci nahlasit iba zmenu?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to mali naopak. :). Menil sa komplet stav.materiál vrátane krytiny. Stačilo cestné prehlásenie stav.dozoru že statika zodpovedá požiadavkám. Inak vonkajšie rozmery a rozmery okien museli byť dodržané ;).Môže to byť ale úrad od úradu rozdiel, idealne si to over osobne.
Odpovedať
@petra7825 Murovaný na montovaný - to je dosť zásadná zmena projektu. Tam asi nebude stačiť len nejaká zmena v pôvodnom projekte, tam sa zmenia skoro všetky listy - od stavebných konštrukcií, cez statiku a pod. Musíš sa opýtať projektanta, za koľko je ochotný prerobiť tento projekt. Možno ti to spraví za nejaký poplatok nižší, než cena nového projektu - architektonickú časť asi nebudeš meniť - teda predpokladám, že vzhľad, veľkosť a rozmiestnenie miestností zostane rovnaký. Vyjadrenia nemusíš vybavovať nanovo. Ak meníš len materiál, ale tvar, pôdorys, zastavanosť a vzhľad nemeníš, tak netreba nové stav. povolenie. S novým projektom zájdeš na stav. úrad a nahlásiš zmenu v projekte. Oni ti už povedia, čo presne treba spraviť. Možno bude stačiť len priložiť zmenený projekt ku kolaudácii.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiež menili projekt sme mali na montovaný a realizujeme murovaný, takže sme menili len obvodové steny. Nám len projektant dopisoval do projektu zmeny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ferron, Mozes prosim napisat viac detailov ako ste stavali murovany Dom podla projektu na dom montovany? Nebolo treba novu statiku, rozvody, odpady, tepelne straty a pod? Kolko vas tie zmeny stali? Dakujem Jozef
Odpovedať
Profilova fotka
Montovaný dom = výrobok z chemickej továrne. Nemajte ilúziu že to to isté ako v Nórsku.
Odpovedať
@mesarosanton Ytong, Porfix a podobne tvarnice, lepidlo, polystyren, fasada, farba .... to vsetko rastie na poli a na stromoch a farmar to na jesen pozbiera :-))) to su vsetko prirodne materialy???? to nie je ziadna chemia? Fakt silny argument :-)))) na urovni dychajuceho domu :-))))
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko drevo je morené ,proti škodcom hubám a protipožiarna ochrana . To všetko sú samé chuťovky. + igelity, OSB dosky ,duté priestory v medzistenách , ideálne miesto pre najrúznejšie chrobáky,od pavúkov cez rusov až po myši . Potkana sa báť nemusíte ten do takého domu hrýzť nebude,nieje hlúpy.
Odpovedať
@mesarosanton Nie vsetko drevo je nutne morit. Ked sa pouzije KVH rezivo, tak ho netreba morit. OSB dosky uz nejaku dobu existuju ekologicke bez formaldehydov, igelity- ked sa pouzije difuzne otvoreny system, tak ziadne igelity netreba pouzit. Okren toho aj pri murovacke, ked sa robi krov, tak sa v drvivej vacsine pouzivaju igelity. A teda mysi, chrobakov aj pavukov som videl aj v murovackach...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?