Co je realna cena murovaneho 4i domu bez garaze.

Profilova fotka
Chcela by som sa spytat aka je naozaj realna cena murovaneho 4i domu na kluc.Ak mate niekto skusenost budem rada.
Odpovedať
Vybrat si projekt. Podľa projektu zratat material. Ten dat nacenit do stavebnin. Ak budes stavat svojpomocne tak to je konecna suma. Ked nie tak ten isty postup dat si to nacenit zivnostnikom.
Odpovedať
Profilova fotka
@monicka101210 Typnem si že ešte len začínaš uvažovať o stavbe domu tak na taký prvý odhad by si mohla použiť číslo 1000 eur/m2 čiže dom o rozlohe 130 m2 cca 130-tisíc firmou na kľúč za ideálnych podmienok s tým že si nevyberieš najdrahšiu firmu, samozrejme plus pozemok siete a prístupová cesta.
Odpovedať
Staviam dom o rozlohe 129m2 obytnej plochy. 153 zastavanej. A 1000m2 urcite stat nebude. Bude stat volaco medzi 70-75tis. V tom je aj klima aj rekuperacia aj alarm aj exetrierove zaluzie aj kuchyna aj kupelne. Kupelne a kuchynu este nemam nacenenu cakam na cenove ponuky a tak isto podlahy preto davam cenu od-do. Ale to hovorim o dome. Nemam nic okolo domu, nemam chodniky, nemam zavlahu, nemam bazen, nemam ploty, nemam studnu, nemam garaz, nemam branu, atd atd...Celkovo budem možno na 130tis ale komplet dom aj okolie aj vsetko. Staviam svojpomocne. Len na nevyhnute profesie volam ludi. Takze o moc lacnejsie sa to postavit neda... A teraz si vyber :D Na cervene velke auto mi tak isto nepovies cenu. Mozes mat velky pozemok, krivy, komplikovany dom, naročnu strechu, zlu pododu potom treba hlboku zaklady.... Treba si vybrat projekt spravit si vykaz vymer. A ratat... Volade som cital vetu ze co stoji dom. Vsetky peniaze ktore mas a ktore za dalsich 10 rokov zarobis :D Myslim ze to je docela presne cislo. :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 Pokiaľ viem tak otázka bola na dom na kľúč čo som pochopil ako stavbu firmou, čiže odpovede ľudí ako ty čo stavajú svojpomocne asi nie sú moc relevantné. Čiže pri ideálnych podmienkach a stavbe priemernou firmou by tá cena 1000 eur/m2 mal byť tá od ktorej sa dá odpichnúť.
Odpovedať
@lukas2589 ten zaver odpovede si zaklincoval :-D
Odpovedať
@monicka101210 tiež by som odporúčal uvažovať s čiastkou okolo 1000€/m2 a plus-mínus 20% bude závisieť od šikovnosti, schopnosti a nárokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?