Čo hovoríte na tú cenu stavby na kľúč?

Páči sa nám tento projekt, ale tá cena sa nám nepozdáva :-| http://prodom.sk/?p=projekty&project=438
Odpovedať
no tak cena je dost nerealna, skutocna cena je vzdy vyrazne vyssia, ak teda nechces stavat z najlacnejsich materialov ktore sa pouzivaju pri vypocte tychto cien na internete
Odpovedať
toto je trochu nevyhoda firiem, ktore robia katalgove domy. Ked som sa prodomu pytal na tie ceny rok dozadu napisali mi nieco v tom zneni: ze zhruba by to malo sediet ale je mozne navysenie. ....takze podla mna je to realne iba pri aspon ciastocnej spojpomoci. Oproti tomu euroline to ma podla mna dost prestrelene. Oslov nejake stavebne firmy, nech ti to nacenia.
Odpovedať
Asi málo projektov sa predáva. Som si všimol že veľa domov teraz upravili cenu na kľúč dole ... TWIST 120 tis. dom v minulom roku a teraz ho postavíte za 109 tis. Bungalov 39 v minulom roku 96tis. tento rok 89tis. cena na klúč. Znížením ceny neviem asi prešli všetky projekty , možno niečo z nich odpočítali čo sa ešte dá ...alebo žeby klesla cena práce neviem, nepoznám ich stratégiu.
Odpovedať
v tom dome nie je žiadna technická miestnosť, šatník... podľa môjho názoru nepraktický dom, veľmi málo úložného priestoru.
Odpovedať
Preco by 75 tis. € nebola realna cena? Ak nezateplite, postavite z PORFIXU, nedate teplene cerpadlo ako zdroj kurenia atd, atd. Cena na kluc je v katalogoch vzdy iba nejaky kompromis, ale uvedena cena ze tento maly domcek nie je nic nerealne. Promiprojekt ma tri domy s podobnou zastavanou plochou a ceny na kluc od 77 po 97 tisic.
Odpovedať
V cene domu nie su pripojky, elektrina, voda, kanalizacia a plyn. Materialy su najlacnejsie mozne. DPH? Postavit dom 140 m2 za 540 Eur/m2 by bol sen kazdeho z nas. Komu sa to podarilo?
Odpovedať
ta cena je realna, v pripade velmi lacnych materialov a vyraznych zliav pre velkoodberatelov (az do 50% cennikovych cien). ale velmi by ma zaujimalo, ci tieto domy a rozpocty respektuju najnovsiu legislativu, ktora od 1.1.2015 neumoznuje skolaudovat stavby s horsou spotrebou tepla, nez 50kWh/m2/rok = NED. o tom velmi pochybujem a preto tento fakt podla mna podstatne navysi celkovy rozpocet.
Odpovedať
Profilova fotka
mame podobny dom a dufam ze sa holodom zmesti do 80000...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
my máme tiež projekt na NED či sa nám ho podarí aj postaviť presne podla projektu len tajne dúfam, čo viem kopu investorov vôbec nerieši či NED,alebo EPD tak potom neviem ako to skolaudujú keď bozskykaja píše že po 1.1.2015 skolaudujú už len NED, a dá sa bývať v neskolaudovanom dome?nie sú tam nejaké pokuty?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?