Čo hovoríte na náš projekt?

Na jar plánujeme začať stavať, tak sme zvedaví, čo povedia iní na náš projekt. Sme mladí manželia, deti nemáme a neplánujeme. Vstupné dvere budú orientované na SZ. Za každý názor budeme vďační. (Odporúčam kliknúť na obrázok a zväčšiť si ho).
Odpovedať
1
2
Pekný, jednoduchý, účelný...izby dostatočne veľké a priestranné, rovnako aj kúpeľňa a WC...Jasné definované zony..Držím palce nech sa dobre býva..
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 no ak naozaj neplanuje deti nikdy tak staci. Mne vo vseobecnosti na projektoch vadi ked sa musi ist cez obyvku na terasu. Plus to planujete tak, ze sa bude chodit cez cast kde je TV. Ak sa nemylim tam kde je TV je aj okno? Budete vzdy pozerat do svetla. Ja by som prehodila kuchynu s obyvkou. V kuchyni mi chyba spajza, ale tiez je vec potreby....nam by velmi chybala. Taktiez som chcela technicku tak, aby sa z nej dalo vyjst von a v takom mieste kde viem vyvesit pradlo a nikomu to nezavadzia. Mam aj susicku, ale obcas treba nieco dosusit plus v lete nezyknem susit uplne na sucho... Teraz to mam povesane na stojane na terase a stale prekladam...
Odpovedať
@lenka_21 však tam maju dvere na terasu aj z jedálne a spajzu majú v technickej...Je to v popise
Odpovedať
Profilova fotka
@kattikka ak je v tech.m kotol, nemoze tam byt spajza....podla noriem urcite nie...Na mna je stale kuchyna daleko od terasy, aj ked su tam bocne dvere...
Odpovedať
@lenka_21 no ja len že tu spajzu majú napísanú v projekte s technickou...
Odpovedať
TV do okna? to nie ... to je vo filmoch a v apartmanoch kde sa telka nikdy nezapne a ked uz hej tak si skuste sadnuty 4,5m od telky a zistite ze asi uhlopriecka 160cm nie az taka velka ako bola v obchode. Interierove dvere by som urcite dal 2100, chvalim sirku chodby, ale okno by som dal rovno oproti nej aby vyzeral interier este viac otvoreny a bola by pekne presvetlena. Neviem si mate aj exterierove zaluzie, ale treba si uvedomit ze nie je problem dom vykurit ale uz nastava doba kde je problem dom vychladit. Jednotka chladu je 20x drahsia ako jednotka tepla. Inak projekt je jednoduchy ale ucelny.
Odpovedať
@kattikka Dakujeme :-) @lenka_21 V alternativnej realite, kde by sme mali dieta, mi pride mensia izba dostatocna (15,75 m2). V este alternativnejsej, kde by sme mali dve deti, by bola detska vo vacsej izbe (nie sme zastancovia oddelenych izieb pre deti). Na mieste, kde je nakresleny televizor nic nebude. nad oknom bude obrovske vysuvne platno, ktore zakryje okno + vsade vonkajsie zaluzie. Ked nebudeme nic pozerat, chceme vidiet do zahrady a nie do steny, ako to bezne byva. Terasa bude aj zo strany kuchyne a obyvacku sme nechceli zo zamadnej strany. Spajza a technicka miestnost bude v jednom, nechceli sme zbytocne vedla kuchyne pchat nejaku minispajzicku. V dome bude centralna aktivna rekuperacia, takze vlhkost a teplota bude aj tak rovnaka vo vsetkych izbach. A vyhlaska podla mna hovori iba o hlavnom uzavere plynu (nemoze byt ani v samostatnej kotolni).
Odpovedať
@vlado_m Ohladom TV a chladenia pozri moju odpoved lenke_21 (aktivna rekuperacia vie aj chladit). Tie vyssie dvere su zaujimavy napad, asi sa o tom pobavim s projektantom. Nad oknom oproti chodbe sme uvažovali, ale zo statickeho hladiska tam niekde musela byť nosná stena a mozno tam este pojde krb.
Odpovedať
Tu rekuperaciu som si nevsimol. Prepac :) ak krb a rekuperacia tak privod vzduchu musi byt elektronicky regulovany nie dvojprieduchovy komin na to sa nedaj nahovorit a tie dristy ohladne polohy terasy to by som si vobec nevsimal :) podla mna je to super a ked je niekto lenivy prejst z 4 metre naviac nech ma obezitu.
Odpovedať
@vlado_m Krb, ak bude, tak plynovy - skor ako esteticka zalezitost nez alternativa kurenia. Tie byvaju vzduchotesne, tam by podla mna mal stacit ten dvojity komin bez regulacie. Ale viem si predstavit tam dat elektricku klapku pre cas, ked by krb nebol pouzivany.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado_m tu nie je problem prejst par metrov...sme dost aktivni ludia, ale my dost zijeme v lete vonku, mame kopec navstev a niekedy len beham hore dole cez dve izby...naco? Zbytocnost. Mame male deti a tym vzdy nieco chyba :-D :-D No na druhej strane asi malokto vedie taky spolocensky zivot ako my a tak rozumiem, ze to nevies pochopit. Taktiez z vlastnej skusenosti viem poradit, ze treba zvazit prechodove zony... @raphael42 deti ano alebo je otazka len na Vas. Tiez nie som zastancom oddelenych izieb (mam 3 deti - 19 rokov a 2x stvorocne) a spia v jednej izbe, ale ak sa napr.19 rocny potrebuje ucit tak ide do pracovne. Teraz v novom dome budu mat deti hernu a jednu spalnu (nemam rada ked je elektronika v miestnosti kde sa spi) -PC, TV a pod. Na druhej strane syn mal casto navstevy kamosov a pod.a bol rad ked mal trosku priestoru kde sa mohli hrat. Casto vidim stiestnene izby pre deti, ale zas vodit si domov kamaratov sa tiez vo vacsine obyvatelstva nenosi... Taktiez my mame vela sportov - lyze, korcule, bycikle, horska turistika a pod.a na to vsetko potrebujem niekde skladovat aj veci. Ked bol len syn, bola to pohodicka, lenze pribudli krpci a ten ulozny priestor chyba... Technicka miestnost - toto musi povedat projektant...nam hovorili, ze to nemoze byt. Plus ak mas v technickej susicku, pracku, kotol ta vytvara teplo a to na skladovanie nie je velmi vhodne... A len mimochodom casto sa tu sklonuje, ze ved sme vyrastali v panelaku a stacilo...no ja som zrovna z 3 izboveho panelaku kde 2 izby mali rozmer 3,5x6 m. :-D Taktiez ludia zabudaju, ze v panelaku ( aspon v tom co som vyrastala ja) bola pre kazdy byt velka pivnica plus spolocna susiaren, pračovna, byciklaren...plus rodicia maju byt s dvoma balkonmi. Ked sme to naposledy s rodicmi ratali vysla z toho slusna rozloha... ;-)
Odpovedať
@raphael42 zopar veci 1. klasicka choroba majority projektov - miniaturne zadverie s minimom odkladacich priestorov, osobne by som skor dal skrine do zadveria ako do technickej 2. odporucam preverit si si s dodavatelom rekuperacie kolko miesta treba pre jednotku a rozvody - takto v rohu mi to nesedi (porovnavam s nasou technickou a rekuperacnou jednotkou, ktora zabera dost velku cast steny a do rohu by sa rozhodne nezmestila kvoli rozvodom) 3. z kuchyne je dost daleko na terasu, minimalne by som tie najblizsie dvere z kuchyne na terasu otocil (ich otvaranie) 4. mas dost velku kuchynu s obyvkou aby sa ti tam nezmestil aspon roztahovaci stol..toto sedenie co mas je mozno postacujuce pre vas, ale co spravis ked pride navsteva na obed
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenka_21 Dom je hlavne pre nás dvoch plus nejakú návštevu raz za uhorský rok. Nie sme veľmi sociálni, máme radi, keď nám dajú všetci svätý pokoj. :-D Na rárohy budeme mať povalu. Bicykle, kosačka a pod. budú v záhradnom domčeku. Teplo a vlhkosť v technickej by mala korigovať rekuperácia, ktorá vie aj chladiť. V rámci nášho pozemku a rozpočtu sme sa snažili mať čo najväčšie miestnosti. Nepáči sa mi častá prax, keď sa do domu napchá X izieb - samostatná izba pre každé dieťa, pracovňa, hosťovská atď. a pritom každá má pod 10 m2. Nakoniec aj priemerný panelák má väčšie izby ako väčšina projektových domov alebo tých, čo vidím tu.
Odpovedať
@horsey 1. 3x2m máme aj teraz a je to OK. Príde mi väčšie ako je bežné. Bude tam vešiak, lavička a vstavaná skriňa na topánky. V technickej to na pravo je regál na trvanlivé potraviny, domáce potreby atď. 2, NILAN robí "top" verzie s prívodom a odvodom vzduchu zvrchu. 3, Terasa bude aj od kuchyne a to okno v kuchyni je dvojdverové až po zem, takže tadiaľ sa dá tiež vyjsť. 4, Kuchyňa je taký nástrel, v reáli bude ostrov väčší, pri ktorom sa pohodlne najedia 4 ľudia, nepohodlne aj 6.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 no ved prave...zalezi na tom kto ako zije... My sme pravy opak. U nas sa stale niekto poneviera :-D :-D :-D Mne sa Vas domcek paci, len by som urobila mensie zmeny. ;-) Pre 2 ludi je to krasny priestor... Ano, aj ja tu casto vidim male izby...
Odpovedať
@lenka_21 Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 Nechcem byť zlý ale na ploche cca 135 m2 sa dajú postaviť aj štvorizbové domy, na to že máte o jednu izbu menej to vôbec nevidieť. Hlavne tá obývačko- kuchyňa je hrozná kuchynská linka s pracovnou plochou tak 1 m, žiadna špajza a namiesto jedálenského stola barové sedenie ako v bufete na stanici to by som chce vidieť ako tam budete jedávať z návštevami. Čo sa týka pôdorysu je to celkom klasika, izby sú celkom veľké ale niečo by som urobil s tou prednou časťou domu. Ešte jedna otázka vždy keď vidím dvere priamo zo spálne na terasu neviem prísť na čo by sa reálne využívali viete mi povedať načo ich tam máte, aby neskončili zastreté alebo založené nejakým veľkým kvetináčom.
Odpovedať
@martosko Na začiatku to bol 4-izbový dom, ale vo finálnej verzii je zo 4. izby technická miestnosť a ostatné izby sú zväčšené. Radšej 3 veľké izby + technickú + veľkú kúpeľňu, ako kumbály. Kuchynská linka bude inak - pri stene vysoké skrine a ostrov bude väčší, pre 4-6 ľudí. Veľký jedálenský stôl je nám zbytočný. A ak by si mal v spálni okno po zem cez celú stenu, tak by si ho spravil neotváravé? :-D To, že pôjde otvoriť, predsa neznamená, že tadiaľ budem denno-denne chodiť von...
Odpovedať
@raphael42 pre dvoch ludi urcite fajn, pekna rozloha, ak neplanujete deti, urcite radsej menej izieb a vacsia rozloha, mne by akurát chybal ten jedalensky stol
Odpovedať
@zuzana76 L-kovú kuchyňu s jedálenských stolom sme zvažovali. Ale pri rozmeroch miestnosti by ten stôl musel byť veľký, aby sa tam hodil. A to je pre nás zbytočné a pôsobilo by to ešte depresívne, dvaja ľudia pri stole pre 6. Manželka takto môže variť a nebyť mi otočená chrbtom (pult bude väčší ako nakreslený a bude na ňom varná doska aj drez) a môžem jej rozprávať, aký som mal deň. :-)
Odpovedať
..." Sme mladí manželia, deti nemáme a neplánujeme."... vitajte v roku 2017 !!!
Odpovedať
@pripad001 Iba obmedzeny hlupak sudi, ked nepozna okolnosti.
Odpovedať
@raphael42 ... to "neplánujeme" bolo oveľa hlúpejšie.
Odpovedať
@pripad001 pre boha co tu riesite, ci niekto chce deti, ci nie...alebo ci ich planuju ..pytaju sa na projekt nie na to, kolko deti si maju zaobstarať . A presne, nepoznáte okolnosti, co ak deti napriklad nemozu mat...alebo nieco ine...do toho vás nic...okrem toho napisali, ze su mladi manzelia, nie, ze su mladi...co ak maju viac rokov Toto zboznujem..posudzovat, ked nepoznam vsetky okolnosti a suvislosti...total
Odpovedať
Ja by som chcela vstup na terasu z kuchyne. projekt akych je tu kopa, jednoduchy ucelny.
Odpovedať
Profilova fotka
Mimo temu @altaska : S atlaskou sa v novom roku nieco stalo, dava neutralne az pozitivne komenty :-D Nic v zlom ;-)
Odpovedať
@nicicka co uz k jednoduchosti? navyse vidno amaterske skice a projekty od ludi co tomu rozumeju.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ja mam rada jednoduche veci a minimalizmus. Ty si na MS ako alfa a omega preto sa cudujem uz aj neutralnemu komentaru od teba, tych vidim len minimalne a o pozitivnych ani nehovorim :-)
Odpovedať
@nicicka kto chce realnu radu a fakt ju chce pise ss.
Odpovedať
@atlaska "projekt akych je tu kopa" - to je dobre alebo zle? Inak ja tu nikoho nepoznam, takze SS nepripadaju do uvahy. A mna vlastne zaujima "prvy pohlad" hocikoho, ci uz odbornika alebo totalneho trolla. Ludi, co do toho projektu nepozerali pol roka ako my. Ak by sme ten dom raz predavali, tak sa ludia pozru na inzerat, podorys a pomyslia si nieco podobne, co napisu sem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?