Co by ste urobili inak? bungalov 9x9 na pozemku 500m2

Ahojte, posielam prvy nastrel domceku 9x9, ktory sme nacrtli. Nebabrala som sa s tym v nijakom programe kedze toto bolo najrychlejsie. Chcel aby som sa opytat, co by ste zmenili na dispozicii?ale napr. dve wcka nie su podmienkou..ale neviem, je ich lepsie mat, ci netreba v jednopodlaznom? rozlohu domu urcite nechceme menit, takze ak chcete riesit jeho velkost, alebo velkost pozemku, tak nemusite, to uz nezmenime :) dakujem
Odpovedať
Ja len upozorním, že asi nebudete stavať steny z papiera a teda ich aj v tom náčrte trošku "zhrubiť". Ono sa to nezdá, ale dosť podstatne (hlavne pri tak malých rozmeroch) to zmení veľkosť vnútri. Napr 9x9 vonkajších môže znamenať len 8,2x8,2. K tomu 2-3 vnútorné priečky min 10cm každá.
Odpovedať
@domiklu 2wc - su fajn . Sprchovy mozno zbitocny ked je uz vana. Pride mi to dost nasackovane na seba. Skuste si to prekreslit na 8x8 , bezna hrubka obvodovych stien v dnesnej dobe je 50cm. Osobne by som zdvihol strechu a jednu izby dal hore plus nejaky odkladaci priestor.
Odpovedať
@koenzim jj jasne
Odpovedať
Profilova fotka
@domiklu urcite dve wc, aj sprchac nechaj . Ten krb je tam skryty a nevydrzis pri nom sedeit. Bud si ho daj do priestoru obojstranny medzi jedalen a obyvku, alebo vymen sedacku s tv a posun vchod na terasu. Videla som v jednej relacii, ze usetrili miesto tym, ze nemurovali priecky ale dali na rozdelenie izieb satniky...
Odpovedať
@jurajm17 ano na takej ploche sa urcite nebudeme mat moznost nahanat a bude to nasackovane :) veru asi to budeme musiet prekreslit na mensie.. ale myslite ze sa v takom malom dome budeme citi nejak stiesneno? Ved 3i zbove byty nie su vacsie ci? Teraz sme v 2i byte necelych 50m2 a mne sa to nezda nejake male. V podstate chceme byt so zahradou a najma bez susedov nad nami a pod nami. Premeriala som aj izbu v rodicovskom dome kde sme vyrastali so sestrou spolu a mala necelych 11m2 a nezda sa mi mala pre dve.aj ked zase realne sme v takom malom bungalove este neboli.vsetci znami maju minimalne tych 100m. Och. Neviem.
Odpovedať
@domiklu rataj aj s miestom na kotol bojler a filtre.. zaberie to veru dost miesta...
Odpovedať
@domiklu Wc v kupelni by som spojil aby tam vzniklo trochu miesta na pracku ptipadne mozno bojler kotol ... mozno sa ti 3 izbivy byt nezda maly .. zit sa tam da ale ked zaratas strny bude to velmi male. Neviem ci je problem natiahnut to o 1m cenovo to je zanedbatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu mi to pripomína náš dom.No tam kde je špajza máme technickú miestnosť zo vstupom z chodby a tam kde je to WC máme špajzu zo vstupom z kuchyňe s okienkom.Tu technickú by som určite spravil (kotol ,bojler,Práčka Rekuperácia ....Výlevka ....mop ,metla vedro.....No nechcel by som to mať v peknej modernej novej kúpeľni a špinavú vodu vylievať do záchoda alebo vane. Dva WC sú fajn ale keď nieje miesto tak človek prežije aj s jedným na 70m2.
Odpovedať
Aj my sme to najskor mysleli tak ze spajza s okienkom. A tam kde je napisane to samostatne wc by sme chceli technicku a v nej pripadne druhe wc ktore by sluzilo ako vylevka. Tak potom sme vymenili ze k wc sa hodi okno viac. :-) vy mate prosim ta aku rozlohu?
Odpovedať
@lgman
Odpovedať
Profilova fotka
my mame podobny dom,vedla chodby kupelka ale inak podobny,určite si daj aj sprchač a ked budeš mat deti vana sa tiež zide,my mame aj vanu aj sprchu,my s manželom sa vačšinou sprchujeme a dcerka sa špliecha vo vani,neviem si predstavit ako by sa kupala v sprche :-D dve wcka myslim,že netreba,teda za tie 4.roky čo tu byvame nam druhe nejak velmi nechyba.top v dome je krb,kopec uštrenych prachov na plyne alebo elektrine,hodime 3.polienka do krbu a teplučko na 27st.bez problemov!za rok spalime 3m3 dreva čo je oproti el,kureniu cenovo špina za nechtom :-D :-D terasu mame po celej širke domu a furt sa mi mali :-D určite sa stiesnene nebudete citit,ked všetko pekne rozplanuješ a uložiš maš ešte kopu miesta,tiež som si myslela že maly bude ale vobec nie je treba vačši,nechapem načo sa stavaju 200m2 domy...garaž sme dorobili zvlašt a nič nam ine netreba ;-) @domiklu
Odpovedať
Profilova fotka
@domiklu Mame 10,4 x 12,4 so zateplením ....cca 101m2 Obytnej plochy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?