Čo by ste upravili na projekte

Zobraz úvodný príspevok
Čoskoro idem navštíviť projektanta a tak som sa trošku hral z návrhom na dom. Som človek ktorý dá na praktickosť a tak mi už pár ľudí poradilo no rád si vypočujem názor aj iných ktorý už stavali čo by mi poradili či upravili. V obrázku je nákres domu z veľkosťou izieb no sem pridám ďalšie info ktoré som si zatiaľ poskladal. Vonkajší rozmer domu: 9m x 16m Strecha: sklon 25 stupňov, betonka, presah 1m na každu stranu, sedlová (bez podkrovia) Steny: tehla 38cm + 12-15cm sivý polystyrén, tehla 17,5cm Strop: drevená konštrukcia zo strechy + sadrokarton + 40cm zateplenie + osb Omietky: strojové Kúrenie: podlahové, izolácia 3cm + 7cm, tepelné čerpadlo, krb Podlaha: laminátová Okná: 2200-2500 mm x 1000mm + vonkajšie žalúzie (ešte ale neviem či euro alebo plastové okná) Voda: studňa Odpad: žumpa Rekuperácia: Ano Uloženie kúpelky, WC, technickej miesnosti a kuchyne je schválne aby som robil čo najmenšie rozvody vody. Za každý nápad a názor Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@matko101112 stači prečitat prispevky niekde vyššie a je tam dodané info že ide o male okno len ako vetračka.......a nie okno 250cmx100cm....... zabavny to človek ano v TM bude tepelne čerpadlo
Odpovedať
Profilova fotka
@ghost004 to nepatrilo tebe, sú to len ,,citáty,, z toho čo ti napísali :-D :-D ten projekt je dobrý ;-) a to okno by som skôr dala 500x1000 :-S
Odpovedať
@matko101112 prepaáč to som si neuvedomil.......ano tak nejak tie vetracie okna aj chcem nizučke širšie vysoko umiestnene ......... no do technickej viac menej by som chcel napratat rekuperačnu jednotku Tepelne čerpadlo zo všetkým okolo toho pračka mrazak a teda poličky zo špajze
Odpovedať
Profilova fotka
@ghost004 tá TM má celkom dobrý rozmer, len neviem ako veľké je to tep.čer.ale nespájala by som to so špaj. pretože každé kúrenie produkuje teplo a to nechceš mať pri potravinách ,my do špajze neťaháme ani podlahovku 8-) v tomto dome http://www.modrastrecha.sk/blog/matko... je TM len 0,8x1,1 m je tam kotol, práčka akurát že strop nie je ako v celom dome, ale je zdvihnutý na 3,8m a tam hore je bojler 8-(
Odpovedať
@matko101112 napodobne tiez som toho nazoru, ze nie je rozumne spojit spajzu a technicku miestnost. Toto su miestnosti, ktore by mali byt oddelene predsa len v spajzi budu potraviny a technicka miestnost je skor na ine veci ;-)
Odpovedať
Mne sa to celkom páči ;-)
Odpovedať
Nechal by som to tak, ako to je v prvotnom podoryse ;-)
Odpovedať
Ten prvý je fajn. Keď chceš praktický dom, tak myslím, že sa to projektantovi aj podarilo ;-) :-)
Odpovedať
@lucosina101 ano chcem dom ktori bude praktický a aj na výstavbu jednoduchý a nebudem zbytocne davat peniaze za veci ktore nepotrebujem ako napr strecha na 4 strany ale len klasicka na 2 strany rozvody vody na čo najmensiu vzdialenost a tak nepotrebujem dom kde sa 10 ludi strati a nevie o sebe :D
Odpovedať
@ghost004 dobrý názor máš na to! A s týmto projektom sa ti to presne podarí docieliť!
Odpovedať
Profilova fotka
@ghost004 dobre si to napisal. Ono aj prakticnost ma svoje vyhody a nemusi vobec vyzerat zle. V jednoduchosti je predsa krasa, ci tak nejak sa to hovori :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ghost004 Je také príslovie, ktoré hovorí o tom, že aj slepé kura nájde zrno... Tým chcem povedať, že niečo sa Ti možno aj podarilo, ale v princípe - ak mám povedať svoj osobný názor - je to čistý amaterizmus, čo tu riešiš. Od A po Z.
Odpovedať
@leonardom ano je to amaterizmus....... predpokladam že 90% ludi na tejto stranke je amaterov ktory si chcu vypočuť nazory druhých kvoli tomu že každy má iný uhol pohladu na vec........... keby som profik tak tu vobec nie som a na nič sa nepýtam
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Keďže takýchto alebo veľmi podobných projektov je ako maku či už " na mieru " alebo katalógových prečo práve tento ti prišiel ako čistý amaterizmus od A po Z.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Bude to asi nejakým vnútorným kompasom... intuíciou... možno vkusom. Tebe sa napríklad nepáči pôdorys, ktorý naopak mne veľmi konvenuje: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... Ja som ho pochválil - Ty zvozil pod čiernu zem... 8-( Někdo holky - někdo vdolky... - to sú moje argumenty, o ktoré si ma žiadal. Niekto má talent a má aj "šmrnc". Nemusí byť ani školovaný. A niekto je aj školovaný a nie je to bohviečo. Tento pôdorys mne nekonvenuje, je to neorganické... amaterizmus. Nie je to o tom, či s tým súhlasím, alebo nie. :-)
Odpovedať
Ale ak sa mu páči, tak ho nemáme prečo súdiť, nie? Ako projekt celkovo nie je zlý. Všetko má svoje miesto a asi vie, prečo si ho dal tak navrhnúť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom máte pravdu že ten dom nemá v sebe estetiku........ ale nepremýšlali ste resp nečítali že to ani neni účelom tohoto projektu? .......... nezarábam tak dobre aby som si mohol dovoliť staviať dom ktorý aj vyzerá super a má ozaj "krivky" ako sa patrí........ taký dom stojí viac ako to čo chcem ja a opakujem to zas chcem dom kde nebudem mat "miesta" kde poletia peniaze von oknom zbytočne.... taky prepych si nemôžem dovoliť........ stojím nohami na zemi a ani hlavu nemám v oblakoch......... nechem šetriť tam kde sa to nemá ale nechcem ani búchat peniaze do zbytočností............ chcem mať plot za ktorým som svojim pánom kde mám strech nad hlavou a svoje pohodlie........áno bolo by pekné mať ale ako vravim nebudem plánovať niečo na čo viem že mať nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ghost004 Ale ja tu nehovorím nič o predražených veciach. Len tak som si hodil do googla projekt prízemného domu podobných parametrov, ako si si nakreslil. Tak napr.: http://familyhouse.sk/sk/projekty_dom... Pozri si ten pôdorys. Jednoduchý, čistý... čitateľne zónovaný... Pýtal si sa na názory, tak musíš teraz strpieť aj kritiku. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Zvláštne že spomínaš práve tento projekt ty to berieš že som ho zvozil pod čiernu zem ale ja som to bral tak že som napísal veci čo treba doriešiť keďže to bol ešte len prvý nástrel. Tu som to zatiaľ nepísal lebo projektant by mal tento návrh nejak vyladiť. Čo som si ale všimol na týchto projektoch tak je to že ten druhý je ako keby bohatší brat tohoto, fungujú na rovnakom princípe na jednej strane domu tri izby do L na druhej strane obývačka jedáleň, kuchyňa viac menej oproti vchodu, vedľa izieb kúpeľňa tento projekt má technickú a špajzu a ten druhý šatníky a druhú kúpeľňu, tak mi je divné že jeden je pre teba amaterizmus a druhý sa ti páči to naozaj stačí pridať pár veľkých okien. Ale zasa vysvetlenie beriem niekedy niečo nesadne do oka akurát sa to dá napísať jemnejšie.
Odpovedať
@leonardom ja to beriem tu kritiku o to pokoj ......no tak napr ak sa tebe ten projekt pači čo si poslal tak napr ja som v nemom užase z pár vecí........špajza taka že otvorim dvere a vidim hned stenu ved tam nič nedám ale OK technicka miesnost na opačnom konci domu čiže rozvody vody krížom cez celý dom to už mi prijde dost odveci......garáž v dome fajn ale isto nie hneď za stenou izieb kde sa býva a spáva........toto je zas moj názor na to čo sa niekomu páči........ale je to asi aj v tom stavať svojpomocne kde chcem mať veci ednoduché na riešenie ako keby mi to robí firma a je mi jedno ako sa na tom nadrú pokiaľ mi daju dobrú cenu..........ale kedže viem ako to chodí pri stavbe firmou tak nie neprosim taku variantu viem lepšie rozhadzovať peniaze
Odpovedať
zrovna spajzu a technicku by som nespajala, do TM je dobre dat uz aj pracku a susicku, je tam kotol a tie produkuju teplo a to je v spajzi neziaduce. Nasi to tak mali, a tak im to prekazalo, ze nakoniec sa radsej pustili do vacsej rekonstrukcie a vyriesili spajzu inde. Ja osobne by som rada mala na wecku okno, tak to by som radsej zmensila kupelnu a potiahla ho az dozadu, kedze nemusis mat pracku v kupelni, tak vymenit sprchu s vanou. Bude to stiesnenejsie, no vznikne ti vacsi priestor okolo umyvadla, zmesti sa mozno aj dvoj, ocenis, ked budete viaceri potrebovat vecernu hygienu, za mna je kupelna zbytocne velka, no a dvere do nej posunut na stred a na prazdnu stenu k "noham" vane nejake pekne skrinky na ciste uteraky a tak, pripadne radiator s elektrickou tycou, ocenis zas v prechodnom obdobi, ked sa este nekuri, no je vlhko. Nie je nad suchy a teply uterak :) A do wecka aj male umyvadielko na ruky, nezaplatitelne, podla mna vyhodnjesie umyt ruky hned po vecku, ako este utekat do kupelne. Uz ked je priestor, preco nie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?