Bungalow 4i. Je reálne postaviť ho za cenu bytu?

Zdravim, rozmyslame nad zmenou byvania a zvazujeme, ci je realne postavit maly 4i bungalov v cene bytu, cca. 2 500 000 Sk. Boli sme pozerat jeden drevodom, majitel si dal postavit obvodove mury a strechu ako montovany dom, vnutorne priecky robil z itongu a tvrdil, ze aj so zariadenim sa bude pohybovat medzi 2 mil. a 2,5 mil. (ak nebude pouzivat nadstandardne materialy a vybavenie). Je to podla vas realne? mate niekto osobnu skusenost?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
mam kamarata čo stavia a bude aj mojim susedom lebo idem stavať pri nom.Zatiaľ dal do domu cca41-43tisíc e a ešte potrebuje asi tak 10000 euro.Je však pravda že si takmer všetko robi sám ale ma aj podkrovie.Ja idem stavať bungalov cca11x20m a myslím že 55000budem mať dosť na to aby som mohol kolaudovať.a na dokončenie....to sa uvidí. V každom prípade si myslím že 2500000sk na bungalov ak si využijete aj vlastne prace bude dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
no a k tým materialom. Jasne že je to rozdiel. Ak by si si postavila dom so štandartu a rov naký s nadštandartných materialov ten rozdiel môže byť veľký. Len na porovnanie.Pozeral som katalog vod. baterii a maš tam drezovu bateriu za 30euro ale aj za 380 euro. Vššetko zaleži na tom čo a za koľko si vyberieš.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je cena 2 500 000 len za dom, tak by ste sa mali zmestit (pri pouziti standardnych materialov), ak je to cena za dom aj pozemok, zalezi od ceny pozemku...
Odpovedať
Profilova fotka
bez pozemku by sa malo dat:)
Odpovedať
@mbrazd ahoj my staviame a sme tak v polke a ratam ze sa vojdeme do 2,5 aj s kuskom zariadenia(kuchyna,kupelna).........no bez pozemku.....urcite sa to da.......(hrubu stavbu nam robila firma)
Odpovedať
co su standardne a co nadstandardne materialy? ja som myslela, ze ideme na standard a bude to vyrazne viac - teda my ideme cez stavebne firmy, ale ked odpocitam pracu, tak stale je to viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@bets asi zavisi aj od lokality a velkosti domu =-)
Odpovedať
@hanka_april to mi je jasne... len ma zaujima, co je vlastne ten standard. pre nas je asi standard nieco ine.. oproti susedom teda ideme mozno aj podstandard, ale mozno vo vseobecnom ponimani asi ani nie... len taky priklad - dlazba za 25 eur/m2 s DPH bez prace - standard ci nadstandard?
Odpovedať
Profilova fotka
stredny standard, ale napr. zalezi aka dlazba....
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho aka dlazba, ci do obyvky, kupelne alebo komory...ale temy o tom, co je standard a co nie sa tu prebera stale, takze to je na dlho... napriklad do ceny 2,5 miliona neratama samozrejme upravu exterieru, nabytok a plot....je to vyslovene len obyvatelny dom s kuchynou a kupelnami... vela napriklad zalezi od zlozitosti strechy, tam uz ide o statisice, napr. my mame dom typu "vila" teda s rovnou strechou, ktora vyjde cca 250 tis. este SK (1000sk/m2) je bezna cena, ale svagor ma podobny bungalov s krovom a strecha ho vysla na 600 tis.SK....takze tak... 8-)
Odpovedať
No ja som pred 4 rokmi hladal byt a vsetky mali standardne vybavenie. V jednom boli prevene parkety s podlahovym kurenim, v druhom boli radiatory a laminatove parkety. Obidve boli standard avsak myslim ze dost odlisny. Vacsinou sa za standard vraj povazuje tovar ktory spada do priemernej ceny materialov. Cize ak mas podlahy a tie stoja od 10 do 60 Euro tak standard su tie za 25 Euro a podobne. To boli slova jedneho predajcu. No myslim ze je to pritiahnute za vlasy ale mozes sa mozno riadit nejakym takym postupom.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame dost zlozitu strechu na bungalove a vysla nas po znamosti a krytina s 20% zlavou, s robotou a drevom skoro 400tis SK..ale ak si nedas skridlu, ale kovovu, tak usetris.. o tom su tie rozdiely....ide o to, ci chces skridlu,alebo plech, co vyzera ako skridla a posluzi mozno rovnako :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
co sa tyka podlah- podla mna kupis strednu triedu plavajucej za cca. 10€, ale quickstep je uz vyssia trieda a stoji dda. 25 , a drevo je nadstandard a stoji nad 30 - 40e,, takze tak... a to plati aj pre kurenie - radiatory verzus podlahovka a pod.. to sa tu uz rozoberalo x-krat :)
Odpovedať
ano, ta strecha to beriem, to je u nas vysoka polozka, asi tiez cca 600 tis.Sk
Odpovedať
Staviam bungalov 4i z rozmerom 10x14 .Hruba stavba s Ytongu,plastove okna 3-sklo,sadrokarton,nobasil 2x 180 a raz 80,kurenie,voda,poter a siete 1 000 000 sk.Este mi chybaju omietky.Inak vsetko si robim svojpomocne.
Odpovedať
@yoyozuzi v tom milione predpokladam mas aj krov a skridlu. je tak?
Odpovedať
Jasne,ved kde by som montoval karton.... 8-)
Odpovedať
@yoyozuzi - ved jasne, to len tak pre istotu ;-) . tiez mame podobny dom rozmerovo, tak ked citam ze to moze byt v takom stave niekde okolo melona, juj, super :-D . posli prosim ta ip odkial mas drevo na krov a za kolko. dik :-)
Odpovedať
yoyozuzi prosim ťa napiš mi aku strešnu krytinu si dalakoľko ťa vyšla mi chceme davať bramac ale zda sa mi to nejake drahe len drevo na strechu nas vychadza bez roboty a dovozu 2400eur a kde ešte krytina
Odpovedať
Ahojte my stavame bungalov 10,8x14,2 mame vytiahnute mury ideme robit venec. Do teraz nas to vyslo necelych 10 tisic euro a staviame z Heluzu 38 family SBC. Dalsi krok bude strecha mate niekto skridlu Bramac Adria magico? Chcel by som to vidiet na streche ako to ukaze. Dik
Odpovedať
Teraz som si vsimol vsak aj staviame tento isty dom 4i ibaze sme si ho trocha predlzili
Odpovedať
@murko1980 No super,hod nejake foto.Ty si ho potom pekne natiahol :-) .Ja som predlzil len izby o pol metra ,no myslel som,ze to bude male.Teraz ,ked su priecky a stropy,tak vidim ,ze nam to bude stacit.Dokonca v kuchyni som miesto barovych stoliciek vymuroval satnik a sprchovy kut.To bude spalna.A este do satnika a kuchyne som dal stresne okno koli svetlu.Kde stavias,
Odpovedať
@yoyozuzi My staviame v okrese NM Častkovce. My sme si zmenili aj strechu a stropy budeme mat klasicke rovne. Ako som si vsimol nespravil si strechu podla planu. Preco bol to prblem? My ju urcite chceme tak ako je na planoch. A ty kde stavias. Ked som si kupoval projekt ten chalan v BA my iba povedal ze ho ma niekto pri Nitre a to budes asi ty si od Nitry nie?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@janfasanga ....je podobný ako náš 762 akurát,že je zrkadlovo ináč otočený a má ináč riešený vstup do kúpelne a spálne....
Odpovedať
@janfasanga-je skoro totožný s naším B567 :-) , iba umiestnenie WC je iné a šatníkové skrine sú inak, ale aj vonkajší vzhľad domu (zo všetkých strán) je rovnaký ;-) - a ja tvrdím, že som lepšie dispozične navrhnutý domček nenašla ;-)
Odpovedať
@ryja veď vieš: "čo je dobré, to je dobré" :-) Koncept je to podľa mňa výborný, dobre je oddelená aj nočná časť od dennej, obidve majú aj svoje hygienické zázemie. Takže osobne si myslím, že si si vybrala veľmi dobre. Ja som sa sústredil na totálnu jednoduchosť nosného systému, na kompaktný tvar (vylúčiť tepelné mosty, minimalizovať tepelné straty), využiteľnosť podkrovia, energetickú efektívnosť, atď. Proste som chcel ponúknuť rodinný dom v energetickej triede A, ktorý sa dá postaviť aj svojpomocne za rozumnú cenu, bez toho, aby výstavba finančne zruinovala rodinu. Proste kvalitný typový projekt za zlomok ceny individuálneho projektu. Osobne si myslím, že katalógový projekt by mal stáť zlomok individuálneho projektu...
Odpovedať
@ryja Ešte ak sa môžem spýtať (nechcem byť dotieravý), už ste skolaudovali? Do akej energetickej triedy je zaradený bungalov 567? (tzv. energetický certifikát). V katalógu to neuvádzajú (neviem prečo, veď projektové hodnotenie energetickej hospodárnosti má byť povinne súčasť projektu)...
Odpovedať
@janfasanga-nie šete sme hodne ďaleko od kolaudácie, sme v štádiu stavania hrubej stavby (viď. môj fotoalbum)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, koľko stojí taká stavba domu? Bungalov, 4 izbový...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?