Beta 59 od Wranders

chcel by som sa opytat ci staval niekto, stavia alebo sa chysta stavat domcek od Wranders Beta 59 http://www.domnamieru.sk/projektyDomo.... Ake su vase dojmi a skusenosti, podelte sa s tym. My by sme chceli dat vchod z boku a otocit WC, tym padom by sme predlzili kuchynu po celej sirke domu. na poshodi v spalni zrusili kupelnu a urobili len jednu spolocnu v strede aj s toaletou a tym padom by sme mali spalnu solidnych rozmerov. Co vy na to?
Odpovedať
Ak sa da mozete dat aj nejake fotky?
Odpovedať
@marcels ja iba oči otvaram aky maly dom to je, ale sak v poriadku, ked vam nevadi. Inak ten napad s otocenim wecka a prehodenim vchodu je dobry, az na to ze ja mam rad spojenu kuchynu s obyvackou, ale tak v projekte je to tak ci tak osve. Aj horna uprava ako navrhujes je ok, len hovorim ten domcurik je strasne malinky, aby ste po case nenadavali, ze co ste nepostavili nieco vacsie - nema to ziadne ulozne priestory ani technicka miestnost nic...
Odpovedať
no podla toho meraca na tej stranke maju tie dve horne izby na sirku len 2.5 metra... to je dost malo a este ked tam bude sikma strecha, tak aby to nebolo moc klaustrofobicke... Urcite si to predtym poriadne premyslite, mozno by stacilo to trosku rozsirit..
Odpovedať
Myslis ze je maly? mas na mysli niektore izby konkretne? rad si necham poradit. Nasiel som na nete iny nakres tak som ho trochu v malovani prerobil podla nasich predstav. My nechceme mat spolocnu kuchynu s obyvackou tak je to pre nas vyhoda ze je to takto. Co sa tyka technickej miestnosti to som zabudol povedat ze z lavej strany domu by sme predlzili strechu kde z predu dom u by bol vchod do garaze a pokracovala by technicka miestnost.
Odpovedať
@clt uvazoval som nad tym ze mury by sa o jeden dava rady potiahli vysie aby bol ten sklon mensi. Aj nad rozsirenim som uvazoval ale kolko by bolo optimálne?
Odpovedať
@snowy66 co hovoris na nakresy co som na kolene urobil? a garaz a technicka miestnost pod predlzenou strechou?
Odpovedať
@marcels je to naozaj malé. Tie dvere do izby v tom rohu to naozaj nejde. Ak tak ich dat sikmo. Ale neporadim ti, mne sa to zda male. Nevidel som na prvy pohlad ze tie izby su naozaj tak uzke. To podla mna neni byvanie.
Odpovedať
@marcels ahoj no podla mna su tie dve izby na hornom podlazi velmi uzucke a ten sklon tomu moc nepomoze... neuvazoval si o plochej, resp pultovej streche? aj ten vchod do tej najmensej izby pri kupelni je taky divny nesikovny... A este v tej Tvojej variante, pri vchode, kde das nejaky satnik na bundy a topanky?
Odpovedať
@clt dakujem za postrehy. Kolko by bola taka optimálna sirka tych izieb? Ano ja viem ze vchod do izieb vyzerá čudne ale to lwn preto ze som ich v kresliacom programe nevedel otocit o 45° , oboje dvere by boli zo sikma. Plochu alebo pultovu strechu urcite nie.
Odpovedať
@marcels no treba si uvedomit, ze minimalna podchodna vyska je 2100 mm a v reze si podla toho urcit, co je vyuzitelne a co nie, aby sa Ti nestalo, ze normalne vyuzitelna bude len polovica sirky tej izby, co bude sirka cca 1,2 metrova sirka. Podla toho treba bud upravit sklon strechy, navysit a podobne, pripadne zvazit aj iny typ strechy... Ta sirka izby- ja sa snazim vzdy navrhovat, aby jedna strana izby bola minimalne 3 metre.
Odpovedať
@clt aby jedna strana bola min 3 m alebo kazda? Mame zaujem o tento domcek lebo nechceme nieco velke a naviac aa nam hodi na pozemok z dôvodu sirky pozemku a otocenie na svetove stramy
Odpovedať
Profilova fotka
Mám s menšími úpravami a podpivničený,podla tohto projektu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcels Aby minimalne jedna strana izby mala aspon 3 metre...
Odpovedať
@clt podla toho nakresu maju a ta mensia bude mat viac ako je zakotovane na obrazku lebo tie dvere budu zo sikma a uz aj tak je stena o par cm posunuta.
Odpovedať
@danid ake zmeny si robil? mas aj nejake foto domceka o ktore by si sa vedel podelit? pripadne nejake rady a postrehy na ktore si mam dat pri stavbe ci upravach projektu pozor?
Odpovedať
@danid fotky som uz nasiel v tvojom profile:-)
Odpovedať
@marcels prepac, zle som sa vyjadril, pisal som na rychlo ... snazim sa tak navrhovat, aby obe strany izby mali minimalne 3 metre, iba vynimocne davam menej...
Odpovedať
Veľmi nešťastný dom. Tvoje zmeny sú síce dobré ale aj tak je to veľmi zlý návrh. Za prvé, Ak už máš oddelenú kuchyňu s obývačkou a ešte prechádzaš aj cez chodbu, tak jedálenský stôl by mal byť už v kuchyni, inak sa nachodíte, je to veľmi nepraktické. 2. NP je už úplne zlé. Minimálna plocha obytnej miestnosti je 8m2. Tá menšia izby ti vyjde niečo okolo 10m2, tá väčšia možno 11m2, čo je veľmi málo. Ked si k tomu ešte zoberieš, že tam máš šikmú strechu a pôdorys je v podstate úzky slíž, lebo šírka 2,5 je ozaj málo, tak to nebude vôbec pohodlné bývanie. V izbách nie je priestor ani na poriadnu skriňu a nikde v dome nemáte priestor na šatník. Ako tu už niekto spomínal, minimálny rozmer by mal byť 3m pričom iba by mala mať tých 12m2, aby mala svoju pohodu. Navyše v lete pod šikmou strechou v takej kutici... no ďakujem pekne... Jednoznačne by si mal popozerať iné projekty. Aký máš pozemok?
Odpovedať
@vanessa06 ahoj ved v tom mojom nakrese je kuchyna yvacsena a stol bude tam. pozemok mame dlhy sliz a orientovany tak ze takyto ty domceku je pre nas vhodny? mozno by bolo ho trochu rozsirit..
Odpovedať
uz nikto iny nestavia tento domcek?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
stále nikto kto by prispel postrehom k danému domčeku?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chcel by som sa spytat ci mi neviete poradit kde by sa dalo pozriet tento dom v reále,Dakujem NR NZ LV BA
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?