Apex Diverso svojpomocne

Profilova fotka
Ahojte :-) Chcem sa spytat, ci by bolo zlozite - alebo vobec mozne, stavat dom takehoto tvaru svojpomocne, Berie sa to ako zlozity tvar? Kedze tam nie su ziadne vyklenky ani zaoblene casti. Svojpomocou myslim rodinu + ludi na odborne prace. Dakujem za odpovede. http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-...
Odpovedať
1
2
.. :-x ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina11 nemas tam sice vyklenky, ale zato tam mas nie pravouhle steny a to podla mna moze byt problem urobit dobre.... neviem.. uricite to bude chciet aspon 2 skusenych murarov si najat a pomocnici mozu byt potom aj z rodiny... mne sa ten dom zda dost nestandardny....
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina11 nič nie je nemožné...stavbu vám vytýči projektant a pri troche znalosti geometrie to zvládnete.
Odpovedať
10 x10 a iba štyri izby..??? 10x10 bez garáže...??? 4 izby na dvoch poschodiach...??? najväúčšia izba 30m ale aj s jedálňou 5,3 je kúpeľka so solídnym priestorom, ale vďaka tej šikmej stene bez vane.... za normálnych okolností 5,3m2 v kupelke musi poskytovať iný komfotr... ako štýlovka je to super, na imidž paráda ale ja ako konzervatívec a suchár hľadám čisto účelnosť ja premýšlam ako dám na 13x 9 dolu tri izby + garáž a poschodie a teraz ty toto na mna vytiahneš...ja vlastne ani neviem prečo na toto odpisujem... lebo tento projekt má v sebe všetko proti čomu bojujem
Odpovedať
@mtina11 na svojpomocnu stavbu toto prilis vhodny dom podla mna nie je. Je tam vela detailov ktore treba naozaj dobre spravit a nad ktorymi treba poriadne popremyslat. Co sa tyka ceny, ktore je na stranke uvedena a na ktoru ty urcite beries ohlad, tak si myslim, ze je velmi nizka. Kedze chces stavat svojpomoc, tak asi chces trosku usetrit a tu na setrenie moc priestoru nie je.:-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ste viaceri sikovni preco nie....
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka no, asi ta to inspirovalo a poskytlo iny pohlad na vec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odpisuješ, lebo ťa to irituje :-))) , dom je krásny, ale veľa zbytočného a zrejme drahého - realizácia aj réžia. Inak toto nechápem, kombinácia luxusný dom a svojpomocná stavba?
Odpovedať
@mtina11 jasne postavis. Na slovensku je kazdy murar, pekar, lekar... Preto tu ludia potom pisu co sa im stalo. Poznam vela ludi co chceli usetrit pri stavbe domu. Jedno mali spolocne. Nikdy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok, je to asi trochu zlozite na svojpomoc. O stavbe toho vela neviem, preto sa chcem poradit. Co poviete na toto? Len v mensom prevedeni.
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina11 pekný, čisté línie, ale velmi, velmi náročný na zhotovenie. Celá predná stena by sa musela riešiť ako žb monolit, aj bočnés teny by sa museli zapojiť. Dom nie je veľký, tak ako je navrhnutý má okolo 150m2 obytnej plochy, takže menší by už strácal na využití. Ale pekný je.
Odpovedať
@mtina11 tento sa mi páči viac :) a myslím, že aj za pár rokov bude stále pekný a ten prvý bude za 10 rokov skôr pôsobiť čudno ako moderno :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem za odpovede. @jan45 Bolo by to narocne na zhotovenie aj pre skuseneho stavbara? Alebo by bolo lepsie, keby sa ta predna stena zarovnala?
Odpovedať
@mtina11 Aj pre skúseného stavbára je vždy lepšie ak je stavba čo najjednoduchšia. Aj pre neskúseného. To máš jedno. Ak máš stavbu zložitú tak je náročná aj pre skúseného aj pre neskúseného. Je to všetko o peniazoch. Ak ich máš veľa tak si hľadaj pekné a zložité stavby ak ich máš pomenej tak adekvátne k tomu si hľadaj aj zložitosť. Aj v jednoduchosti je krása a vždy rozhodujú detaily, to tuná už všetci vieme. A teraz k otázke aj keď bola smerovaná na pána Jana keďže je jednoduché ju zodpovedať aj pre mňa ako amatéra, určite by bolo vzhľadom na náročnosť tejto výstavby lepšie ak by sa tá stena zarovnala aj skúsený stavbár by to ocenil ale ak by ten dotyčný skúsený stavbár chcel zarobiť tak by odporúčal takú ako je. Veď on v podstate ak to bude stavať bude v práci a tým pádom aj zarába. Takže máš možnosť výberu. Ako pekná blondínka to určite hravo zvládneš :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina11 postaví to každý stavbár, ktorý vie čítať výkresy, náročná je nielen konzola podlažia, ale celé priečelie s nosníkmi nad 8m, k tomu sa druží izolácia .A po takých zmenách ako píšete, to bude jednoduchý hranol.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to zarovname, dakujem vsetkym za rady.
Odpovedať
@mtina11 Vôbec nič nezarovnávaj :) Dobré to je ako to je. Ved celý dom je o tom odskoku.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to tiez paci, je to zaujimavejsie a tiez by to zabranovalo prehrievaniu v lete, ked tato strana bude otocena na JZ. Len sa bojim, aby neboli problemy pri stavbe, alebo sa to kvoli tomu prilis nepredrazilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim z ddavidd,naozaj ten odstup pomáha domu aby pôsobil zaujímave a krasne
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina11 Zarovnaj to... ta vytrcajuca podlaha to je sama komplikacia, hlavne aj ako tu niekto spomenul slovo izolacia.. malo kto si uvedomuje ako sa spravne vlastne izoluje takyto vytrcok :) Podla mna ten vytrcom posobi ako polyfunkcna kancelarska budova :) nic zaujimave nevidane ;-)
Odpovedať
@mtina11 ten druhy dom z vonku posobi velmi pekne, ale je ako napisal jan45, cela stena by sa musela riesit ako zb monolit. Na toto potrebujes salovacie dosky, poriadne stojky, ludi co ti zaviazu zelezo atd atd...toto ti bezny murar niekedy aj odmietne robit. (vlastna skusenost). Ak to nezarovnas, podla mna budu naklady na dom cca o 5-7tisic eur viac. A izolovat tento tzv balkon je velmi komplikovane. Na svojpomocnu stavbu a na to ze sa do toho moc nerozumies ako si napisala, si dost nakladas:-) Ale inac ten dom je krasny...taky moj styl:-) len sa snazim byt realista a viem, ze nan jednoducho nemam:-)
Odpovedať
Profilova fotka
No... :-( teraz vobec neviem, co mam robit. Inak tou svojpomocou som nemyslela, ze to budem robit uplne sama, na taketo veci si najdem skusenych ludi. Ale ked ma niekto napady na nieco podobne - jednoduchsie (ale s presklenou stenou z jednej strany) kludne to sem hodte :-)
Odpovedať
Ja som ešte len vymyslel odskok :D
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Pekny...dobre oddelena denna a nocna cast. Oproti tomuto sa ten moj bude stavat asi ovela jednoduchsie. Uz som ten obrazok niekde videla. To si postavil ty?
Odpovedať
Nie ešte som to len začal stavať tento obrázok je iba vizualizácia. Tak som zvedavý ako to pôjde :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak nech sa podari. Svojpomocou to as nebude, ze?
Odpovedať
Dakujem :) práveže svojpomocne. Oslovil som dve firmy jedna povedala, že take nevedia a druha mi ani cenovu ponuku nespravila, tak som sa do toho pustil sám a kamaráti mi pomáhaju. :)
Odpovedať
Profilova fotka
To ste odvazni :-) Na kolko myslis, ze to vyjde a aka je obytna plocha?
Odpovedať
Profilova fotka
Myslela som uzitkova.
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka my mame prizemny 14,5x9,5 s tromi spalnami + obyv.+kuchyna, no bez garaze... ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?