Aký projekt na atypický pozemok?

Profilova fotka
Zdravím ..... zakladám svoju prvú diskusiu tak začnem tým že trocha ozrejmím okolnosti. zo závažných rodinných dôvodov budeme nútený opustiť mesto a postaviť bezbarierove bývanie. Aby sme nemuseli kupovať pozemok bola nám ponúknutia záhrada u rodičov. A tu je prvá komplikácia a moje prvé otázky. Aký veľký bungalov sa da postaviť na 320m o rozmere lichobežníka š 15x d 20x š19 m ? Dokázali by sme na to položiť dom o rozmeroch 12 x12 m?
Odpovedať
V prvom rade si zistite ci vobec nejaky dom mozete na takom malom pozemku postavit. 50% zastavanost vam asi nepovolia, aj ked mozno spravia vynimku kedze sa jedna o vazny dovod stavat bezbarierove byvanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak tuto otázku som si ani nepokladal verím že otázku zastavanosti by sme pri pripomienkovaní dokázali obhájiť . Ešte trochu zo situačného položenia pozemku. tých š15 m je západ a 3 m od hranice je hlavná cesta, d 20m je sever rodičovsky pozemok 1m od hranice hospodárska budova ďalej š19 m východ záhrada suseda a nakoniec neudaná dĺžka je juh tam je 2,2m obecný pozemok a hneď na jeho hranici dom suseda. Vstup k domu bude riešeny cez rodičov . Naše úvahy su bud PRODOM - bungalov 94 alebo poprípade menši Euroline - bungalov 883 v oboch prípadoch by sa mierne upravoval interiér tak aby splnal full bezbarier .
Odpovedať
@zeld samozrejme, obec ma uzemnoplanovaciu informaciu - tam je jasne dane - zastavanost, %zelene na pozemku, max.vyska domu, ulicna ciara..........U nas je zastavanost 25%, nesmu sa domy stavat v rade za sebou napriklad. My sme si ju zistovli uz pred kupou pozemku, niekde je povolene napr. stavat penzion v susedstve-a to by som nerada mat vedla restiku.
Odpovedať
@liet Kamarati maju uzky pozemok a dom stoji tak, ze popri nom im ostali na jednej strane 2 m a na druhej strane je na hranici pozemku, nikto s tym nema problem, lebo susedia suhlasili. Na vasom mieste urcite zvazim individualny projekt, ktory zohladni moznosti pozemku i dispoziciu kvoli bezbarierovosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska už som požiadal obec o informáciu čo sa tyká možnosti stavať na danom pozemku z prihliadnutím na UP. @zeld ono ta podmienka 12x12 nie je presne Dana ak nám vojde 12x12 tak tam dostaneme hore uvedené projekty ... vyžadujú totiž minimálne úpravy aby spĺňali podmienky bezbariérového bývania podľa stav. zákona. prikladam mapu z katastra .... naša zahrada 322m
Odpovedať
Profilova fotka
@ stanica samozrejme že nekúpime priamo katalógový projekt všetko bude robene na mieru @zeld v dome budeme bývať 4 z toho dvaja dospelí a dve deti zo špeciálnymi potrebami. Záhradu budeme využívat u rodičov takže pozemok môže padnuť na dom.
Odpovedať
Informuj sa na mestskom/obecnom úrade na územný plán, tam ti povedia konkrétnejšie aký veľký dom atď... Podľa mňa tam máš miesta habadej, my staviame na pozemku tiež 320m2 (12x26,5) a bez problémov, len pôdorys nie je štvorec ale obdlžnik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?