Aky mate nazor na moj projekt???

Ahojte. Coskoro zacinam stavat a preto som zvedavy na vase rady, postrehy ohladom projektu, popripade co by ste este vylepsili. Vstup je z JV, terasa SZ. DAKUJEEM.
Odpovedať
Pridavam este jednu foto, kedze ta prva je nekvalitna.
Odpovedať
Profilova fotka
Máš štandardné riešenie. Myslím že každá miestnosť by mala mať okno, vrátane záchodu alebo chodby. Spojenie obývačky a kuchyne do jednej haly sa mi nepáči. Nebude ťa rušiť búchanie hrncov, púšťanie vody, mixér... pri sledovaní televízie, rozhovore... ? Dal by som do domu väčšiu obývačku, a väčšiu kuchyňu s jedálenským stolom. Oddelené by mohli byť krbom, komínom a nejakými dverami. @pivkes
Odpovedať
Páči sa mi dostatočné oddelenie izieb od obývacej časti. My máme viac prepojenú kuchyňu s obývačkou a nám hluk nevadí. U vás je to celkom dobre riešené. Tu záleží od vašich preferencií, či radšej prepojené a spoločný hluk (smrad z kuchyne), alebo oddelené a "žena zatvor sa v kuchyni" ;-) Okno na záchode tiež nemáme a vôbec nevadí, nepotrebujem ho k životu. Myslite na výšku okna pod drezom, nech nenaráža na batériu. Osobne by mi chýbala nejaká technická miestnosť, ale možno máte pri dome niečo.
Odpovedať
Mne sa to celkom dobre, len by som dala okno na WC urcite. Pri kuchyni ta mala miestnostka je co? Komora? Tak v tom pripade odporucam male okienko - na nezaplatenie! "Nebude ťa rušiť búchanie hrncov, púšťanie vody, mixér... pri sledovaní televízie, rozhovore... ?" - uz sa mi to ani nechce komentovat... yogi83 to dobre skomentovala :-) Vyska okna pod drezom sa da dobre vyriesit teleskopickou bateriou - mam magnetovu a je to vynikajuca vec. Mozem len odporucit. Technicka miestnost (bordelaren) je veru velmi dolezita, treba premysliet a zakomponovat ju.
Odpovedať
Mne sa paci ked je prepojena obyvacka s kuchynou , v starom dome to mam oddelene a tk sa mi to nepaci. Je to vec vkusu, niekomu sa paci oddelene, niekomu nie. To jedno WC ktore je pri kupelni, malo byt povodne v kupelni, ale radsej urobim osobitne WC hoci bez okna, ako mat WC v kupelni. To mu sa ja osobne branim. V celom dome budem mst rekuperaciu vzduchu, preto s vetranim problem nebude a ani neplanujem otvarat okno pri kuchynskom dreze. Bateriu chcem dat sklopnu, tak v pripade ze okno budem chciet otvorit, bude to mozne. Ta mala miestnostka pri kuchni je spajza, malo v nej byt okno, ale som ho vyhodil z dovodu, aby sa mi ta miestnost neprehrievala no a odvetravanie bude zabezpecene rekuperaciou. Technicka miestnost je ta druha mala miestnost od vstupu a tiez budem mat pod terasou pivnicu o rozmeroch 6x4m do ktorej pravdepodobne umiestnim kotol a bojler. Vobec ma nebude rusit buchanie hrncov, vody ani mixera pri sledovani TV, pretoze ja TV uz niekoko rokov nesledujem :-)
Odpovedať
Pri tomto osadení domu nie je využitá slnečná energia, ale neviem aký je pozemok, ulica, okolie... Techn. miestnosť, sklad je dôležitý, alebo obetuješ jednu detskú izbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď chcete využívat slnečnú energiu, používajte siláre.
Odpovedať
Profilova fotka
soláre = slnečné kolektory, nemusia byť predražené
Odpovedať
Profilova fotka
Je to ako bungalov 333 L plus malé úpravy. Ale je to v celku fajn poriešené
Odpovedať
Ano je to bungalov 333, len som ho zrkadlil a dispozicne verim ze vylepsil ;-)
Odpovedať
@pivkes Ale precik enem mi neda - komora bez okna... Co na to manzelka-partnerka? Ale ak nie, tak nie - v tom pripade a pre Teba najma ten dom nema chybu. :-) ;-)
Odpovedať
Este chcem rozsirit tie francuzske okna v spalni aspon na 180cm, lebo na projekte je 150cm sirka, co sa mi zda malo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
lubinkag ale ja nepotrebujem v komore okno, lebo to okno by bolo situovane na JV a slnko by mi tu komoru prehrievalo. A vetranie bude zabezpecovat rekuperacia kde v komore, WC, satniku a kuchyni bude odsavanie vzduchu.
Odpovedať
@pivkes Veľmi pekne . Kuchynu oddeliť alebo nie je čisto vec vkusu. Ja by som ju čiastočne oddelil pultom alebo niečím. Jedine co by som zvazil tak rohove okno do kuchyne . Aby bolo viac slnka aj u varnej dosky.
Odpovedať
@pivkes ja mám 1 kúpeľku oddelené wc, a vaňa,umývadlo oboje bez okna,druhú kúpeľku v 1 miestnosti teda spojené wc,umývadlo,sprchový , a okno veľké neporovnateľné,za mňa ak je možnosť dať do wc okno,ja viem rekup...... tam kde nemáme okná svietime stále,v druhej kúpeľke kde je okno , v lete svietime :-D až neskoro večer.
Odpovedať
Do WC uz nie je mozne dat okno, nie je kam, este zvazujem ze dat do wc hore pod strop jeden rad sklobeton, ale neviem ako by to vyzeralo.
Odpovedať
Este doplnim ze medzi chodbou a obyvackou a medzi obyvackou a nocnou castou budu posuvne sklenene dvere do steny, rozmer 1100x2400. Chcem oddelit nocnu cast a chodbu od obyvacky. Neviem ci mate niekto s takyymto riesenim skusenost, ale vsak podelte sa o nazor. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
No, wc bez okna by som asi nechcela. Predsa je tam potrebné niekedy vyvetrať, no nie? :-)
Odpovedať
@pivkes Tie posuvné sklenené dvere môžu byť pekné, ale... zisťoval si si, čo to bude stáť? Ja som si dával naceniť posuvné dvere do steny so štandardnou výškou 2100 a široké 100 cm a komplet aj s montážou mi to nacenili v JAP na 1350 EUR. A to bolo štandardné púzdro. Púzdro o výške 2400 je neštandard a tam je príplatok len za atypické púzdro cca 50%. Tak aby si nebol prekvapený. Nakoniec som sa rozhodol pre obyčajné posuvné dvere (nie sklenené). Aj tak to vyjde niečo cez 500 EUR.
Odpovedať
až na nejaké maličkosti, ale dispozične sa mi páči...fajn
Odpovedať
@erikflo vetrat bude predsa rekuperacia
Odpovedať
@chrobak7 ano zistoval, je to palka poriadna, 1700€ jedni dvere spolu s puzdrom a madlom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?