Aký je váš názor na tento projekt domu?

Ahojte ak máte nejaké postrehy k nášmu projektu tak sem s nimi.
Odpovedať

Odpovedať
@maroplast 1. Garáž by nemala byť súčasťou vykurovanej časti domu. Treba ju tepelne odizolovať od domu. 2. Vymenil by som toaletu s tou malou miestnosťou pri garáži (zrejme technická miestnosť), nech má toaleta okno. 3. Umiestnenie jedálenského stola medzi tri tmavé steny je trocha divné. Nemyslím si, že si v takej kutici budete užívať spoločné stolovanie. Jedálenský stôl by som dal tam, kde je barové sedenie a tú kuchyňu by som riešil nejako inak. Technickú miestnosť a špajzu by som dal asi tam, kde je nakreslený jedálenský stôl. 4. A chcel by som sa prísť pozrieť, ako budete dávať dnu tú manželskú posteľ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maroplast rychlo daj prec, kym snowy66 nevidi :-D ako pomoze nieco, ale byva kruty, ako zima na severe! :-D
Odpovedať
@jakino ďakujem za postrehy s tou garážou mi je to jasné, ale nemám inú možnosť, toaleta bude odvetraná na strachu a keďže v technickej miestnosti bude pračka, sušička a kotol je vhodné tam mať okno, pôvodne sme mali špajzu s technickou namiesto jedálne, ale vhodnejšie riešenie sa nám zdalo, keď bude v špajzi tiež okno. Ak bude v jedálni malo svetla čosi nemyslím, tak to vyriešime svetlovodom.Manželskú postel mam úplne rozkladaciu na male dosky takže s tým problém vôbec nebude. :-N
Odpovedať
Este povedz kde je sever nech to mozeme este lepsie zhodnotit, ale jakino to celkom vystihol. Tiez sa mi nepaci umiestnenie jedalenskeho stola, neznasam malo priestoru za chrbtom a ziadny vyhlad von, hlavne ak je to mozne. Byvanie v dome si predstavujem ako maximalne prepojenie interieru s exterierom a vychutnanie si kavy ci jedla pri velkom okne. Kotol mozes tiez odvetrat nad strechu. A nepacia sa mi dlhe chodby v nocnej zone... asi by som to cele riesila inak :) ale ja tam byvat nebudem ;)
Odpovedať
juh je spálňa a sever je garáž...prikladam aj vizualizáciu jedálne ako je to myslené ;-)
Odpovedať
@maroplast reálne tam toľko svetla nikdy nebude, je to strašne ďaleko od okien, ktoré sú navyše malé. keď porovnávam s pôdorysom, nejak to nesedí, tá polpriečka pri linke je inde.
Odpovedať
@maroplast ahoj,máš veľmi podobný pôdorys nášmu.Akurát ja mám technickú práve tam kde ty nechceš. Ty tam máš jedálenský stôl.Pokial nekuriš tuhým palivom nepotrebuješ okno, tak kľudne urob technickú v tom strede a stôl radšej ku oknu pre vyhlad a zároveň budeš mat väčšiu technickú čo je veľké plus keď tam budeš chciet mať pracku,sušičku a ešte stále nejakú rezervu. Kludne mrkni na môj pôdorys.Vyber je na tebe ;-)
Odpovedať
To "barové" sednie by som vyhodil. Nie všetko z amerických filmov sa hodí domov. Ani domáci ani bávšteva tam sedieť nebudú podľa mňa.
Odpovedať
@duvar Mňa by zaujímalo, na aký účel taký barový pult slúži. Mohol by sem niekto, kto ho doma má, napísať, či a na aký účel ho používa?
Odpovedať
My ho máme a je viac využívaný ako jedálenský stôl. Raňajky, káva, večera. Alebo varím a manžel alebo detičky si len tak sadnú a kecajú.
Odpovedať
presne tak v terajšom dome máme barový pult a je to najvyužívanejšie miesto, raňajky, rýchly obed,kávička jedáleň je využívaná v nedeľu keď sa zídeme všetci doma
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jakino posedáva rodina či kamošky keď niečo pripravujem, rýchle raňajky... za mňa super, neľutujem že ho mám.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino aj u nás je to najvyuzivanejsie miesto v dome. Máme len 2 miesta na sedenie a ráno sa deti predbiehajú, kto príde prv na raňajky, aby tam mohol sedieť. Keď prídu kamošky, tak kým sa chystám obcerstvenie, tak tam sedíme a kecame. Dcéra si tam pri mne každý den píše úlohy, kým ja chystám veceru atď ... V novom dome plánujeme tiež ranajkovy pult s minimálne 4 miestami na sedenie ...
Odpovedať
@1zaza ako za barovym pultom sedia napr 4 ludia a rozpravaju sa pri veceri?
Odpovedať
@atlaska nemáme spoločné večere, mám dospelé deti, každý už má svoje záujmy, syn robí na smeny, tak ako prídu, tak jedia, alebo keď len niečo pod zub si dávajú, tak je to vždy pri bare
Odpovedať
Profilova fotka
@maroplast velmi sa mi paci tvoj podorys.Kuchyna by pre mna bola primala, kedze v nej v podstate absentuju horne skrinky, ale to je vec vkusu.Kazdopadne ten jedalensky kut by urcite chcel svetlovod, nakolko u nasich je to velmi podobne a okrem leta musime vzdy svietit, navyse to posobi chladne bez svetla.Tie okna su daleko, v jedalni bude tma. A v hlavnej kupelni nebude okno???
Odpovedať
@tina44 v jedálni bude svetlovod a po celom obvode ledkova rampa , v kuchyni budú aj horne skrinky určite nad francúzskym oknom a na stene kde bude špajza ;-) a v hlavnej kupelni okna budú len na projekte neboli zakreslené.Tam kde mame barový pult bude samostatný ostrovček bude to oddelené, aby to bolo zároveň kuchynskej linky oproti preto to možno teraz vyzerá divne ale bude to kuchyna do U (to už doriešime v kuchynskom štúdiu)
Odpovedať
Vizualuzacie su fajn ale dobre programy vedia simulovat pohyb slnka po oblohe a viete si v ktorykolvek den roku a ktorukolvek hodinu nasimulovat svetlost v navrhnutom dome pri jasnej oblohe. A podla toho by som zvazoval. A medzi chodbou a kuchynou by som zvazoval nejaky presklenny s svetlik mliecne sklo lebo tam bude tma jak v brlohu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?