Aký je váš názor na tento projekt domu?

Profilova fotka
Ahojte, viete sa vyjadrit k nasmu podorysu? Uz nad tym sedime X hodin a stale nemame finalnu verziu. Zaujimaju ma vase nazory. Jedna sa o bungalov, sirka cca 8m a dlzka cca 16m. Juzna strana je sikmo na terasu. Dakujem pekne, :)
Odpovedať
@karkulka02 Ahoj, skus popisat co ma byt v tych izbach. Niektore mi pridu dost malicke. Ako ked niekto prerobi 3 izbak na 4. Skus si precitat http://blog.zdravydom.sk/velkost-izieb/
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. 12 - spalna, 10 - detska, 9 - satnik (damsky :)) Ano, prave preto uvazujeme, ci ho nerozsirit na 9 a skratit na 15. Vdaka, precitam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 no precitala som, a nejak mi to sedi az na tu spalnu teda. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@karkulka02 aj ja som to videl v pohode (okrem velkosti izieb) pokial ste nenapisali ze satnik je ta najlepsie orientovana izba vzhladom na svetove strany ., preco to nevymenite s detskou izbou a samozrejme zvecsit , aj by sa oddelisa spolocna stena so spalnou
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze to by pripadalo do uvahy len vtedy, ak by sme rozsirovali dom. 9m2 sa mi na detsku zda malo. A mas na mysli zrusit v tom pripade priecku a urobit velku izbu spalna + satnik?
Odpovedať
Profilova fotka
@karkulka02 tak urcite zmnensit tu terajsiu detsku na 8m2 a pridat to k detskej aby mala aspon 12 metrov to by zrejme slo nemusite nic rozsirovat, aspon teda nemate nznacene ze by niektore prieckymohli byt nosne, tak sa s nimi asi da hybat, a urcite spojit alebo moze byt na polovicu a z jednej strany pristup z detskej izby a z jednej zo spalne ,, to by teoreticky mohlo stacit na detsku aj 11 m2 kedze by tam nebola skrina vdaka satniku
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze no len ten satnik ma byt len moj, :) A bola by som rada aby mal najmenej tak 9-10m2. A aj by sa mi pacilo keby mal samostatny vchod. Teda dalsia plnohodnotna izba.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze tak som to nejak myslel na rychlo len
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Ano, chapem co si myslel.Len to by bol dom o jednej spalni a jednej detskej, A vyzera to super, len ta izba tam ma zmysel. Pre mna. :) A dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@karkulka02 ok :) tak potom si spokojna so svojim domom :) aj som si myslel ze nie len tak ma 9 stvorcov ,buduca detska? hostovska? pracovna?fitness?
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze :) no vidis a je to len a len satnik. :D No len som chcela citat nestranny nazor. A prekopem to aj tak aby som zvatsila spalnu a asi aj detsku. Dakujem pekne za postrehy. :)
Odpovedať
@karkulka02 kresli si tam nabytok a zariadenie, cele to nedava zmysel. Pre posudenie je treba este situacia a okolita zastavba, lebo sa moze stat ze v S a SV orientovanej izbe budes mat popoludni tmu a to v detskej (ak som spravne pochopil) nebude najlepsie. Satnik je vhodne spojit s izbou rodicov, este lepsie je ho spojit s kupelnou, ale to by ste museli efektivnejsie rozvrhnut izby. Taktiez ten skleneny vyklenok do vnutra domu je najhorsie riesenie ( zvacsujes si ochladzovanu stenu a zmensujes podlahovu plochu a aj ked je to zo skla bude tam malo svetla), tiez sa to zle zariaduje, stále nieco pretrca (riesili sme to u znameho a to on mal velkorysejsi priestor ako ty). Viem, v katalogoch to vyzera luxusne... Pri navrhu uvazujte ako tam chodite, pracujete... Uvazujte ako sa hybe slnko, kedy a kde ste rano, poobede... Podla mna je na tom podoryse este čo robiť, ale sme rôzni, niekomu vyhovuju "specialne" podmienky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
15x9 a bude z toho projekt štandardného bungalovu akych sú stovky
Odpovedať
Profilova fotka
@karkulka02 Ahoj tento domček to si len tak kreslíte že je moc volného času, alebo je aj nejaká šanca že sa raz postaví. Ak plánujete stavať podobných domov, s izbami a kúpeľňou na jednej strane kuchyňo-obývačkou na druhej a vchodom v strede je tu na stránke alebo katalógoch plno, je to taká klasika ktorou človek nemôže skoro nič pokaziť. Ten váš má klasické chyby ako ostatné malé zádverie, niekto bude namietať na veľkosť izieb, ale to musí každý uvážiť sám aké veľké izby potrebuje, špajza tak malá že je zbytočná vyzerá že má šírku tak meter čiže police dáte max na jednu stenu, väčšina ľudí by oddelila spoločenskú časť domu od súkromnej dverami na chodbe, určite by som neriešil vstup do technickej miestnosti vez WC a to WC je bez okna, ja osobne by som jednu veľkú kúpeľňu radšej rozdelil na dve malé aby to bolo pohodlnejšie pri rannom zhone. PS ak ste tam na silu chceli aspoň jeden originálni prvok v podobe presklenia v kuchyni tak je to v poriadku ale väčšina ľudí si radšej zväčší vnútorný priestor namiesto toho aby si z neho uberala skúste si tam nakresliť rozloženie nábytku a uvidíte či sa vám oplatí to nechať takto.
Odpovedať
@karkulka02 odporúčam rozmiestniť aj zariadenie a nábytok, kvôli predstave o priestore. Ono je tam toho ešte myslim dosť na ladenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko :) nie, ten domcek chceme na jar stavat, samozrejme ak vsetky okolnosti budu tomu naklonene. Mam aj ine veci na praci ako hodiny sediet nad posorysom (co uz sa stalo) a donekonecna kreslit, prerabat a vymyslat. Pozreli sme uz dost katalogovych domov a nijaky nam nevyhovoval. A to si myslim, ze nie sme az tak narocny. Kupelnu by sme chceli jednu vacsiu aby sa vosla a sprcha, wc, 2 umyvadla a vana. Samozrejme ratame aj s 2 wc.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav @kriloter @martosko
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav praveze si nemyslim, ze mame specialne podmienky. Presne tak chceme bungalov akych je v katalogoch 100 a my si nevieme vybrat bud kvoli rozmiestneniu izieb alebo nevyhovuju svetove strany alebo je zbytocne dlha chodba. Toto uz je 3 podorys a stale je na prd. :) Vycnelok moze a nemusi byt a mas pravdu ze zbytocne berie priestor. Ako som pisala vyssie v spalni bude jedna skrina pre muza a satnik bude len moj. :) Je to ako 3 izba a nechcem ju spajat so spalnou.
Odpovedať
@karkulka02 Nechápem to,ale šatník sa pomalí javí ako najväčšia izba :-( Ta detská je strašne malá,to je snáď horšie jak v garsónke. Môj názor ;-)
Odpovedať
paráda, zase ide niekto zavrieť decko do kumbálu. hlavne, že handry majú kde bývať.
Odpovedať
@karkulka02 len vypichnem s čím ja by som veľmi zápasil (vychádzam zo skúseností ktoré stále riešime): nevedel by som sa zmieriť s tým že JV zaberie šatník a nie napr detská izba, technická miestnosť za WC a WC bez okna a TM s, dvere do komory prerušujú kuchynskú linku (v žiadnom prípade by som také nedopustil, o už by som si zvolil v Tvojom prípade linku nie do L ale na celú výšku skriňová časť s rúrou a chladničkou popri stene a dlhší ostrov s varením, umyvadlom a prac časťou až po terajšiu stienku a tá by išla preč, jedáleň by som nedával na opačnú stranu miestnosti čo najďalej od kuchyne (sa nabeháš) ale práve čo najbližšie ale to sa dá len výmenou kuchyne za obývačku, linka končiaca pri sklenenej stene vytvára hluché miesto (u známeho sme tam vybudovali stenu o šírke linky, takže si mohol predĺžiť linku), pred WC v kúpelni oddeľovaciu stienku aby keď tam niekto vletí tak ťa spozná v plnej paráde, fashion room sa dá zriadiť aj na menšej ploche ak tam samozrejme nechceš predvádzacie mólo a priestor pre obecenstvo ... veľa zmien (ak by si chcela) bez zmeny koncepcie pôdorysu nedosiahneš, takže to ber len ako postrehy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jr4 heh tiez nazor. Nemyslim si ze 10m2 je kumbal. Ale ako som pisala vyssie urcite urobim napravu a izby zvatsim a handram bude musiet stacit aj tento rozmer. ;) dik a maj pekny den. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@astley :) neviem ci viem ratat ale cislo 9 je mensie ako cisla 10 a 12. Ci? :) dik za nazor napravim - upravim..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav skvele dakujem moc.. presne toto som ocakavala. No a teraz tie zmeny prekreslit na papier! Kks preco nemam muza architekta???!!! :-D
Odpovedať
@karkulka02 prepáč,ja som to ani nerátal a stačílo mi to pozrieť.Pod 12m2 izby by som jednoducho nešiel a tobôž nie v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@astley v poriadku beriem tvoj nazor, urcite ich zvacsim. :) dakujem!
Odpovedať
@karkulka02 zadverie zväčšiť, vstup do technickej cez wc určite nie, práčka sušička budú kde? Detská mala, ale to vy viete, 2 okná na 2 stenách sú dosť obmedzujúce pri zariaďovaní, na tak malú izbu zbytočne, 1 bude stačiť pri rozumnom rozmere.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?