Aký je váš názor na individuálný projekt domu?

Poprosím Vás o Váš názor, je to prvý nástrel projektanta. Detské izby su na východ, vstup a spálna na sever a kuchyna s obávacku a terasou na juho západ. Dakujem
Odpovedať
Na dispozíciu a celkový tvar domu ja odporúčam zvoliť dizajnéra/architekta. Toto je také projektantské. Labirint s kopou výklenkov odskokov a hlavne nezabudnuteľnými vymurovanými skriňami. Ale ber to len ako môj názor, ty môžeš mať úplne iný.
Odpovedať
Jedným slovom VÝKLENKOVO :-D Pripadá mi to akoby ste niekomu dali katalógový projekt, aby vám tam urobil dispozičné zmeny. Ale možno sa mýlim ;-) Každopádne začnite odznova s čistejšou dispozíciou. Ak vám nevie váš projektant zabezpečiť individuálny projekt, treba hľadať skúsenejšieho (či už architekta alebo projektanta), ale to je iste aj za iné peniaze.
Odpovedať
To bol viac menej moj napad ... tie vyklenky budu satniky. Takto to vizera vyklenkovo, ale inak to bude vsetko do rovna ked sa to zaprace.
Odpovedať
@viki120 to chápem, že tam budú šatníky, ale viem si predstaviť aj čistejšiu dispozíciu. Momentálne sa do každej izby "zahryzáva" nejaký ďalší priestor.
Odpovedať
@thinkit ako by ste to riesili Vy? rada si nechám poradit
Odpovedať
@viki120 ako to opísať slovne :) napr. výklenok do detských izieb. Vstup do izieb by sa dal vyriešiť aj z rovnej chodby. Do tej napravo nie je problém, do tej naľavo treba trochu posunúť priečku kúpeľne a použiť trochu plytšie šatníky. Môže sa stať, že tie izby nebudú rovnako veľké, ale aj to by sa dalo vyriešiť. Určite by som vyhodil WC z priestoru spálne, možno by som ho dal na tu stranu ako je technická miestnosť. Koncová stena WC by Vám mohla vytvoriť aj zádverie. Za ním by vám ostala chodba v tvare L. Vstup do obývačky by mohol byť hneď za zádverím a zvyšok chodby by pokračovala vstavaná skriňa na mieru (aj bez toho výklenku do obývačky). Dúfam, že máte dobrú predstavivosť :-)
Odpovedať
@thinkit hej hej pochopila som .... nakoniec sme to o malý zdibček pomenili a z vonkajsej malej kupelne vznikla kupelna vstupom zo spalni. Decké izby musia byt identicky rovnaké ešte to bolo len na papieri a už sa hádali :-)
Odpovedať
Ja som si vsetko navrhla sama a dala nakreslit. Jasne, ze projektant spravil aj svoju verziu, ale som ho zrusila hned. Vsetko daj ako vyhovuje vam, nie co naprojektuje 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@lorim Ale nooooo... Žeby tí projektanti boli len takí blbečkovia? :-) Ja si vymyslím, ja si nakreslím.... - a ty mi to, projektanko, podpíš, lebo ty máš na to pečiatku... A ja rozum.... ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lorim Ešte v tom dome nebývate však ? Neboj sa ak budete stavať ešte niekedy ďalší takú chybu už neurobíš a dáš si poradiť.
Odpovedať
@viki120 orientácia izieb k svetovým stranám vyhovujúca..rána ťa budí slnko a po práci k večeru v kuchyni a v obývačke zapadajúce slnko tiež...úzku chodbu by som prerobila, viac otvorila, nech dorieši projektant
Odpovedať
@leonardom myslim, ze tema je tu o inom. Oni budu v tom dome byvat. Nie kritizovat mna
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko pobavil si ma. Ale tema je tu o inom
Odpovedať
Profilova fotka
@lorim Aj títo bývajú v dome, ktorí si vymysleli:
Odpovedať
Profilova fotka
@lorim No dobre - a teraz k téme: Podľa mňa to vôbec nie je až také špatné, čo tu @viki120 dala. Myslím si, že to má aj hlavu, aj pätu. A tie výklenky, čo tu viacerí kritizujú, mi prídu veľmi vtipne vymyslené na budúce zabudované skrine. Mne sa to celkom páči tak, ako to je.
Odpovedať
@lorim tiež som šiel minule k lekárovi, nech mi predpíše antibiotiká a on že ich nepotrebujem. Hneď som ho zrušil. Liečte sa ako chcete nie ako predpisuje váš lekár :D
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla to je fakt super ked ti o 4:30 svieti slnko do izby :D a ked si ides dat kavu tak mas tam tmu , praveze naopak to ma byt
Odpovedať
Profilova fotka
@lorim nic si z toho nerob, neschopaci nevedia pochopit ked je niekto sikovny a sebestacny.
Odpovedať
@jblaze ako píše viki120 kuchyňa s obývačkou a terasou na juhozápad, to je zlé, kde bude tma?
Odpovedať
ale tu pribudlo tých názorov. Na čítala som toho habadej pokým som sa k niecomu dopracovala, odporúcali dennú casť mať skor na západ, lebo tam bude človek tráviť najviac času. Slno o 4:30 sa dá vyriešiť žalúziami. V byte teraz co bývame sme tak sever - západ otočený v lete brutalita a v zime teiž nič moc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?