Aký ideálny bungalov na pozemok 20x30m?

ahoj poradte mi, máme pozemok 655m2,rozmerovo cca 20š x 30dl.Určite chceme aj garáž,aj záhradku. Je nejaký ideálny bungalow na to, alebo stavať poschodový?
Odpovedať
1
2
no určite ich je dosť, len treba hľadať ;-) . Napr. nejaký do tvaru L. Pozri si katalógové projekty, neverím že niečo nenájdeš a ak nie aspoň sa inšpiruješ a dáš si urobiť projekt podľa vlasných požiadaviek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
- tak zavisi to kolko izieb si tam predtsavujes a ake velke? orientacia pozemku, odkial je k nemu pristup a pod...
Odpovedať
už som všetky katalógy pozrela chceme aspoň 3 izby, vstup na západ,izby aspoň min.11m2.
Odpovedať
@katarina104 ...tak to vidím asi tak, že treba osloviť architekta/projektanta a konzultovať, radiť sa, jasne a podrobne mu popísať Vaše požiadavky a predstavy, vypočuť si jeho názory, zvážiť to, potom ďalej konzultovať, ..., a dopracovať sa k výsledku: domu, ktorý bude ušitý na mieru a splní Vaše požiadavky bez akýchkoľvek kompromisov. Dokonca ani to nie je vylúčené, že spolu s architektom nájdete aj v katalógoch také riešenie, ktoré s drobnými úpravami Vám bude vyhovovať.
Odpovedať
@janfasanga len som chcela zistiť či má niekto taký malý pozemok a na ňom postavený bungalow, aký dom na tento pozemok? čo by ste odporúčali?
Odpovedať
Profilova fotka
aspon 3 izby min 11m2? ved toho mas spustu. - dany pozemok je na to dostatocny - dom nebude vacsi ako 10x14 uz aj s garazou...
Odpovedať
ahoj katarina, my mame skoro presne taky isty pozemok... tiez sme sa dost potrapili pri hladani projektu ktory by nam vyhovoval a velmi sme nechceli ist do poschodoveho lebo po schodoch sme sa u rodicov uz co to nachodili. Nakoniec som sa nastvala a nakreslila som si nasu predstavu do programu a sup... navrh bol na svete. Mam ho aj v albume. Hlavne je treba pozerat na svetove strany a pristup k pozemku. U nas bola aj priorita veeelka garaz.. Takze nakoniec mame individualny projekt a sme spokojni... teda dufam, ze budeme :-) A neboj pozemok je akurat na bungalov.. len ho tam treba s rozumom umiestnit.
Odpovedať
@katarina104 pozemok 20x30m (resp. 655m2) je fajn pozemok, neexistuje, aby sa na ňom nedal umiestniť pekný dom horeuvedených parametrov. Či bungalov alebo poschodový, závisí len a len od Vašich priorít, napr. aj od toho, aké je zloženie rodiny teraz ale aj že aké bude (pravdepodobné) zloženie rodiny o 5-10-20 rokov. Poschodové domy sú hmotovo samozrejme o niečo kompaktnejšie, sú preto aj z hľadiska energetickej efektívnosti o čosi lepšie, ale ja vždy tvrdím, že rodinný dom je dobrý len vtedy, ak je vňom rodina šťastná. A je úplne jedno, či bude mať potrebu energie na vykurovanie 46 alebo 51 kWh/m2 za rok, alebo či je tvarovo taký alebo onaký, či je modrý alebo žltý, či je moderný alebo rustikálny... (Samozrejme treba sa snažiť o minimalizáciu prevádzkových nákladov a optimalizáciu návratnosti vstupných investícií, ale to je teraz mimo témy). Pošlite mi do mailu (internej pošty) pár základných informácií: napr. kópiu katasrálnej mapy aby som videl tvar pozemku a orientáciu k svetovým stranám, koľko izieb potrebujete, či 1- alebo 2-garáž, či krytá terasa alebo nie, 1 alebo 2 kúpeľne, či kuchyňa do ulice alebo skôr bližšie k terase a pod. Skúsim niečo naškicovať, prípadne prelistujem katalógy, možno niečo sa nájde... Dnes je na Slovensku v ponuke vyše 3000 katalógových projektov (+ zrkadlové obrazy), takže je zčoho vyberať :-)
Odpovedať
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Anton/Plocha/Sn%EDmka000.jpg
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina104: hmmm.. ta to jpg mas len ty na PC.. :)
Odpovedať
tak neviem ako to tam dať..
Odpovedať
@katarina104 Poslal som Vam internu postu s mailom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janfasanga,veľmi pekne ďakujem...
Odpovedať
@katkadr mate to fajn, také niečo ale zrkadlove by bolo dobre..
Odpovedať
inak nieco podobne je v apexarch http://www.apex-arch.sk/content.php?i... to ma vlastne inspirovalo
Odpovedať
@katkadr no super to by šlo..ešte som tieto projekty nevidela.
Odpovedať
je tam z coho vyberat...:)
Odpovedať
Už sme sa rozhodli, že to bude poschodový dom asi najlepšie vyhovuje aktual 521. Kôli úspore energií aj bude väčšia záhradka.
Odpovedať
@katarina104 My sme na tom podobne. Rozhodujeme sa medzi poschodovým a bungalovom. Kupujeme pozemok 22x34m( cca 7 árov) a nám sa to vidí dostatočné aj na bungalov. Švagor má pozemok 15 x40m a postavil bungalov. Takže dá sa to. Pôvodne sme chceli len poschodový, bol to môj sen.(Naši mali vyvýšený ale nie poschodový štvorec a vždy som snívala o podkrovných izbách. ;-) ) Len teraz ma odrádza, že tie podkrovné izby musia mať väčšiu podlahovú plochu aby sa mohli účelne zariadiť nábytkom. Pri bungalove sú všetky steny vysoké, neskosené.
Odpovedať
@superstar vieš ja si myslím, že záleží od toho aký poschodový si postavíte(akú má strechu),sú aj také ktoré sú fakt skosené, taký nechceme ani my.Ja neviem, rozmýšľala som a prišla som na to,že mám fóbiu z veľkých priestorov,je to také útulnejšie. Pozemok máte skoro ako my. Prízemný domček bude ťažšie vykurovať,iba že by tam bolo podlahové v celom dome,teraz bývame v bytovke skoro na prízemí a strašne nám ťahá na nohy. Podlahové dáme iba na prízemie,a ostatné vyriešime prieduchmi.
Odpovedať
zdravim, pozri si link http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... My sme v stadiu vyberania projektu, zatial ostavame pri tomto, akurat sme to troska prehodili, staci nam 1 garaz a cele sme to zuzili, aj obyvacku o 2 metre. Cize na sirku je to 13m. A je to pre nas idealny bungalov, tiez chceme garaz, práčovnu, 2x wc, viacej izieb.... Pozemok mame 20x 31 .
Odpovedať
@atlonet ako máte orientovaný pozemok náš je takto: vstup je zo západu,bolo by tam málo slniečka z juhu. V S J Z
Odpovedať
@atlonet aký máte na neho rozpočet zdá sa mi to veľa.my by sme chceli svojpomocne vopchať sa do cca 83000EUR.
Odpovedať
rozpoctu sa obavame aj my :-o , planujeme s HU 4 mil, ale bude to malo svojpomocne, hlavne stavebna firma a niektore prace si sami porobime. Cenovu kalkulaciu este nemame, sme len v stadiu riesenia projektu. Ale od projektu nepustime, dlho sme hladali, skusali sme aj do vysky, aj vlastne napady, ale tento jednoznacny vitaz ! Orientacia domu, vstup z ulice, z pravej strany juh, z lavej strany zapad. Zo zadnej, terasovej strany je to sever a vychod.
Odpovedať
@atlonet aj u nas zvitazil tento projekt. Samozrejme, s dost zmenami, ale z neho sme vychadzali. My sme tiez v stadiu vyberania projektu. My by sme uplne vypustili dvojgaraz, namiesto nej sme dali kupelnu a hostovsku izbu (pracovnu), obyvacku sme zuzili na cca 5,5 m ale predlzili na cca 9,5 m. Vedla obyvacky sme dali jednu detsku izbu, kupelnu sme nechali, ale pridali sme samostatne WC. Vedla vchodu z pravej strany sme dali spalnu a vedla druhu detsku. Takze dom vychadza cca 14x11 m a je tam pracovna oddelena od ostatnych izieb a ma vedla seba kupelnu (co som v inom 5 izbovom bungalove nenasla). Ak by ti to nevadilo, napis ake zmeny by ste urobili vy, zaujimalo by ma to. Rozpocet, co nam aspon hovoril znamy, by mal vyjst cca 4 mil. Sk, tak dufam, ze to bude strop :-)
Odpovedať
@alama pridal som foto, mozes kuk, je to nacrt toho ako sme ho zmenili, projektant to uz doriesi.... Aj my dufame ze ten rozpocet staci, len u nas taky problem navyse, mame zial vysoku spodnu vodu :-( , takze zaklady budu drahsie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my momentálne tiež riešime projekt, vybrali sme si bungalov 771, ale bude upravený, zväčšíme ho, aby sme mali dostatočne veľkú tech.miestnosť, nakoľko plánujeme tepelné čerpadlo a takisto sme zväčšili terasu, ktorá bude celá prekrytá. Pozemok má rozmery 19x43m, garáž plánujeme extra+záhradný domček.Tiež sme vyberali dlho, asi 1,5 roka, ale verím že tento je pre nás najideálnejší... ;-)
Odpovedať
ja by som poprosila ak by ste mi poradili nejake projekty bungalovu v tvare L otočené izbami na juh.ďakujem
Odpovedať
@katarina104 bungalov 866 euroline
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?