Ako upraviť katalógový projekt?

Profilova fotka
nasli sme si projekt katalogovy ktory v celku splnuje nase poziadavky. avsak par zmien by sa naslo ktore by sme zmenili ale su to len detaily. ide o to ako to urobit. ci najst nejakeho projektanta ktory by nam urobil projekt a zohladnil tieto zmeny - coz sa obavam ze by cena aj tak bola vyssia nez by sme dali v euroline. sme z vychodu. alebo co myslite kupit z eurolinu spolu s tymi zmenami? alebo ako...poradte my v tom velmi nevieme chodit kedze nemame skusenosti. budem vdacna. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... - zrejme su v tej vizualizacii chyby kedze tie stresne okna mi nesedia podla nakresu, ale nevadi. tento projekt sme si vybrali s tym, ze: 1. strechu by som chcela neviem ako sa to nazyva ale tie stity take skosene aby sa schovalo to drevo. 2. vadi mi stresne okno v izbe na poschodi nalavo-to by sme chceli zrusit. 3. pripadne by som zrusila aj stresne okno do schodiska a keby sa dalo tak namiesto toho normalne okno z boku, kedze chceme garaz tak jedine ze by sa tam voslo ... inak by sme nemenili v podstate nic. zrejme pisem jak hotentot :D ale ak by sa niekomu chcelo pomoct budem rada. dakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
zabudla som : na streche ten vycnelok nad terasou by som zrusila tiez :D
Odpovedať
ahoj, ja ti viem poradit ako to robime my. mame eurolines 869, a menili sme len vnutro...a nosnik strechy mame vsetko odkonzultovane s projektantom...telefonicky alebo osobne a zmeny smezatial "oficialne" papierovo nerobili. Ked sa dom bude kolaudovat zavolame architekta urobi zmeny v projekte a tak sa to skolauduje...
Odpovedať
aj my máme projekt z euroline- kupovali sme ten projekt v kancelárii, kde má euroline zastúpenie. Pred zakúpením projektu sme povedali aké chceme zmeny a ich obchodná zástupkyňa-autorizovaná projektantka tie zmeny vyznačila do žiadosti o zakúpenie projektu. Menili sme strechu a garáž. Ak by nám zmeny neodsúhlasili tak by sme ten projekt nekupovali. Po týždni sme mali projekt aj so zmenami na obchodnom mieste. Zmeny už vyznačila iba obchodná zástupkyňa - autorizovaná projektantka. Za zmeny sme doplatili, ale iba nejakých 100éčok, lebo statiku ani matriál neprepočítavali. Vnútro sme nejako nemenili až na strop lebo oproti projektu dávame trámový a možno počas stavby sa nejaké detaily zmenia-to uvidíme. Chceme však zmeniť napríklad niektoré okná, dvere na terasu budú iné ako v projekte - na to sme však nežiadali súhlas.
Odpovedať
kacenka a odkiaľ si - a chce odpovedz do IP? ;-)
Odpovedať
Ahoj Kačenka, rozhodne by som určite nešla touto cestou. Katalógový dom sa oplatí iba v tom prípade, ak by si nerobila žiadne zmeny a úpravy. Každá zmena spolu súvisí a keďže nemáš skúsenosti v tomto smere, stačí jediná zmena a technicky to znamená problém. Nevieš si predstaviť, aké reálne problémy nastanú pri výstavbe domu, keď nemáš dobre postavený projekt. Rovnako by som neradila ani architekta, mám skúsenosti, že na papieri to vyzerá dobre, ale technicky je to nezvládnuteľné. Určite Ti to potom vyjde narovnako. Je lepšie si v tomto prípade postaviť nový projekt, ako potom riešiť statiku, pretože každá zmena znamená aj narušenie statiky a pri dnešných stavebných firmách (myslím úroveň) by ti mohol dom spadnúť na hlavu a mohlo by to mať katastrofálne následky. Manžel je stavebný inžinier, projektuje a rieši aj statiku, takže mám reálne informácie.
Odpovedať
my sme si vybrali katalogovy projekt a dali sme si priamo im urobit zmeny.. prepocitavali nam aj komplet statiku.. projekt sa nam velmi pacil a keby sme si davali urobit novy projekt, tak vlastne inspiracie by sme cerpali z tohto... financne aj casovo sa nam to takto vyplatilo viac... mame info, ze stavebna firma nam tiez vramci realizacie strechy moze nanovo prepocitat statiku, ak by sme sa rozhodli pre ine riesenie strechy ako je v projekte.
Odpovedať
to bets: prajem veľa šťastia pri výbere stavebnej firmy a pri realizácii stavby. Bohužiaľ reálne mám odstrašujúce prípady, keď to nedopadlo dobre, resp. také nervy si mohli stavebníci odpustiť, ako počas výstavby hľadať slušného statika, aby vôbec mohli pokračovať v stavbe. Ale pravdaže záleží na ľuďoch, jednotlivcoch a poctivosti prác. Priprav si dobré nervy pri realizácii stavby. My sme už dom postavili a manžel sa vyzná, takže je to chválabohu v poriadku, ale keď nemáš technické vzdelanie, tie chyby sa môžu prejaviť až keď dom už budeš užívať a bude neskoro. Potom je to už ťažšie, hlavne pri konci, nebudeš mať už silu ani peniaze v tom pokračovať. Radšej urobiť dobre na začiatku, ako potom opravovať a prispôsobovať.
Odpovedať
To Kačenka: vždy sa divím, keď ľudia robia také hlúposti. V záujme šetrenia každej koruny (centu) si myslia, že ušetria na projekte, čo je základ. Keď je zle urobený základ, ver, že sa to niekoľkonásobne predraží a neušetríš nič.
Odpovedať
nastastie mame okolo seba vela ludi, ktori si tym cele presli. konkretne kontakty na stavebne firmy, co mozme od nich cakat (ake mal kto reklamacie), pozname kvalitu prace. zaroven aj nas buduci sused si riesi svoje byvanie a ponuka nam sluzby svojej stavebnej firmy. stavebne vzdelanie nemame ale mame realne skusenosti nasich buducich susedov, kamaratov, ktori uz davno dostavali. ci budeme menit realizaciu strechy to neviem, samozrejme, ze sa budeme radit s inymi, stale ten variant navrhnuty v projekte moze byt pre nas najvhodnejsi (aj ked financne narocnejsi), ale nebranime sa aj inym rieseniam aj pocas chodu. dufam, ze aj napriek tomu, ze nemame stavebne vzdelanie, mame kapacity nato, aby sme si vsetko okolo stavby dokazali zmanazovat k nasej spokojnosti. totiz ideme stavat v lokalite, kde domy vyrastaju ako huby po dazdi a mnohe chyby vyplyvajuce zo specifik nasej lokality vyplavaju napovrch az po rokoch, ktore my teraz uz realne vidime a mozme uz na zaciatku urobit nejake protiopatrenia. rovnako si aj touto formou rada precitam rozne nazory a necham sa inspirovat. verim, ze tych nervov bude vela, a to je jeden z dovodov, preco sme sa dlho branili ist do toho a stale mam obavu spravit ten krok - prvy vykop...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ozivujem temu nech neni duplicitna :-) viete mi poradit ako by sa na tomto projekte dala zvacsit kuchyna ??? aspon o 3 m2 ... terajsie rozmery su cca 3x4 m ale nebude do U ale len do L plus ostrovcek s varnou plochou... prikladam fotku projektu a foto ako by mala kuchyna vyzerat dispozicne.... dakujem za vsetky rady a napady 8-)
Odpovedať
na tomto to bude dufam viac vidiet ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?