Ako postupovať pri svahovitom pozemku a návrhu projektu?

Profilova fotka
Ahojte, chystáme sa stavať na svahovitom pozemku. Chcel by som dostať stavebné povolenie na dom, ktorý sme si dali navrhnúť, ale aj ná výrazné terénne úpravy. Napr. Vytvoriť oporný múr svahu, ktorý bude mať výšku zhruba 2,5 metra a následne tam naviesť zeminu tak, aby svah nebol tak výrazný. Na tento oporný múr pôjde ešte plot a pre susedov to môže byť výrazná zmena. Ako mám postupovať aby som to riešil všetko naraz? Mám požiadať projektanta aby mi naprojektoval aj oporný múr a oplotenie? Predpokladám, že projektant štandardne rieši projekt domu a hotovo. Viete mi v tom poradiť?
Odpovedať
@hainburgtomas projektant nerieši len dom, ale spolu s terénnymi úpravami aj všetky objekty ktoré požaduješ na pozemku, v opačnom prípade odporúčam vymeniť projektanta. Taktiež to treba riešiť jedným stavebným povolením, meniť stavebné rozhodnutie, prípadne žiadať dodatočné, nesie zo sebou riziko, že susedia počas výstavby precitnú a začnú si klásť podmienky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Super. Ďakujem za odpoveď. Nakoľko projektant mi bol pridelení stavebnou firmou, ktorá nám bude stavať dom, tak neviem do akej miery riešia oni tieto úpravy. Skúsim ich o to požiadať a uvidím.
Odpovedať
@hainburgtomas projektant ti predsa naprojektuje dom vhodný na daný pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
@hizanka Samozrejme dom naprojektuje, ale či mi spraví aj návrh ako má vyzerať pozemok. Napr. 30 metrov od domu chcem mať 2,5 metrový oporný múr, aby som znížil prevýšenie svahu. Ale to znamená, že mi bude musieť spraviť celú záhradnú architektúru.
Odpovedať
Profilova fotka
Este som nerobil architektonicku studiu, kde by som nebral do uvahy okolie domu, svahovitost, svetove strany a celkovy koncept okolia domu....
Odpovedať
Bude ti kreslit do projektu aj ploty a teda aj terenne upravy,vysky........ To co je , ze projektanta ti pridelila stavebna firma????? Toho si snad vyberes sam,podla svojich predstav a financnej predstavy.
Odpovedať
K opornému muru si daj spraviť ideálne aj projekt od statika.. nech ti posúdi a zohľadní zeminu a tiaž svahu a navrhne aj založenie toho múru.. už som videla nepekne zvalený oporný múr, kde si ho ľudia robili podľa seba a bolo šťastie že sused nemal na záhrade deti... A od projektanta chci, aby ti ho zakreslil do pohľadov a rezu domu, pôjdeš za susedom a oni sa budú mať k čomu vyjadriť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?