Ako dlho trvá schválenie na výstavbu novej cesty v obci?

Ahojte, idem si po radu, možno Vašu skúsenosť - koľko zhruba zaberie času kým prebehne na obci schválenie na výstavbu novej cesty? Resp. cestu si budú stavať majitelia okolitých pozemkov na vlastné náklady. Teraz prebieha štádium územného rozhodnutia na ktorom jedna z vlastníčok mala námietku a obec ju vraj nakoniec vyvlastní. Takže je tu proces vyvlastňovania...potom sa snáď schváli to územné rozhodnutie raz...a potom sa môže začať riešiť stavebné povolenie na výstavbu cesty. Mám pocit, že toto sa môže ešte naťahovať roky :/
Odpovedať
Profilova fotka
@nesmiemzabudnut vyvlastnenie pozemku na vystavbu obecnej cesty nemusi dopadnut nijak, pretoze moze byt dost tazke az nemozne dokazat verejny zaujem. Ak sa bude dotycna odvolavat, kludne to moze byt aj desatrocna zalezitost.
Odpovedať
Keď sa to dozvie Slávik (aspoň sa mi zdá, že tak sa ten vták co sa do takých veci furt mieša vola) tak vecnost
Odpovedať
@nesmiemzabudnut Idete budovať súkromnú ulicu na súkromných pozemkoch, tak nerozumiem, čo chcete vyvlastniť. Ak niektorý z dotknutých vlastníkov pozemku s výstavbou nesúhlasí, tak sa nič stavať nebude. Obec nemôže niekoho vyvlastniť, ak to nie je vo verejnom záujme. My sme tiež budovali úplne novú ulicu na poli, vrátane všetkých IS (elektrina, plyn, voda, kanalizácia, optický internet) s cestnou komunikáciou, chodníkom a verejným osvetlením. Pôvodní vlastníci poľa sa dohodli, vyčlenili časť poľa a rozparcelovali ho na ulicu a 11 stavebných parciel. Tí 11 vlastníci sa potom poskladali a vybudovali tú cestu. Celé to trvalo cca 5 rokov. Ale to, že koľko to bude trvať a či to budete stavať, záleží na tom, či sa dokážete všetci vlastníci dohodnúť. Prečo je ten jeden vlastník proti? Aké sú jej námietky?
Odpovedať
ono pri jednom neprispôsobivom susedovi nakoniec aby nevzniklo niečo takéto ako tuto v Dlhom nad Cirochou, pripájam skrátený odkaz: https://lnk.sk/knqm 😄
Odpovedať
U nas sa to riesilo, ale s tym rozdielom, ze cestu vybuduje obec. Jedna majitelka pozemku bola proti. Od prveho zberu podpisov, vyvlastnovanie, robenie sieti, po dnes ubehlo 15 rokov. Cesta je zatial docasna, asfalt v nedohladne. Medzitym sa myslim zmenili zakony a teraz je jednoduchsie vyvlastnit.
Odpovedať
Netusim, prečo ten jeden s tym ma problem. Vlastni cca 2m pasik. Ale obec ma v uzemnom plane tuto oblast zadefinovanu ako obytne uzemie s novou ulicou. Takze je to v jej zaujme to vyvlastnenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@nesmiemzabudnut to ze si obec zadefinuje v uzemnom plane uzemie pre vystavbu RD alebo uzemie pre sport a rekreaciu neznamena, ze ma pravo ho vyvlastnit. 99% takychto pokusov konci protestom prokuratora alebo napadnutim vlastnika na sude ako nezakonnych. Ina vec, ked sa s vlastnikom dohodne (za odplatu).
Odpovedať
Skuste trik s peniazmi…dajte mu taku cenu, ktoru neodmientne..lebo kazdy ma svoju cenu, mozno o to mu ide…je to ako alternativa k sudnemu procesu, ktora v konecnom dosledku moze byt aj lacnejsia a urcite rychlejsia ako sa sudit 🙂
Odpovedať
No bude to ešte zaujímavé :/ Neviem prečo má ten pán s tým problém, jedná sa o časť zvažujúcu sa z cesty dole na rolu (tá patrí iným). Čiže je to len taká šikmina, kde sa nedá sadiť, obrábať ju, stromy zasadiť, nič. Polovica patrí ŽSR a tí s tým nemajú problém.
Odpovedať
@otazkafoto aj to je veru moznost a niekedy je to tto najlahsie a aj najrychlejsie riesenie. peniazky sa zidu kazdemu
Odpovedať
@zita19 Slavik slubil Sulikovi, že sa uz nebude miesat. 🙂
Odpovedať
No, určite to bude jedna z možností ponúknuť mu fin. náhradu za povolenie vybudovať tadiaľ ulicu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx Ja si ani neviem predstaviť, žeby sa niekto na Okresnom úrade, odbor výstavby a bytovej politiky dal na to nahovoriť...
Odpovedať
@nesmiemzabudnut skuste sa dohodnut s ostatnymi vlastnikmi a spytat sa dotycneho aka je jejcena, nech navrhne ona, nedavajte navrh vy. Lebo inak pojdete hladat alternativu a on definitivne skonci v rukach s kuskom pozemku, ktora mu bude k nicomu a bez zisku. Hladanie alternativy znamena hladanie ineho pristupu alebo hladanie inych pozemkov na vystavbu a odpredanie dotycnych pozemkov developerovi a on si uz s tym poradi. Proste aby si uvedomila, ze moze mat zisk alebo aj skoro nic za trhovu cenu. Inak ona okrem toho kuska vlastni aj normalnu parcelu alebo len ten kusok?
Odpovedať
@turbot ďakujem. Vlastní iba ten kúsok.
Odpovedať
@nesmiemzabudnut kolko m2 to moze byt ? A kolki vlastnici mate zaujem o cestu ?
Odpovedať
@turbot Neviem veru koľko je to m2. Prikladám foto - červené je to v čom má polovičný podiel so železnicami SR. Zelená je plánovaná ulica. A počet vlastníkov...malo by tam byť okolo 10 domov.
Odpovedať
Mozno tam zakopal na tom pozemku niekoho a preto nechce povolit stavbu …
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 kolko stoji meter cesty?
Odpovedať
@jana_slovakova Samotná cesta neviem. My sme budovali komplet ulicu dlhú cca 140 m s rozvodmi vody, plynu, elektriny, kanalizáciu, chodník, verejné osvetlenie, hydranty a všetko to stálo cez 170 tisíc €. Čo mám neoverené informácie, tak 1 bm cesty stojí cca 100 - 200 € v závislosti od toho, ako to je urobené, t.j. podložie, hrúbka vozovky, obrubníky a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ďakujem, pomohol si mi 🙂
Odpovedať
Update: obec vydala územné rozhodnutie. Ku konaniu sa vyjadrovali všetky možné existujúce inštitúcie - pri vybavovaní stavebného povolenia sa budú musieť znova osloviť ? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?