Ako by ste riesili stavbu domu vy?

Ahojte, poprosim o radu. Ideme stavat dom, pravdepodobne povodny dom ideme kompletne zburat, pretoze mame problem s vlhkostou, ktory nepojde az tak lahko vyriesit(byvaly majitel tam mal priemyselny odvlhcovac a zabudol nam to pri predaji zmienit a ani privolana firma to neodhalila). Chcem Vas poprosit o radu, pri takomto malom a nepodarenom pozemku, ako by ste stavbu riesili Vy? Dom stoji na hranici pozemku so susedmi, toto by sme chceli zachovat a rozmyslame nad projektom do typu L. Tu je otazka, ci pristavbu dat z predu(kde je hlavna cesta), alebo na koniec pozemku, kde je kopec a spravit tu pristavbu ako keby krtkodom, cize castou by bola v kopci. Dispozicne by sme chceli 3spalne, 2 kupelne, obyvacku s kuchynou, technicka miestnost(kde je v sucastnosti kurenie a kotol) a malo by sa jednat o poschodovy dom, s tym, ze max vyska moze byt 6,5 metra a zastavanost pozemku 60%. Projekt bude musiet robit architekt, uz sme tam jedneho mali, ale jeho videnie domu sa nam vobec nepacilo a preto by som si rada vypocula nazory aj inych. Posielam zameranie domu pre predstavu(ale nezodpoveda realite, pretoze vlastnime aj spominany pozemok, kde je kopec) a chceli by sme tam mat aj vychod na spominany kopec, kde sa nachadza dalsia cast pozemku, ktoru chceme vyuzivat. Dakujem vsetkym za rady. PS: ten murovany nepodarok sa tiez bude burat :)
Odpovedať

Odpovedať
Ahoj, ja budem strucny, povodny dom zburaj, ani za nim nebanuj, ak sa ti pre nieco pacil pozemok, tak dom nema cenu. Majitel zdravydom.sk ma par blogov ako stavia dom v stiesnenych podmienkach. inspiruj sa. ja mam od nich cely navrch, velka spokojnost. Hlavne, daj na svoje pocity, ked sa ti raz zhmotnia, niet nad to ;)
Odpovedať
@pacosk Dakujem za reakciu, ja za nim ani banovat nebudem, ale polovicka je na nervy, lebo vnutrajsok bol v podstate cely zrekonstruovany(kupelna, elektrika, voda) a taka bola aj cena :( ale nemam aktualne fotky, ako plesen a vlhkost nam zozrala steny.. Dakujem za tip, pokukam ;)
Odpovedať
@tralala1234 povodny majitel vedel preco predava, ak takuto podstatnu skutocnost zatajil je to dovod na odstupenie od zmluvy alebo znizenie ceny.
Odpovedať
Zbúraj to, zo starého nové neurobíš. Ak dáš to elko na celú šírku pri ceste, nedostaneš už potom na dvor žiadny materiál. Ja by som dopredu vedľa domu urobil len prístrešok na auto a realizoval by som sa vzadu. Aj keď tie miestnosti, čo požaduješ, by sa dali urobiť aj v súčasnom tvare. Dole obývačka, spálňa, kuchyňa, špajza a kúpeľňa a hore dve izby, kúpeľňa a sklad na bordel...
Odpovedať
@codyy on kupil tento dom v drazbe po neplaticoch a kupil ho na biznis,cize prerobit a predat so ziskom. Odstupit od kupy sme nechceli, prostredie je nadherne, susedia su fantastasticki, zamilovali sme sa a tahat sa po sudoch, to by bolo na roky, nas tlaci cas, kedze kvoli domu odkladam materstvo a potrebujeme si doriesit bytovu otazku. Samozrejme, ze sme tieto moznosti zvazovali, lebo sme tym prisli o kopec prachov a stavat novy dom na malom a v podstate predrazenom pozemku je nerentabilne, ale nejak vela moznosti nemame.
Odpovedať
@jakino dakujem za nazor a aky je Tvoj nazor dat obyvacku a kuchynu na poschodie, pretoze z tade sme uvazovali mat pristup na ten pozemok, ktory je hore na kopci.
Odpovedať
@tralala1234 Načrtni a odfoť náčrtok, akú veľkosť a tvar má ten zadný pozemok. Z tej fotky mi to vychádza, že skok od základov po rovinu toho zadného pozemku je dobré 4 metre. Je to tak?
Odpovedať
@tralala1234 Dalo by sa to napríklad spraviť aj tak, že na mieste súčasného domu by bola prístupová cesta do garáže pre dve autá, ktoré by parkovali nárazníkmi pri tom opornom múre vzadu. Vedľa garáže by bola technická miestnosť, dielňa, sklad, pivnica a pod. Celé toto prízemie by malo rozmer cca 6x12m pozdĺž toho oporného múra. Na tom by ste mohli postaviť bungalov cca 12x12 m, s tým, že polovica by bola nad tým prízemím a druhá polovica by ležala na tom hornom pozemku. Muselo by sa to samozrejme trocha zbágrovať. Tak by ste získali bývanie na jednom podlaží a z neho aj prístup na ten zadný pozemok...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.projektypekar.sk/?slim,102
Odpovedať
@tralala1234 Od zmluvy nemusíte odstupovať stačí ak budete naňho tlačiť aby Vám zaplatil zbúranie a odvoz stavebného materiálu pretože ak zatajil nejaké skutočnosti a bol si toho vedomí tak by na súde prehral. Môžete to aspoň skúsiť a staré domy sú vždy potencionálne riziko a firma ,ktorá to bola obhliadnuť musela o tom vedieť. Držím palce a nech sa Vám tam podarí postaviť najkrajší domček v okolí ;-) A ak drahý bude plakať za obkladačkami, ktorými sa obkladajú pohostinstvá tak ho zober niekde kde majú naozaj pekné obklady.
Odpovedať
@tralala1234 a je to definitivne ze sa dom neda zachranit? Mali ste tam niekoho kto sa vyzna? Ked je dom po rekonstrukcii vlhky je to tym ze bol spraveny neodborne. Ked sa napríklad dom z nepalenej tehly oblepy polystyrénom, plastovymi oknami a da beton do podlah tak je tam okamzite vlhko aj ked bol ten dom predtým suchy..... mozno by mu stacilo nanovo spravit podlahy - izolacie, podrezat pripadne chem. injektaz , pristavit to co si predstavujete a usetrite tym dost penazi...lebo zburat a odviest cely dom bude dost draha zalezitost
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mimochodom my sme mali v dome vlhke mapy az do vysky 1 m aj viac, takmer po celom obvode domu ... Podrezalo sa, spravila sa drenaz, dostatocne odizolovane podlahy a vlhkost absolutne ziadna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?