Aké sú optimálne rozmery detských izieb a hosťovskej?

Mame v podoryse detsku izbu jednu 10,50m2 a druhu 10,64m2, hostovsku 8,47...nie je to male?Ci tak akurat?
Odpovedať
@maki17 To má byť v novostavbe RD? Podľa mňa je to malé - vzhľadom na to, že vo fáze projektu si môžete akosi "zaželať" optimum. Ak v byte, kde sa s tým už nedá nič robiť, tak nuž... aj tak ľudia žijú. A napríklad ikeácka filozofia to má zmáknuté, klobúk dole. Veď si skúste premerať izby tam, kde žijete a uvidíte. Izba 3x3,5 niekomu môže stačiť. Ako spálňa, ktorá sa využíva pomerne málo a netreba veľa skríň - OK. Ale ako detská určite nie pre dve deti = natesno, chýbal by priestor na hranie. Pre jedno - OK. Myslím, že taký šikovný rozmer je 3x4 m. Nepôsobí stiesnene a nie je až taký problém, ako ju zariadiť.
Odpovedať
Prave riesime projekt,tak je to este len v jednani,preto sa pytam.Je to rodinny dom,izba pre jedno dieta.Momentalnu spalnu mame vacsiu,ale je to podkrovie,takže nie cely priestor sa da vyuzit.
Odpovedať
@maki17 Ja si myslím, že zväčšenie rozmerov o 0,5-1 m by nemuselo byť na škodu. Je pravda, že nároky na priestor časom porastú. Aby ste si teraz nenavrhli ekvivalent stiesneného bytu... :-(
Odpovedať
Dom ma 16,8 x 17,2 - 2xdetska,spalna,hostovska,Wc+kut,kupelka,pracovna,komora,obyvka,kuchyna,mala tech.miestnost a + pivnica cca 30m2.Je to bungalov.Nechceme nic velke ale zas trvame na 4 izbach + obyvka,dnes by sme to mali odobrit a dostat realizacny projekt tak rozmyslame.
Odpovedať
@maki17 Teda ale to je veľmi veľký pôdorys vzhľadom k tak malým izbám... žeby Vám veľa plochy zaberali chodby? Plochu odhadujem na 220 m2 a tie tri izby zaberajú len 30 m2? Čo je na zvyšných 190 m2? =-) Hlavne dbajte o to, aby okná obytných izieb boli na juh, pokiaľ je to možné - aby sa využili slnečné zisky. U takto veľkých ochladzovaných plôch podlahy a stropu bude dôležité aj ich poriadne zateplenie. Určite nie 5 cm polystyrénu do podlahy či 20 cm vlny na strop...! Skúste do svojho albumu vložiť pôdorys s označením svet. strán, nech sa k tomu môžu vyjadriť viacerí. x-)
Odpovedať
Podorys je v albume,skuste kuknut ,dakujem
Odpovedať
Svetove strany - spalnova cast -chodba sever,izby vychod na terasu juh,uzitkova cast zapad
Odpovedať
Profilova fotka
my mame domcek iba so 100m2 + 15 m2 terasa ale detske a spalna maju cca 12,5m2. Aj to je tak na hrane, ak by som mala tvoju plochu urcite by som ich zvacsila ... drzim palce pri realizacii :)
Odpovedať
@maki17 29m2 chodby a take malicke izby? vyrastal som v panelaku 3*4 mi stacilo (12m2), ale ked uz na dom, tak by tie izby mali byt urcite vacsie...ale podla podorysu na mna posobi ten dom krasne, ale asi by som nieco s miestnostami skusil spravit
Odpovedať
dakujem dlho a kvalitne nad nim sedime:-) a mame perfektneho architekta,drzi sa toho,že to nechceme velke,ale snazil sa zakomponovat vsetko.Ja som tiez vyrastala v panelaku a spolu s bratom sme mali 3x4 a dalo sa,ale tu asi porozmyslame.Chodba s ami zda byt siroka ,ma 1,3m,keby sme ju zuziki a tak pretiahli izby?
Odpovedať
Profilova fotka
@maki17 , 1, 3 m nie je vôbec široká chodba, ak to zmenšíš, bude to ako tunel
Odpovedať
@maki17 Aha, takže podľa pôdorysu vidím, že to nie je obdĺžnik, ale "L" čiže plocha domu je o dosť menšia. Ostatné v komentári k fotke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
nasa chodba ma 115cm a je to akurat, dokonca je bez denneho svetla,len ce 2 sklenene dvere ide svetlo aj tie su na konci a na zaciatku dlhej chodby a cez den to staci. Detske izby maju 17m2-akurat, 11 sa mi zda malo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@maki17 Dobrý deň, ako ste to doriešili s tými izbami? Zväčšili ste ich? My ideme stavať a tiež nám detské izby vychádzajú 3x3,3m a zdajú sa mi malé, len bohužiaľ v našom projekte sa nedajú zväčšiť.. Predpokladám, že už máte dom postavený..Ďakujem za odpoveď..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?