Aké sú možnosti zmeny pre projekt domu?

Chceli by sme kúpiť pozemok s projektom domu a vydaným SP. Čo hovoríte na tento projekt? prípadne aké sú možnosti zmeny?
Odpovedať
@radoslav82 vzhľadom k orientácii by som vymenil spálňu s izbou (1.07), chýba mi tam nejaká technická miestnosť kde bude umiestnený zdroj vykurovania a zásobník teplej vody. Miesto pre jedálenský stôl mi príde malé, ťažko zariaditeľné, celkovo celý ten priestor s kuchyňou a jedálňou je malý. Podľa toho čo tam je nakreslené tam jedálenský stôl nedostaneš. Osobne som nikdy nepochopil WC v zádveriach ale to je pri veľkom množstve projektov. Nevieme údaje o pozemku, možno by sa dal vymyslieť lepší projekt.
Odpovedať
@7budzo7 No dom bol projektovaný na priame el. vykurovanie, ale my by sme chceli tep.čerpadlo a tým pádom by sme museli asi tú špajzu vedľa wc vymeniť za tech. miestnosť. Pozemok je úzky 14,8m a na dĺžku 40 m, navyše musíme dodržať odstup 7m od domu na severe. Popravde chceli by sme ten projekt prekopať od základov ale nakoľko je vydané SP museli by sme asi všetko riešiť na novo lebo neviem či by to povolili ako zmenu stavby pred dokončením.
Odpovedať
@radoslav82 to či ti to povolia ako zmenu treba zistiť na stavebnom úrade. Podľa mňa nie, lebo pôvodné povolenie bolo vydané na inú stavbu akú by si postavil. Treba zvážiť či to nestojí naozaj za to to urobiť na novo, predsa len ideš stavať raz za život (asi) a investovať veľké peniaze. A platiť za niečo čo nie je podľa mojich predstáv a potrieb to určite nie. Záleží ako ťa tlačí čas, ak máš kde bývať tak by som to vybavoval na novo. Ak chceš TČ tak by som zvážil potom spojenie špajze v WC v zádverí do jednej technickej miestnosti a to WC zo zádveria by som presunul do šatníka 1.09 kde by som o to WC zmenšil priestor.
Odpovedať
@7budzo7 Áno určite sa pojdem opýtať pred kúpou na SÚ. Každopádne ďakujem za informácie 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslav82 povolenie už máte ( je vystavené) ak budete rešpektovať pôdorys a výšku a orientáciu okien, všetko ostatné môžete zmeniť za jazdy na ohlásenie zmeny rozostavanej stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?