Aká veľká hosťovská izba?

Pracujeme na projekte a potrebovali by sme od Vas radu ohladom velkosti hostovskej izby. Jedna sa o izbu pre dceru s rodinou (2 dospeli, 2 male deti), ktori ku nam chodia cca. 1x za mesiac na tyzden. Ako by ste volili m2 a rozlozenie nabytku? Nam to stale vychadza, ze izba potrebuje aspon nejakych 16m2, co je aj dost, ked nie je izba vyuzita permanentne. Mozno vas napadne nejaky fajn navrh☺
Odpovedať
Profilova fotka
no 16m2 je veľa na prázdnu izbu, ale 16m2 pre 4 osoby je dosť málo...malé deti budú väčšie a budú sa tam tlačiť ako sardinky?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo nuz, je to minimum, ak tam mas umiestnit nejaky nabytok na spanie... napr. roztahovaciu pohovku, ktora inak moze posluzit na sedenie, citanie ... + napr. poschodova postel, tak tych 16m2 je tak akurat asi....idealne.. take mame my spalne a detske (16,80m2) Hostovsku mame nieco cez 13m2, je tam pohovka, vosla by aj poschodova postel, ale uz potom max. mensia skrinka, alebo komoda a stolik tiez mensi.... prave vcera som davala vizky tak velkej izby s roztiahnutym gaucom, mozes pozrieť u mna vo fotoblogu, aka je to velkost a tam kde mam skrinu a klavir mozes mat posch. postele, alebo tak....MOzno pomoze pri predstave... Dva roztah. gauce by tam asi nevosli, alebo vosli,ale z izby by nezostalo nic... Na 16m2 sa to uz skor da, nejaky priestor by aj zostal.zalezi aj ked su dvere, okna atd... Ono pre 4 ludi je to fakt len na prespanie... ale tyzden sa to da.... ved pohybovat sa mozu aj vo zvysnej casti domu pocas dna a ked uz ozaj chcu " zaliezt" a mat sukromie, tak maju kde :)
Odpovedať
Tych 16m je fak minimum. Inak male deti spavaju aj tak so starymi rodicmi. A ked vyrastu a budu skolopovinne,asi uz nebudu chodit na cely tyzden. Napriek tomu mensiu izbu by som nerobila. ved kurenie tam vypes. Keby bolavacsia, este by ti tam vosla pekna vstavana skrina na celu stenu,kam by si dala aj svoje veci.vysavac, vianocne ozdoby, rozne zimne bundy v lete.....
Odpovedať
@zuzkarybka samozrejme, ze preto som dala tuto otazku, ze nechcem, aby tam bolo tesno 😉 @katrin21 dakujem, pozrela som foto, velmi inspirativne a mas pravdu, ta izba bude hlavne sluzit len na prespanie, cez den sme aj teraz cely cas vsetci spolu v obyvacke a ked pribudne zahrada, tak sa priestor este rozsiri. Chceli by sme tam umiestnit roztahovaciu pohovku, ktora uz existuje (po rozlozeni 160x200 cm) a rozmyslali sme o dalsej podobnej, ktora by sa rano vzdy zlozila spat, aby sa tam dalo pohybovat. A este max. nejake skrinky.
Odpovedať
@atlaska velmi vystizne, to ma vlastne ani nenapadlo, ze na " tyzdnovky" budu chodit este max. 3 roky, kym starsia vnucka nezacne chodit do skoly. Potom to budu len vikendy, alebo dievcence bez rodicov na prazdniny.
Odpovedať
@mimidlo My máme hosťovskú 15m2 a využitá je stále. Prespáva sa v nej máličko, ale mám tam šatník na sezónne oblečenie, rozťahovaciu pohovku, cez zimu tam suším prádlo, žehlím. Neboj sa, že ju v čase kedy nebudete mať návštevu nevyužiješ. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo hej, aj my mame pohovku, to co tam je, vizualizovala som ju rozloženu, lebo vtedy zabera viac miesta, tak aby som vedela , ako to bude Inak aj ja v hostovskej susim aj pradlo, niekedy v nej spava chrapajuci partner :-D, samozrejme navstevy, ale zase to nie je tak casto. SKor je to taka nasa izba pre vsetko, preto som do nej aj teraz kupovala tu skrinu a chcem tam aj stolik, aby sme tam mali notebook, lebo momentalne ho mame v jedalni na stole, co mi sice vyhovuje, ze sledujem TV a vsetko ked som tam,ale ked bude v hostovskej, aspon budem na PC menej :) a viac budem inde..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?